Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: [A3000] przenoszenie programów na karte sd

  1. #11
    Awatar mrDark

    Dołączył
    07 2012
    Posty
    104
    Telefon
    ZTE V955
    Tablet
    Lenovo A3000
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    4
    Piwa (Otrzymane)
    9

    Domyślnie

    W oryginale, dotyczyło to karty SD emulowanej w pamięci wewnętrznej.

  2. #12

    Dołączył
    01 2014
    Posty
    2
    Telefon
    c3350
    Tablet
    Lenovo a3000
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

  3. #13

    Dołączył
    01 2011
    Posty
    74
    Telefon
    HTC ChaCha
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    4
    Piwa (Otrzymane)
    2

    Domyślnie

    APP2SD nie dziala na romach z FUSE, a na zwyklych po podmianie pamieci mozna przenosic je przez manager aplikacji.

    LINK2SD z reszta tez... (FUSE)
    HTC ChaCha @ Hexgore's Pimped Out Stock ROM
    Lenovo A3000

  4. #14
    Awatar mrDark

    Dołączył
    07 2012
    Posty
    104
    Telefon
    ZTE V955
    Tablet
    Lenovo A3000
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    4
    Piwa (Otrzymane)
    9

    Domyślnie

    Link2SD działa, ale ma problem z montowaniem dodatkowej partycji (testowałem na EXT2 i EXT4).
    Po utworzeniu skryptu i restarcie, tablet widzi partycję, a po kolejnym restarcie już nie.
    Link2SD znowu tworzy skrypt, restart i znowu działa do kolejnego restartu.

  5. #15

    Dołączył
    01 2011
    Posty
    74
    Telefon
    HTC ChaCha
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    4
    Piwa (Otrzymane)
    2

    Domyślnie

    U mnie nie miał problemu z montowaniem partycji, ale z jakis powodow dane mimo że znajdowaly sie na ext4 z karty to nie znikaly jednak z pamieci telefonu :/
    HTC ChaCha @ Hexgore's Pimped Out Stock ROM
    Lenovo A3000

  6. #16
    Awatar mrDark

    Dołączył
    07 2012
    Posty
    104
    Telefon
    ZTE V955
    Tablet
    Lenovo A3000
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    4
    Piwa (Otrzymane)
    9

    Domyślnie

    Właśnie doszedłem, że to FolderMount wywala skrypt montowania dodatkowej partycji dla Link2SD

    Po odinstalowaniu FolderMount, Link2SD działa prawidłowo.
    Po "linkowaniu" aplikacji widać, że przybywa wolnej pamięci dopiero po ponownym uruchomieniu tabletu.

  7. Piwa pat_net postawił(li) piwo(a) za posta.
  8. #17

    Dołączył
    03 2014
    Posty
    1
    Telefon
    samsung galaxy s III mini
    Tablet
    lenovo a3000-h
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Witam, świeża nowa jak wszyscy i nie znam sie na niczym tak ogólnikowo.

    Od wczoraj mam lenovo a3000-H i teraz tak - chciałabym zamienić pamieć i dodać opcję dzwonienia.
    Mozna te dwie opcje wgrać razem bez problemu ?
    Wyjaśnijcie mi jeśli można o co chodzi z tym FUSE bez FUSE, ext4.... bo czytam to forum, rózne wątki i albo przeładowałam się tym wszystkim albo po prostu do mnie nie dociera ....
    czy przed rootowaniem powinnam jakos formatować karte pamięci ? czy wybór fuse lub bez fuse zależy od wersji systemu czy od czegoś innego...
    czy po prostu, ściągam flash tool, sterowniki, program do roota, interesujący mnie rom i śmigam wg instrukcji ... czy powinnam tablet jakoś njapierw do tego przygotować ?
    nie chce za bardzo testować swoich domysłów od razu na tablecie bo szkoda byłoby utopić kilka stówek i nie móc wrócić do oryginału.
    No i jeszcze pytnie czy te wszystkie romy nie spowalniają dość szybkiego działąnia systemu .

    dzięki wam bardzo za pomoc i jeśli napisałam nie tu gdzie trzeba to bardzo przepraszam

  9. #18
    Awatar redhead

    Dołączył
    04 2012
    Posty
    232
    Telefon
    Lenovo A3000-H
    Tablet
    Lenovo A3000-H
    Sieć
    Play+Aero2
    Piwa (Postawione)
    23
    Piwa (Otrzymane)
    30

    Domyślnie

    wszystko jest tutaj
    Oprogramie do Lenovo A3000 + nieoficjalne + mody + jak wgrać
    rób krok po kroku (pierwszy post generalnie) a będzie git
    root framaroot robisz (pobieraj z xda najnowszy http://forum.xda-developers.com/show...0276&nocache=1)
    możesz pominąć wgranie cwm a w zamian dać titanium backup
    ale kopie zapasowe to podstawa

    do tego zamiast zamiany pamięci co jednak jest troszke kłopotliwe i powoduje dalsze problemy (koniecznośc robienia partycji, problem z backupami itp itd) choć możliwe (faktycznie mamy wówczas coś koło 27gb pamięci wewn. przy karcie 32gb) zainstaluj foldermount [root] (do trzech gratis później jest chyba z 6 zeta opłata) i masz duże apki i gry na sd (montowane)
    foldermount to genialna apka podobnie jak titanium backup

    i to wszystko
    wgraj 131107 i zaaktualizuj do 112 przez ota (ale jak chcesz cwm to zostan przy 107 bo cwm wywala bład przy aktualizacji ota)
    jadę na 131112 (+odinstalowałem -robiąc uprzednio ich kopie zapasowe na sd w razie czego- sporo systemowych śmieci których nie potrzebuje i pamięci zrobiło sie aż nadto szczególnie z foldermount) juz z 2 tygodnie i zero problemów

    p.s. jak pomogłem wiesz co robić
    Ostatnio edytowane przez redhead ; 06-03-14 o 08:24

  10. #19

    Dołączył
    01 2011
    Posty
    74
    Telefon
    HTC ChaCha
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    4
    Piwa (Otrzymane)
    2

    Domyślnie

    Ja bym wolal by ktos faktycznie sprawdzil metode z link2sd i dodatkowa partycja na karcie bo foldermount to taka dobra choc niepraktyczna metoda... Komu sie chce przebindowywac foldery :/
    HTC ChaCha @ Hexgore's Pimped Out Stock ROM
    Lenovo A3000

  11. #20
    Awatar mrDark

    Dołączył
    07 2012
    Posty
    104
    Telefon
    ZTE V955
    Tablet
    Lenovo A3000
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    4
    Piwa (Otrzymane)
    9

    Domyślnie

    A moje "sprawdzenie" nie uważasz za wiarygodne?

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone