Strona 1 z 19 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 184

Wątek: Aero2 na Androidzie

  1. #1

    Dołączył
    03 2010
    Posty
    5
    Telefon
    HTC Magic
    ROM
    HTC Magic Official 2.1 by Rogers adevole
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    7

    Domyślnie Aero2 na Androidzie

    Witam.
    Poniższa instrukcja prezentuje jak uruchomić Internet Aero2 na Androidzie.
    Po zainstalowaniu karty SIM Aero2, system automatycznie chce się łączyć z siecią. Wyświetlana jest lista dostępnych sieci. Nawet po wybraniu Aero2 okazuje się, że jest to niemożliwe. Otrzymujemy komunikat "Karta SIM nie pozwala na połączenie z tą siecią."
    Dzieje się tak dlatego, ponieważ system chce się łączyć do standardowej usługi głosowej TS11 (Tele Service: Telephony), która jest w normalnych kartach SIM. Jednakże na kartach SIM Bezpłatnego Dostępu do Internetu została wyłączona ze względu na to, iż jest ona niewykorzystywana. W tym przypadku wystarczy tylko uruchomić połączenie z siecią komórkową (nie będzie informacji o zasięgu sieci).
    Do działania Internetu poprzez sieć komórkową potrzebny jest odpowiedni punkt dostępowy APN. U standardowych operatorów APN nosi nazwę internet. Aero2 jednak używa nazwy darmowy, więc trzeba dodać nowy punkt dostępowy. Wchodzimy w Ustawienia ->Sieci zwykłe i bezprzewodowe -> Sieci komórkowe -> Punkty dostępowe.



    Po dodaniu APN'a wystarczy włączyć Sieć komórkową. W moim przypadku nie ma możliwości włączenia w Ustawienia -> Sieci zwykłe i bezprzewodowe (pole jest nieaktywne, co widać na zrzucie ekranu). Możliwe jest za to włączenie w menu Opcje telefonu. Ekran ten otrzymujemy po przytrzymaniu przycisku zasilania. Jednakże nie każdy system posiada taki skrót.



    Jeżeli nie ma takiej opcji, można włączyć Sieć komórkową za pomocą jakieś aplikacji. Przykłady:
    Internet OnOff free
    DataSwitch

    Po włączeniu sieci komórkowej, odpalamy przeglądarkę i cieszymy się darmowym dostępem do Internetu.
    Ostatnio edytowane przez piyoter ; 14-07-12 o 13:14 Powód: uzupełnienie

  2. Piwa qualpyke, jagor16, jacoslav, peteer22r, adrianjos i 2 innych postawił(li) piwo(a) za posta.
  3. #2

    Dołączył
    11 2011
    Posty
    6
    Telefon
    HTC Wildfire S
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    3
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Jak dostać się do menu Opcje telefonu?

  4. #3
    Awatar c8888

    Dołączył
    01 2010
    Skąd
    Kielce
    Posty
    185
    Telefon
    Note II N7100
    ROM
    DN3 v5+
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    15
    Piwa (Otrzymane)
    20

    Domyślnie

    Zazwyczaj przyciskiem "power" (np.SGS)

  5. #4

    Dołączył
    11 2011
    Posty
    6
    Telefon
    HTC Wildfire S
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    3
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Na wildfire s wyskakuje tylko "Opcje zasilania" - "Wyłącz", "Tryb samolotowy", "Uruchom ponownie".
    Nic więcej.

  6. #5

    Dołączył
    10 2011
    Skąd
    Lubelskie
    Posty
    194
    Telefon
    SGS i9000 | Alcatel 6030x
    ROM
    Omni KitKat | AOSP JB
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    4
    Piwa (Otrzymane)
    6

    Domyślnie

    Mógł byś to napisać bardziej zrozumiale co zrobić? Bo niezbyt to rozumiem.

  7. #6

    Dołączył
    11 2011
    Posty
    6
    Telefon
    HTC Wildfire S
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    3
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez zieli Zobacz posta
    Po dodaniu APN, jednak dalej Sieć komórkowa jest nieaktywna i nie ma możliwości wyboru w Ustawienia -> Sieci zwykłe i bezprzewodowe. Możliwe jest za to włączenie w menu Opcje telefonu.
    Chodzi mi o ostatni punkt w tutorialu.
    Na swoim wildfire nie wiem jak wejść w menu Opcje telefonu.
    Ostatnio edytowane przez CzekoladowyBaron ; 12-11-11 o 21:56 Powód: poprawki

  8. #7
    Awatar Mistic92

    Dołączył
    08 2010
    Skąd
    Rzeszów
    Posty
    1,443
    Telefon
    spica, nexus 4
    ROM
    CM 7/ Stock 4.2.2
    Tablet
    TF101 32gb + dock w naprawie :/
    Sieć
    Heyah
    Piwa (Postawione)
    67
    Piwa (Otrzymane)
    106

    Domyślnie

    Akuratnie kolega dał zły screen. Możesz to włączyć/wyłączyć w normalnych ustawieniach sieci bezprzewodowej. Chodzi o to aby transfer danych w sieci był włączony.
    "Eh, kolejny temat typu 'kupilem gow*o i smierdzi, pomuszcie'".
    "Kto nie posiadał Spicy, ten nigdy w pełni nie doceni możliwości dzisiejszych smartfonów"
    -Frosty

  9. Piwa CzekoladowyBaron postawił(li) piwo(a) za posta.
  10. #8
    Awatar dawid10418

    Dołączył
    06 2011
    Posty
    1,264
    Telefon
    Nexus 4
    ROM
    zawsze najnowsze :D
    Tablet
    Nexus 7 WIFI 4.4.4
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    73
    Piwa (Otrzymane)
    67

    Domyślnie

    faktycznie działa? żeby mi nie nabiło kilka stów potem na transferze xD

  11. Piwa Mistic92 postawił(li) piwo(a) za posta.
  12. #9
    Awatar Raciborski

    Dołączył
    01 2011
    Skąd
    47-400
    Posty
    2,636
    Telefon
    Xperia T3
    ROM
    Stock 1.21
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    392
    Piwa (Otrzymane)
    694

    Domyślnie

    W LG GT 540 na ROM-ie CM7 nie dziala.
    W menu opcje telefonu ( ostatni screen, nie mam tej opcji )
    Cytat Zamieszczone przez Mistic92 Zobacz posta
    Akuratnie kolega dał zły screen. Możesz to włączyć/wyłączyć w normalnych ustawieniach sieci bezprzewodowej. Chodzi o to aby transfer danych w sieci był włączony.
    Po wykonaniu tej czynności, dalej brak internetu.

    Spoiler: Pokaż/Ukryj

  13. #10

    Dołączył
    03 2010
    Posty
    5
    Telefon
    HTC Magic
    ROM
    HTC Magic Official 2.1 by Rogers adevole
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    7

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Mistic92 Zobacz posta
    Akuratnie kolega dał zły screen. Możesz to włączyć/wyłączyć w normalnych ustawieniach sieci bezprzewodowej. Chodzi o to aby transfer danych w sieci był włączony.
    Właśnie w tym problem, że to pole jest nieaktywne i nie można tego włączyć (co widać na zrzucie ekranu). Skoro u Ciebie można w normalnych ustawieniach włączyć sieć komórkową wychodzi na to, że zależy to od danego ROMu.
    U mnie w menu Opcje telefonu jest dostępny skrót do włącz/wyłącz sieć komórkową. Jest on aktywny i można w ten sposób włączyć. Menu to jak wcześniej kolega napisał pokazuje się po przytrzymaniu przycisku zasilania, jednakże zależy to od ROMu i nie każdy posiada taką opcję.

Strona 1 z 19 12311 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone