Strona 4 z 18 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 180

Wątek: Jak robić "Screenshot" na telefonie z Androidem

  1. #31
    Awatar zezol

    Dołączył
    12 2008
    Skąd
    Boguchwała
    Posty
    687
    Telefon
    SGS2
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    61
    Piwa (Otrzymane)
    105

    Domyślnie Re: Jak robić "Screenshot" na telefonie z Androidem

    Jak się robi screeny przez kompa, przez plik .bat, to screena robi się natychmiastowo i kiedy się chce (bez względu na to co się robi na telefonie)? Bo jak robię aplikacją, to robienie z opóźnieniem czasowym działa, ale natychmiastowe robienie screena działa tylko na pulpicie (włącza się wtedy aparat). Ja potrzebuję robić screeny gry, a nie mogę przyciskiem aparatu - zero reakcji. :/
    AndroidCommander.com

    Zanim zapytasz na Forum/SB:
    » FAQ - Najczęściej Zadawane Pytania
    » WIKI - Skarbnica wiedzy o Androidzie
    Jeśli i tam nie znajdziesz odpowiedzi na swoje pytanie - użyj szukajki

  2. #32
    Awatar Misiek_ud

    Dołączył
    03 2009
    Skąd
    Piaseczno
    Posty
    983
    Telefon
    Nexus 4
    ROM
    Android 4.3 JWR66Y
    Tablet
    Nexus 7
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    11
    Piwa (Otrzymane)
    79

    Domyślnie Re: Jak robić "Screenshot" na telefonie z Androidem

    Jak używasz SDK i pliku ddms.bat to screena robisz kiedy chcesz

  3. #33
    Awatar zezol

    Dołączył
    12 2008
    Skąd
    Boguchwała
    Posty
    687
    Telefon
    SGS2
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    61
    Piwa (Otrzymane)
    105

    Domyślnie Re: Jak robić "Screenshot" na telefonie z Androidem

    A gdy nie jestem podłączyony do kompa to zostaje aplikacja. A poza tym, to niby pisze, że można od razu robić przez wciśnięcie przycisku aparatu a jakoś nie chce zrobić mi przy grze
    AndroidCommander.com

    Zanim zapytasz na Forum/SB:
    » FAQ - Najczęściej Zadawane Pytania
    » WIKI - Skarbnica wiedzy o Androidzie
    Jeśli i tam nie znajdziesz odpowiedzi na swoje pytanie - użyj szukajki

  4. #34
    tej
    tej jest nieaktywny

    Dołączył
    05 2009
    Skąd
    wlkp
    Posty
    157
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    1

    Domyślnie Re: Jak robić "Screenshot" na telefonie z Androidem

    W żaden sposób ddms nie chce mi wykryć telefonu. Jakieś sugestie?

  5. #35
    Awatar Misiek_ud

    Dołączył
    03 2009
    Skąd
    Piaseczno
    Posty
    983
    Telefon
    Nexus 4
    ROM
    Android 4.3 JWR66Y
    Tablet
    Nexus 7
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    11
    Piwa (Otrzymane)
    79

    Domyślnie Re: Jak robić "Screenshot" na telefonie z Androidem

    Sprawdź czy masz odpowiednio zainstalowany telefon. Opisane w 4 punkcie tego poradnika viewtopic.php?f=13&t=468

  6. #36
    tej
    tej jest nieaktywny

    Dołączył
    05 2009
    Skąd
    wlkp
    Posty
    157
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    1

    Domyślnie Re: Jak robić "Screenshot" na telefonie z Androidem

    Normalnie gdy podłączam telefon do komputera to jest on wykrywany jako "urządzenie magazynujące". Natomiast gdy podłączam go według opisu z postu wyżej (ptk. 4) to nie jest on wcale wykrywany przez system. Po wciśnięciu POWER + CAMERA na ekranie pojawiają mi się 3 paski (czerwony, zielony i niebieski), podłączam kabel USB, wciskam klawisz back i niestety nie mam żadnego napisu typu „FASTBOOT”. Z czego to może wynikać? Dodam, że nie mam roota.

  7. #37
    Awatar Misiek_ud

    Dołączył
    03 2009
    Skąd
    Piaseczno
    Posty
    983
    Telefon
    Nexus 4
    ROM
    Android 4.3 JWR66Y
    Tablet
    Nexus 7
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    11
    Piwa (Otrzymane)
    79

    Domyślnie Re: Jak robić "Screenshot" na telefonie z Androidem

    Nie rozumiesz... w tutorialu powyżej podałem Ci sposób jak zainstalować sterowniki do telefonu. Powinieneś wyłuskać z tego co potrzebne. Nie masz roota to nie wchodź w fastboot, bo Twój telefon nie ma opcji fastboot w bootloaderze. Na włączonym normalnie telefonie podłącz go do kompa i wejdź z menadżer urządzeń. Jak nie będzie "ADB devices..." to musisz ct.:
    "Jeśli nie będzie musimy poszukać go jako „urządzenie magazynujące” z żółtym wykrzyknikiem. Pobieramy wtedy odpowiedni sterownik klikamy na to urządzenie magazynujące i wybieramy aktualizuj sterownik wskazując mu rozpakowany i pobrany przed chwilą folder. Podczas instalacji może poprosić jeszcze o plik „androidusb.sys” wtedy znowu wchodzimy we wcześniej pobrany i rozpakowany folder i wskazujemy mu ten plik. Po całej instalacji w menadżerze urządzeń telefon powinien być pokazany jak na screenie powyżej."

  8. #38

    Dołączył
    03 2009
    Posty
    136
    Telefon
    G1, Galaxy Pro, XperiaJ
    Tablet
    Galaxy Tab 2 7'
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    1

    Domyślnie Re: Jak robić "Screenshot" na telefonie z Androidem

    Cytat Zamieszczone przez mrwa
    no i jakos niebardzo! po kliknieciu na ddms.bat nic sie nie dzieje! otwiera sie jakies okno na sekunde ale potem znika i nic :/ jakies rady?


    Edit:

    ale glupota!! zapomnialem wpisac na koncu
    Kod:
    ' \ '
    i juz smiga ....

    Mam ten sam efekt, po kliknięciu na ddms.bat otwiera się okienko na sekundę i znika, gdzie wpisałeś ten znak "\"?

  9. #39
    Awatar baggus

    Dołączył
    03 2009
    Skąd
    Staszów/Kraków
    Posty
    3,199
    Telefon
    Nexus 5
    Tablet
    Nexus 7 2013
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    91
    Piwa (Otrzymane)
    422

    Domyślnie Re: Jak robić "Screenshot" na telefonie z Androidem

    Wrzuciłeś pliki do system32 i dodałeś zmienne środowiskowe?

  10. #40

    Dołączył
    03 2009
    Posty
    136
    Telefon
    G1, Galaxy Pro, XperiaJ
    Tablet
    Galaxy Tab 2 7'
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    1

    Domyślnie Re: Jak robić "Screenshot" na telefonie z Androidem

    Cytat Zamieszczone przez baggus
    Wrzuciłeś pliki do system32 i dodałeś zmienne środowiskowe?
    tak te dwa pliki wrzuciłem: adb.exe i AdbWinApi.dll do C:/Windows/system32

    ale dodałem jedną zmienną środowiskową: Nazwa zmiennej: "adb". Wartość zmiennej: "C:\android-sdk-windows-1.5_r2\tools

    SDK mam rozpakowane w katalogu: C:\android-sdk-windows-1.5_r2

    Wszystko sprawdziłem kilka razy i dalej okienko mi znika, już mnie tu roznosi.

    Gdy podłaczę G1 to w Menadżerze pojawia się urządzenie "ADB Interface"
    W G1 mam zafajkowane "Debugowanie USB"
    System operacyjny to WinXp z SP2.

    Muszę już spasować , bo nie mam więcej żadnego pomysłu, a okienko nadal pojawia się na sekundę i znika.

Strona 4 z 18 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone