Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: v987 nie widzi kart SIM

  1. #1

    Dołączył
    12 2013
    Posty
    12
    Telefon
    ZTE v987
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie v987 nie widzi kart SIM

    Witam!

    Mam małą gehenne z ZTE v987. Dostałem go ze sklepu z ROMem od Bruna v. 1.0, Android 4.1. Przez chwilę było dobrze. Potem telefon był 2 m-ce w naprawie w Chinach (przestały działać 3 funkcyjne przyciski pod ekranem). Wrócił. Wyzerowany co cna, stock, wszędzie chińsko - angielskie krzaczki. Nie dało się używać.
    Wgrałem CWM Recovery i nowy ROM od Bruna (3.1). Wszystko zgodnie z tutorialem podwieszonym tutaj. Bez problemów podczas wgrywania. Po wgraniu ROMu działa wszystko tylko że nie widzi żadnej karty SIM. Testowałem kilka kart, w tym Aero i nic.
    Najgorsze, że po powrocie z Chin nie sprawdziłem, czy działa SIM (miałem chińskie krzaczki) i teraz nie wiem, czy odesłali mi uszkodzony telefon, czy ROM od Bruna coś namieszał. Szukałem podobnych problemów i nie znalazłem. Opcja SIM Management jest nieaktywna, nie da się do tej zakładki "wejść". Macie pomysły na diagnostykę?

  2. #2
    Awatar fyme

    Dołączył
    07 2011
    Skąd
    Słupsk
    Posty
    3,197
    Telefon
    ZTE V967s
    ROM
    Lewa OS v5 pl / Color OS pl
    Sieć
    Plus/Mobile Vikings
    Piwa (Postawione)
    260
    Piwa (Otrzymane)
    575

    Domyślnie

    Był taki problem na bliźniaczym forum o v967s. Znajdziesz go na pierwszych stronach wątku o Miui. Prawdopodobnie straciłeś numery imei i dlatego telefon nie widzi kart SIM.

  3. #3

    Dołączył
    12 2013
    Posty
    12
    Telefon
    ZTE v987
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez fyme Zobacz posta
    (...) Prawdopodobnie straciłeś numery imei i dlatego telefon nie widzi kart SIM.
    Trafiłeś! Dzięki! Wiem, co jest źle (IMEI = null u mnie), teraz muszę znaleźć rozwiązanie problemu. Będę wdzięczny za podpowiedzi, sam też idę szukać.

  4. #4
    Awatar Hardkorowy Marcin

    Dołączył
    06 2012
    Skąd
    Fabryka Lenovo
    Posty
    893
    Telefon
    Lenovo A806 S939 S930
    ROM
    MIUI / Life 0.7 / Vibe
    Tablet
    Lenovo S860 S660 S650 A850+
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    118
    Piwa (Otrzymane)
    126

    Domyślnie

    MTK Droid Tools > IMEI/NVRAM , klikasz root , akceptujesz na telefonie , wpisujesz w dwa pola swój IMEI z pudełka , restart i po kłopocie.

  5. #5

    Dołączył
    12 2013
    Posty
    12
    Telefon
    ZTE v987
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Gdyby to było takie proste...
    1. U mnie w MKT Droid Tools (ver 2.5.1.)
    - IMEI 1 , IMEI 2 oznaczone są jako "null",
    - mam ROOTa
    - wpisywanie IMEI (z pudełka, dowolnego) kończy się ostrzeżeniem: ERROR, pttycmdl device not found
    2. Przerobiłem chyba wszystkie dostępne w sieci metody - nic nie działa. Help!

  6. #6
    Awatar solak

    Dołączył
    05 2011
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    518
    Telefon
    Jiayu G3N> ZTE V987> Iocean X7 > UMI X2
    ROM
    PL_G3N_by _ChinaTech_Solak
    Tablet
    Samsung Galaxy Tab 10,1 2
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    12
    Piwa (Otrzymane)
    64

    Domyślnie

    Postępuj wg poradnika Youtube
    W opisie jest jak wpisać IMEI dla drugiego SIM
    ChinaTech - Serwis telefonów GSM, wykonywanie polonizacji systemów android w chińskich słuchawkach.
    Zbiór Rom-ów i Aplikacji wyłącznie do Chińskich telefonów LINK
    Postaw piwo nr konta: 09 2490 1057 0000 9900 2944 9446

  7. #7

    Dołączył
    12 2013
    Posty
    12
    Telefon
    ZTE v987
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Dzięki za dobre chęci. Widziałem ten film. Metoda nie działa. Film dotyczy ZMIANY numeru IMEI. A ja w ogóle nie mam IMEI (dualSIM - u mnie 2 x null). Ratunkiem może być chyba tylko odnalezienie fabrycznego ROMu. Chyba, że macie dalsze pomysły.

  8. #8
    Awatar fyme

    Dołączył
    07 2011
    Skąd
    Słupsk
    Posty
    3,197
    Telefon
    ZTE V967s
    ROM
    Lewa OS v5 pl / Color OS pl
    Sieć
    Plus/Mobile Vikings
    Piwa (Postawione)
    260
    Piwa (Otrzymane)
    575

    Domyślnie

    Szukaj fabrycznego romu pod SP Flash Tools to powinno załatwić sprawę.

  9. #9
    Awatar solak

    Dołączył
    05 2011
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    518
    Telefon
    Jiayu G3N> ZTE V987> Iocean X7 > UMI X2
    ROM
    PL_G3N_by _ChinaTech_Solak
    Tablet
    Samsung Galaxy Tab 10,1 2
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    12
    Piwa (Otrzymane)
    64

    Domyślnie

    Nawet fabryczny ROM nie postawi ci IMEI
    Miałem ten sam objaw w innym telefonie
    Brak nr IMEI po tym poradniku ruszyło
    Tylko musisz zresetować telefon po wszystkim
    Masz rota?

    Druga sprawa to to czy znajdziesz oryginalny rom pod SP FlashTool bo oficjalnie go nie ma
    ChinaTech - Serwis telefonów GSM, wykonywanie polonizacji systemów android w chińskich słuchawkach.
    Zbiór Rom-ów i Aplikacji wyłącznie do Chińskich telefonów LINK
    Postaw piwo nr konta: 09 2490 1057 0000 9900 2944 9446

  10. #10
    Awatar fyme

    Dołączył
    07 2011
    Skąd
    Słupsk
    Posty
    3,197
    Telefon
    ZTE V967s
    ROM
    Lewa OS v5 pl / Color OS pl
    Sieć
    Plus/Mobile Vikings
    Piwa (Postawione)
    260
    Piwa (Otrzymane)
    575

    Domyślnie

    Polecam zajrzeć do tego wątku. Ostatni post sporo wyjaśnia. Co do romu pod flash tool to jest tu trochę ludzi więc może ktoś będzie w stanie zrobić backup i udostępnić go koledze w potrzebie.
    Ostatnio edytowane przez fyme ; 13-12-13 o 11:27

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone