Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Jeden numer i dwie karty sim w dwóch telefonach

  1. #1
    vBB
    vBB jest nieaktywny
    Awatar vBB

    Dołączył
    05 2010
    Posty
    2,087
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    378
    Piwa (Otrzymane)
    194

    Question Jeden numer i dwie karty sim w dwóch telefonach

    Witam. Potrzebuję takiego rozwiązania jak w tytule tematu, tj. mam numer w Play Fresh i chciałbym dostać w jakiś sposób drugą kartę sim z tym samym numerem (czytałem coś o klonowaniu ale w domu się nie da, a nie wiem gdzie w Warszawie coś takiego ktokolwiek by ogarnął), tak aby w razie potrzeby zostawić jeden telefon w domu i byłby on wyłączony, włączam drugi (oczywiście bez przekładania karty sim) i na drugim mam ten same numer (wiadomo, ta sama sieć, stan konta itd.) w pełni działający. Czytałem, że coś takiego jest możliwe, pytanie, czy np. idąc do salonu Play dostanę duplikat karty sim (powiem, że tamta została zniszczona, pokażę starter z dowodem zakupu) i będzie on w pełni działający? Czy jednak będę musiał na własną rękę u jakiegoś speca skopiować karte sim? Nie chcę aby dwa telefony działały równocześnie na tych samych numerach, chciałbym aby raz na raz tylko jeden był włączony. Z góry dzięki za wszelkie informacje, pzdr
    Ostatnio edytowane przez vBB ; 24-10-11 o 11:22

  2. #2
    Awatar Rafal_0

    Dołączył
    01 2011
    Skąd
    Bydgoszcz
    Posty
    171
    Telefon
    Galaxy Note II
    ROM
    Galaxy Tab - CM10.1 Galaxy Note II Stock
    Tablet
    Galaxy Tab P1000
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    5
    Piwa (Otrzymane)
    6

    Domyślnie

    Ciekawy pomysł, też czasem by mi się takie rozwiązanie przydało.

  3. #3
    Awatar Preza

    Dołączył
    02 2011
    Skąd
    Poznan
    Posty
    1,044
    Telefon
    LG G Flex (D955)
    ROM
    Flex rooted stock
    Tablet
    Galaxy Tab 10,1
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    61
    Piwa (Otrzymane)
    80

    Domyślnie

    Takie rozwuazanie bylo ju pare lat temu w erze i sie era tandem nazywalo. Takze jest mozliwe ale nie wiem czy play to ma. Co so zgloszenia zagubienia jednej karty to po prostu ja zablokuja i i tak nie zawalczysz.

    Sent from my GT-I9100

  4. #4
    Awatar bitching sheep

    Dołączył
    10 2011
    Posty
    989
    Telefon
    Samsung Galaxy S4, Galaxy TAB 2 10.1, HTC 8S
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    10
    Piwa (Otrzymane)
    53

    Domyślnie

    Nie ma możliwości takiej. Gdyby tak można było robić to każdy brałby ofertę VIP (280zł brutto i NIELIMITOWANE połączenia, smsy, mmsy do wszystkich możlliwych operatorów) i używałby jej na różnych telefonach.
    Edit: Jeśli chodzi o używanie raz jednego telefonu, a raz drugiego - tutaj możesz pokombinować, aczkolwiek ze strony Play nie otrzymasz pomocy.

  5. #5
    vBB
    vBB jest nieaktywny
    Awatar vBB

    Dołączył
    05 2010
    Posty
    2,087
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    378
    Piwa (Otrzymane)
    194

    Domyślnie

    No właśnie chodzi mi o to, żeby nigdy nie było sytuacji, że obydwa będą włączone na raz, a przecież po przełożeniu karty sim do innego telefonu to spokojnie można z niego korzystać. Gdyby ten sam numer byłby aktywny na dwóch różnych IMEI w tym samym czasie to mogłoby dojść do komplikacji, ale obydwa oddzielnie, tj. raz w jednym telefonie a raz w drugim, powinno działac. Pytanie tylko, czy oni przy wydawaniu duplikatu karty we freshu blokuję tę drugą, w abo wiem, że tak, natomiast na karte nie wiem... Może jakby powiedzieć, że ta druga została zniszczona (może wtedy nawet jeśli blokują to by nie blokował konsultant... ? ) i poprosić o duplikat... Przejdę się z pudełkiem od startera (tam jest PUK podobno potrzebny do wydania duplikatu) i paragonem. Dam znać jak mi poszło, sam jestem ciekawy...

  6. #6
    Awatar bitching sheep

    Dołączył
    10 2011
    Posty
    989
    Telefon
    Samsung Galaxy S4, Galaxy TAB 2 10.1, HTC 8S
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    10
    Piwa (Otrzymane)
    53

    Domyślnie

    Szczerze mówiąc nie orientuje się jak sytuacja wygląda z freshem, ale daj znać!

  7. #7
    Awatar przejek

    Dołączył
    10 2010
    Skąd
    Katowice
    Posty
    241
    Telefon
    HTC Desire Z
    ROM
    Gingerbread
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    7
    Piwa (Otrzymane)
    18

    Domyślnie

    Play nie ma takiej usługi.

    Sent from my HTC Vision using Tapatalk

  8. #8
    Awatar Pejotwroc

    Dołączył
    08 2009
    Skąd
    Wrocław
    Posty
    956
    Telefon
    LG G2
    Tablet
    Asus Prime
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    9
    Piwa (Otrzymane)
    78

    Domyślnie

    Szkoda Twoich nóg. Jak wydadzą Ci duplikat to stara będzie na 100% zablokowana. A jeżeli nie to stałby się cud Kiedyś stare karty sim dało się kopiować ale tych nowych już nie da rady. Tylko w erze można było mieć dwie karty sim tak jak już ktoś tu napisał. Niestety nie wiem czy dalej jest taka usługa.

  9. #9

    Dołączył
    03 2011
    Skąd
    Supraśl
    Posty
    2,794
    Telefon
    Samsung Galaxy Ace 2
    ROM
    Android 2.3.6/Android 4.1.1
    Tablet
    Navroad Nexo
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    47
    Piwa (Otrzymane)
    122

    Domyślnie

    Raczej powiedza ci ze nie ma takiej mozliwosci fajnie by bylo gdyby byla

    Sent from my MB525 using Tapatalk

  10. #10
    Awatar Preza

    Dołączył
    02 2011
    Skąd
    Poznan
    Posty
    1,044
    Telefon
    LG G Flex (D955)
    ROM
    Flex rooted stock
    Tablet
    Galaxy Tab 10,1
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    61
    Piwa (Otrzymane)
    80

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez bitching sheep Zobacz posta
    Nie ma możliwości takiej. Gdyby tak można było robić to każdy brałby ofertę VIP (280zł brutto i NIELIMITOWANE połączenia, smsy, mmsy do wszystkich możlliwych operatorów) i używałby jej na różnych telefonach.
    Edit: Jeśli chodzi o używanie raz jednego telefonu, a raz drugiego - tutaj możesz pokombinować, aczkolwiek ze strony Play nie otrzymasz pomocy.
    Mialem ere tandem i oba moga sobie byc wlaczone ale tylko z jednego mozna dzwonic. W momencie gdy zadzwonisz z drugiego tela to pierwszy sie nie odzywa jak polaczenie przychodzi. Po prostu jeden na raz jest aktywny

    Sent from my GT-I9100

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone