Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Jak Skutecznie Wyłączyć Internet

  1. #1

    Dołączył
    11 2009
    Posty
    13
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie Jak Skutecznie Wyłączyć Internet

    Witam!

    Przepraszam, ale Orange doprowadza mnie do szału! Cały czas dostaję smsy z powiadomieniami "Brak środków na koncie". Dzisiaj dostałem ich już (nie żartuję) 1.000 ! Dlatego stąd moje pytanie. Jak mogę wyłączyć 3G, 2G, Egde, czy jak to się tam nazywa, bo chce go dopiero włączyć jak uda mi się skonfigurować Wi-Fi.

    Chociaż wczoraj miałem 25zł - dzisiaj mam 0zł HaHaHa.

    Proszę pilnie o pomoc bo te smsy mnie zabiją!

    Z góry dziękuję i pozdrawiam

  2. #2
    Awatar dawsio

    Dołączył
    03 2009
    Skąd
    Bydgoszcz
    Posty
    324
    Telefon
    HTC Dream
    ROM
    2.2.1
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    4
    Piwa (Otrzymane)
    7

    Domyślnie

    program apndroid załatwia sprawę.. albo możesz zmienić/usunąć APN
    Pomoglem? Kliknij

  3. #3
    Awatar scylla69

    Dołączył
    11 2009
    Posty
    861
    Telefon
    LG G2
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    96
    Piwa (Otrzymane)
    144

    Domyślnie

    i poczytać forum przez 5 min zamiast zakładać zbędne tematy i śmiecić ;p
    odpowiedzi są w niejednym temacie!

  4. #4

    Dołączył
    11 2009
    Posty
    13
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    dzieki wielkie, a coś w ustawieniach by się dało?

  5. #5
    Awatar Krzysiec

    Dołączył
    09 2009
    Posty
    2,744
    Telefon
    HTC ONE X+
    ROM
    STOCK
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    124
    Piwa (Otrzymane)
    242

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Alex47th Zobacz posta
    dzieki wielkie, a coś w ustawieniach by się dało?
    zmienic APN Type: default ... na np default666 albo dodac cokolwiek innego do słowa default i powinno byc ok .... pomijam fakt ze tematow takich jak ten jest multum !

  6. #6

    Dołączył
    11 2009
    Posty
    13
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    szukalem ale mialem tylko wyniki z innych >> czy moze mi ktos kto jest obeznany w tym powiedziec co wpisac w wyszukiwarce albo coś?

    o! mam! działa! w opcjach APN mialem takie opcje jak: Orange Interten, WAP Orange GPRS oraz MMS Orange. WAP usunąłem, a w Orange Internet mienilem z default na defaulto. moze tak byc?
    Ostatnio edytowane przez baggus ; 13-11-09 o 21:21

  7. #7
    Awatar dawsio

    Dołączył
    03 2009
    Skąd
    Bydgoszcz
    Posty
    324
    Telefon
    HTC Dream
    ROM
    2.2.1
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    4
    Piwa (Otrzymane)
    7

    Domyślnie

    jak nie łączy się z netem to może być
    Pomoglem? Kliknij

  8. #8
    Awatar baggus

    Dołączył
    03 2009
    Skąd
    Staszów/Kraków
    Posty
    3,200
    Telefon
    Nexus 5
    Tablet
    Nexus 7 2013
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    91
    Piwa (Otrzymane)
    423

    Domyślnie

    Może być, ale czy nie prościej: http://wiki.android.com.pl/wiki/FAQ:...9_z_internetem ?
    Ostatnio edytowane przez Krzysiec ; 04-05-10 o 07:32

  9. #9

    Dołączył
    11 2009
    Posty
    13
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Tak. oczywiście, masz rację, ale zamiast ściągać aplikacje wystarczy zmienić jedną literkę, a z WAP`u teraz się już raczej nie korzysta.

  10. #10

    Dołączył
    11 2011
    Posty
    1
    Telefon
    htc desire z
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    pomocy,
    czytam to co piszecie i niby ciemna nie jestem ale nie moge zrozumiec pewnych kwestii. Mam htc desire z i dostalam piekny rachunek na prawie 800 zl za internet. Zeby bylo smieszniej zazwyczaj korzystam z wifi a polaczenia jakie mam na fakturze sa przedziwne np 111600 kb. Polaczenia w nocy kiedy spie przy wylaczonym mobilnym necie i wifi. Chce zablokowac kompletnie mozliwosc polaczen na mobilny net i zeby tylko chodzil przez wifi.
    Wchodze w ustawienia sieci wireless and networks (mam po ang)
    mam tak od gory
    data roaming
    data roaming sound
    access point names
    network mode
    network opeartors
    i enable always-on mobile data
    to ostatnie bylo zaznaczone
    odznaczylam dzisiaj

    jak wejde a apn to mi sie pokazywalo ze orange na zielono, odznaczylam to i pokazuje mi cala liste i mowi select your carrier.
    I teraz czy w tym momencie nie mam wybranego carriera i nie polaczy sie z netem przez orange czy mam cos jeszcze zrobic? Piszecie zeby zmienic cos w apn ale ja nie wiem jak bo nie widze takiej opcji zeby zmienic literki czy nazwe.
    Pomozcie bo nie stac mnie na placenie takich rachunkow a poza tym czemu mam placic za cos z czego nie korzystam tak naprawde.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone