Strona 83 z 136 PierwszyPierwszy ... 3373818283848593133 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 821 do 830 z 1351

Wątek: Kruger&Matz Live KM0403/KM0404 - Opinie, recenzje, spostrzeżenia.

  1. #821
    Awatar Lwomati

    Dołączył
    01 2013
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    567
    Telefon
    Pulid F17 Premium | HTC Desire 500 | K&M Live
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    19
    Piwa (Otrzymane)
    51

    Domyślnie

    @SamXel, nie telefon tylko Yanosik

    Wysłane z mojego GT-S6802 za pomocą Tapatalk
    Sony Xperia X10 Mini Pro -> 2 x HTC Desire Z -> ZTE Grand X In -> Samsung ACE Duos GT-S6802 -> Krüger&Matz LIVE Black -> Samsung S3 mini -> Sony Xperia Z -> HTC Desire 500 dualsim -> Pulid F17

  2. #822
    Awatar ConradRac

    Dołączył
    09 2013
    Skąd
    Pruszków
    Posty
    13
    Telefon
    Desire Z
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    3
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Mirqnia problem solved!
    Mam nadzieje że nie będe musiał powtarzać tych czynności za często...
    Nie zauwazyliscie ze z facebookiem są coraz większe problemy? z kazdym patchem nowe kłopoty

  3. #823
    Awatar mirqnia

    Dołączył
    09 2011
    Skąd
    Łódź
    Posty
    251
    Telefon
    LG G2 Mini D620r
    ROM
    KitKat 4.4.2
    Sieć
    Nju Mobile
    Piwa (Postawione)
    9
    Piwa (Otrzymane)
    35

    Domyślnie

    Cieszę się, że mogłam pomóc. Mi ani w Live, ani w L9 nie działały powiadomienia z FB... No cóż, nie będę z tego powodu dramatyzować choć nie powiem, że nie denerwuje mnie to.
    Nokia 3310->Simens C35->Sony Ericsson T226->Samsung D900i->Huawei Ideos U8150
    ->LG L9 P760->Kruger&Matz Live KM0404->Huawei Ascend Mate MT1-U06->LG G2 Mini D620r

  4. #824
    Awatar cichy341

    Dołączył
    09 2013
    Skąd
    Łódź
    Posty
    65
    Telefon
    LG Optimus L9 Black
    ROM
    Jelly Bean 4.1.2
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    2
    Piwa (Otrzymane)
    6

    Domyślnie

    @slan plik gps.conf w ROMIE podmieniłem i zmodyfikowałem w ten sposób:

    #Europe
    NTP_SERVER=pl.pool.ntp.org

    xtra_server_1=http://0.pl.pool.ntp.org
    xtra_server_2=http://1.pl.pool.ntp.org
    xtra_server_3=http://2.pl.pool.ntp.org
    xtra_server_4=http://3.pl.pool.ntp.org
    xtra_server_5=http://0.europe.pool.ntp.org
    xtra_server_6=http://1.europe.pool.ntp.org
    xtra_server_7=http://2.europe.pool.ntp.org
    xtra_server_8=http://3.europe.pool.ntp.org
    xtra_server_9=http://xtra1.gpsonextra.net/xtra.bin
    xtra_server_10=http://xtra2.gpsonextra.net/xtra.bin
    xtra_server_11=http://xtra3.gpsonextra.net/xtra.bin
    SUPL_HOST=supl.google.com
    SUPL_PORT=7276
    C2K_HOST=default
    C2K_PORT=0

    # DEBUG LEVELS: 0 - none, 1 - Error, 2 - Warning, 3 - Info
    # 4 - Debug, 5 - Verbose
    DEBUG_LEVEL = 3

    # Intermediate position report, 1=enable, 0=disable
    INTERMEDIATE_POS=0

    # supl version 1.0
    SUPL_VER=0x10000

    # Error Estimate
    # _SET = 1
    # _CLEAR = 0
    ERR_ESTIMATE=0

    # GPS Capabilities bit mask
    # SCHEDULING = 1
    # MSB = 2
    # MSA = 4
    # ULP = 0x20
    # default = MSA | MSB | SCHEDULING | ULP
    CAPABILITIES=0x27

    # Accuracy threshold for intermediate positions
    # less accurate positions are ignored, 0 for passing all positions
    # ACCURACY_THRES=5000

    ################################
    ##### AGPS server settings #####
    ################################

    # FOR SUPL SUPPORT, set the following
    # SUPL_HOST=supl.host.com or IP
    # SUPL_PORT=1234
    # For test use only
    SUPL_HOST=supl.google.com
    SUPL_PORT=7276

    # FOR C2K PDE SUPPORT, set the following
    # C2K_HOST=c2k.pde.com or IP
    # C2K_PORT=1234

    ################################
    # Sensor Settings
    ################################

    # Needs to be set explicitly based on sensor
    # There is no default value.
    #GYRO_BIAS_RANDOM_WALK=

    # Sensor Sampling Rate Parameters for Low-Data Rate Filter (should be greater than 0)
    SENSOR_ACCEL_BATCHES_PER_SEC=2
    SENSOR_ACCEL_SAMPLES_PER_BATCH=5
    SENSOR_GYRO_BATCHES_PER_SEC=2
    SENSOR_GYRO_SAMPLES_PER_BATCH=5
    # Sensor Sampling Rate Parameters for High-Data Rate Filter (should be greater than 0)
    SENSOR_ACCEL_BATCHES_PER_SEC_HIGH=4
    SENSOR_ACCEL_SAMPLES_PER_BATCH_HIGH=25
    SENSOR_GYRO_BATCHES_PER_SEC_HIGH=4
    SENSOR_GYRO_SAMPLES_PER_BATCH_HIGH=25

    # Sensor Control Mode (0=AUTO, 1=FORCE_ON)
    SENSOR_CONTROL_MODE=0

    # Enable or Disable Sensors for GPS use (0=Enable, 1=Disable)
    SENSOR_USAGE=0

    # Choose GSIFF sensor provider (1=DSPS, 2=Android NDK)
    SENSOR_PROVIDER=1

    ################################
    # Indoor Positioning Settings
    ################################
    # 0: QUIPC disabled, 1: QUIPC enabled, 2: forced QUIPC only
    QUIPC_ENABLED = 0

    ################################
    # EXTRA SETTINGS
    ################################
    # Enable or Disable Wiper (1=Enable, 0=Disable)
    ENABLE_WIPER=1
    # NMEA provider (1=Modem Processor, 0=Application Processor)
    NMEA_PROVIDER=0

    ####################################
    # LTE Positioning Profile Settings
    ####################################
    # 0: Enable RRLP on LTE(Default) 1: Enable LPP_User_Plane on LTE
    LPP_PROFILE = 0
    Jeśli jest ok to moge go wrzucić do gotowego pliku. Tylko powiedz mi czy to jest dobrze.
    Tylko nie wiem czy:

    SUPL_HOST=supl.google.com
    SUPL_PORT=7276
    C2K_HOST=default
    C2K_PORT=0

    nie powinno być w sekcji ##### AGPS server settings #####
    Jeśli jest inaczej to mnie popraw i będę testować czy to działa.

  5. #825

    Dołączył
    08 2013
    Posty
    17
    Telefon
    Kruger&Matz Live Rooted
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    3

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez markuz Zobacz posta
    dzięki wypróbuję to wieczorkiem

    zawartość pliku gps.conf ma być taki jak w twoim poście ? całą resztę z niego usunąć ?
    Te ustawienia GPS które podałem należy zmienić tylko na początku pliku (zamienić linie które istnieją i dokleic kilka nowych). Pozostałe wpisy należy zostawić bez zmian.

    ---------- Post dołączono o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

    Dopiero teraz zobaczyłem post powyżej.
    To właśnie tak trzeba zmodyfikować ten plik.

  6. #826

    Dołączył
    06 2012
    Posty
    242
    Telefon
    Samsung Omnia
    Tablet
    Goclever A73
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    36
    Piwa (Otrzymane)
    8

    Domyślnie

    @cichy341: Linie oznaczone ## to komentarze więc to nie ma znaczenia gdzie da się daną linijkę.


    Sam zastanawiam się nad kupnem K&M Live. Czy do ok 650zł znajdę jakikolwiek telefon z androidem, który ma aparat zbliżony chociażby do tego z K&M? No i czy często się zdarza że K&M nie chwyta ostrości?
    Ostatnio edytowane przez Huteusz ; 10-09-13 o 19:40

  7. #827
    Awatar slan

    Dołączył
    06 2011
    Posty
    223
    Telefon
    Krüger&Matz Live 0403 (black)
    ROM
    4.1.2 (stock)
    Tablet
    GoClever A73 (HWv3), 4.0.4 (Fatum 1.4)
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    10
    Piwa (Otrzymane)
    24

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez cichy341 Zobacz posta
    @slan plik gps.conf w ROMIE podmieniłem i zmodyfikowałem w ten sposób:



    Jeśli jest ok to moge go wrzucić do gotowego pliku. Tylko powiedz mi czy to jest dobrze.
    Tylko nie wiem czy:

    SUPL_HOST=supl.google.com
    SUPL_PORT=7276
    C2K_HOST=default
    C2K_PORT=0

    nie powinno być w sekcji ##### AGPS server settings #####
    Jeśli jest inaczej to mnie popraw i będę testować czy to działa.
    No, @cichy341, przyznam, że zabiłeś mnie tym rozbudowanym configiem
    Skąd go wziąłeś? Przecież nawet FasterGPS aż tak bardzo nie zmienia gps.conf (o komentarzach nie wspomnę).

    Ale już niezależnie od tego, położenie poszczególnych wpisów nie powinno mieć żadnego znaczenia (sekcje w configu), ponieważ "zahaszowane" (#) linijki w plikach konfiguracyjnych (przynalmniej tekstowych) są pomijane w systemach linuksowych (służą tylko celom informacyjnym - łatwiej się przegląda taki config). Ważne są tylko wartości podstawione pod poszczególne zmienne.
    (Acha: i profilaktycznie lepiej zostawiać kursor w pustej linijce pod ostatnim wpisem w configu, ponieważ niektóre programy nie czytają linijek, w których pozostawiono kursor w czasie edycji. Piszę o tym na wszelki wypadek, a każdy linuksiarz i tak to wie )

    Trudno mi określić, czy config jest OK, za dużo tu zmiennych, które nic mi nie mówią (pytanko, na ile są potrzebne; ja mam tylko te wpisy, które podałem wcześniej).

    @toruogiwara może coś ewentualnie podpowiesz(?) - "dłubałeś" też trochę w gps.conf

    @cichy341, próbowałeś może, jak zachowują się nawigacje z tym configiem?
    Ostatnio edytowane przez slan ; 10-09-13 o 20:08
    Nokia 5110 -> Nokia 3210 -> Nokia 6310 -> Nokia 6310i -> Nokia E50 -> SPV M650 -> HTC Touch 3G -> HTC Desire Z -> Krüger&Matz LIVE

  8. #828

    Dołączył
    04 2012
    Posty
    19
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Tak z innej beczki: Live otrzymał Laur Konsumenta Odkrycie Roku 2013 - ciekawskich odsyłam na profil facebookowy Kruger&Matz.

    1011539_343847082426877_1330153710_n.jpg

  9. #829
    Awatar SamXel

    Dołączył
    02 2012
    Skąd
    Szczecin
    Posty
    1,058
    Telefon
    myPhone NEXT, K&M LIVE
    ROM
    Android 4.1.2 Stock
    Sieć
    Plus, Play, T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    41
    Piwa (Otrzymane)
    60

    Domyślnie

    Post KOSZ
    Ostatnio edytowane przez SamXel ; 10-09-13 o 21:38

  10. #830
    Awatar cichy341

    Dołączył
    09 2013
    Skąd
    Łódź
    Posty
    65
    Telefon
    LG Optimus L9 Black
    ROM
    Jelly Bean 4.1.2
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    2
    Piwa (Otrzymane)
    6

    Domyślnie

    Niestety cała operacja podmiany jednego pliku gps.conf w oryginalnym romie "KM_LIVE_27062013_V1.2" poszła na marne. Plik podmieniłem w programie WinRAR poprzez funkcję zastąp plik i wszystko przebiegło pomyślnie. Nie wiem dlaczego podczas instalacji tego romu (obojętnie jak czy przez system "aktualizacja systemu" - czy przez recovery i "install zip from external memory") gdy go sprawdza wywala błąd: Installation Aborted... nie mogę go zainstalować!!! A miało być tak pięknie!!!

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone