Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Voice Commands- Język Polski

  1. #1
    Awatar pablodanzig

    Dołączył
    10 2010
    Skąd
    Gdańsk, Bydgoszcz
    Posty
    136
    Telefon
    Motorola Milestone, Motorola Razr
    ROM
    Jakie dała fabryka :)
    Tablet
    Samsung Galaxy Tab
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    18
    Piwa (Otrzymane)
    3

    Domyślnie Voice Commands- Język Polski

    Po zainstalowaniu nowego Froyo mamy dostęp do aplikacji Voice Commands która przekształca nasz telefon w urządzenie sterowane komendami głosowymi niestety nie mam dostępu do języka polskiego na stronie producednta jest informacja na temat języka polskiego,ale nie mam pojęcia jak to zainstalować. Jak to ugryźć jakieś propozycje?



    Nuance - Language Portfolio - Nuance Automotive Speech Solutions Comprehensive Language Portfolio


    Chciałbym uzyskać taki efekt jak na filmiku bo narazie dziala mi w języku Polskim tylko wyszukiwanie stron internetowych.

    [ame=http://www.youtube.com/watch?v=tPPcTN5sdX4&feature=youtube_gdata_player]YouTube - A Guide to Voice Actions for Android[/ame]

  2. #2
    Awatar shaka

    Dołączył
    03 2010
    Skąd
    Czarny ląd
    Posty
    5,949
    Telefon
    Nexus 4
    Tablet
    Nexus 7
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    441
    Piwa (Otrzymane)
    678

    Domyślnie

    motorola daje oddzielna aplikację offline (nie trzeba internetu) i ponoć komendy są po polsku.
    'Let's cut down to the brass tacks here... How much for the ape?'

    http://tinyurl.com/lth6pkq - robienie własnej tapetki na Androidzie.

  3. #3
    Awatar pablodanzig

    Dołączył
    10 2010
    Skąd
    Gdańsk, Bydgoszcz
    Posty
    136
    Telefon
    Motorola Milestone, Motorola Razr
    ROM
    Jakie dała fabryka :)
    Tablet
    Samsung Galaxy Tab
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    18
    Piwa (Otrzymane)
    3

    Domyślnie

    no właśnie jeżeli Shaka chodzi ci o Voice Commands to wersja serwisowa z centralnej Europy ( tą którą zainstalowałem ) nie polskiego języka a wersja z uk go podobno już ma ( tak mówi użytkownik gicala6)

  4. #4
    Awatar shaka

    Dołączył
    03 2010
    Skąd
    Czarny ląd
    Posty
    5,949
    Telefon
    Nexus 4
    Tablet
    Nexus 7
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    441
    Piwa (Otrzymane)
    678

    Domyślnie

    bo Polaków więcej w UK niż w centralnej europie

    edit: to zapytaj czy może ci wyjąć apk wersji z romu UK.
    Ostatnio edytowane przez shaka ; 16-03-11 o 18:32
    'Let's cut down to the brass tacks here... How much for the ape?'

    http://tinyurl.com/lth6pkq - robienie własnej tapetki na Androidzie.

  5. #5

    Dołączył
    08 2009
    Posty
    29
    Telefon
    HERO
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Ja aktualizowalem przez msu. Tel z play i tez mam język angielski. Czy dobrze rozumiem ze rom dla uk ma polski a polski angkielski. Czy tez tak macie?

    Sent from my Milestone using Tapatalk

  6. #6
    Awatar foxpl1

    Dołączył
    09 2010
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    4,184
    Telefon
    LG G2 (D802)
    Tablet
    Nexus 7 by ASUS
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    372
    Piwa (Otrzymane)
    782

    Domyślnie

    juz wiem jak przełączyć na polski język. Ustawienia>Ustawienia głosowe>Rozpoznawanie mowy>Język>polski (Polska)

    trzeba wybrać "polski (Polska)" a nie "domyślny polski (Polska)

  7. #7
    Awatar pablodanzig

    Dołączył
    10 2010
    Skąd
    Gdańsk, Bydgoszcz
    Posty
    136
    Telefon
    Motorola Milestone, Motorola Razr
    ROM
    Jakie dała fabryka :)
    Tablet
    Samsung Galaxy Tab
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    18
    Piwa (Otrzymane)
    3

    Domyślnie

    Tak ale w ustawieniach syntezy mowy w (zakładce Język) nie mam polskiego, a ty masz ? Znalazłem jakąś instalację i zaraz sprawdzam czy jest w niej polski klik

  8. #8
    Awatar foxpl1

    Dołączył
    09 2010
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    4,184
    Telefon
    LG G2 (D802)
    Tablet
    Nexus 7 by ASUS
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    372
    Piwa (Otrzymane)
    782

    Domyślnie

    ale to ma być rozpoznawanie mowy a nie synteza...

  9. #9
    Awatar shaka

    Dołączył
    03 2010
    Skąd
    Czarny ląd
    Posty
    5,949
    Telefon
    Nexus 4
    Tablet
    Nexus 7
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    441
    Piwa (Otrzymane)
    678

    Domyślnie

    Z tym rozpoznawaniem mowy to jest voice commands od motoroli (pewnie nie ma polskiego w zadnym romie) oraz "komendy glosowe" od google czyli te voice actions z filmiku w pierwszym poscie. To drugie od google ma rozpoznawanie polskiego, tyle ze wymaga neta.
    'Let's cut down to the brass tacks here... How much for the ape?'

    http://tinyurl.com/lth6pkq - robienie własnej tapetki na Androidzie.

  10. #10
    Awatar pablodanzig

    Dołączył
    10 2010
    Skąd
    Gdańsk, Bydgoszcz
    Posty
    136
    Telefon
    Motorola Milestone, Motorola Razr
    ROM
    Jakie dała fabryka :)
    Tablet
    Samsung Galaxy Tab
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    18
    Piwa (Otrzymane)
    3

    Domyślnie

    w wyszukiwarce google mam ustawione język angielski i jeżeli powiem np call ( stacja benzynowa Karolina ) po sekundzie telefon wybiera mi numer do tej osoby. jeżeli przestawię na język polski uruchamia mi się przeglądarka internetowa z wynikami wyszukiwania np. call stacja benzynowa Karolina. to wszystko do czego udało mi się dojść i chyba mi to wystarczy.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone