Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: jak ustawić standardowe wybieranie głosowe?

  1. #1

    Dołączył
    02 2011
    Posty
    21
    Telefon
    SGS2
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie jak ustawić standardowe wybieranie głosowe?

    Witam


    jak ustawić wybieranie głosowe numerów tel, w specyfikacji zaznaczone jest ze tel je ma a ja nigdzie nie mogę znaleźć.Zainstalowałem z marketu goglowskie wybieranie ale ono działa tylko w przeglądarce.


    pozdrawiam.

  2. #2

    Dołączył
    02 2011
    Skąd
    Wrocław
    Posty
    77
    Telefon
    Samsung Galaxy Ace
    Tablet
    Acer Iconia Tab A510
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    a kliknij szybko 2 razy w home key

  3. #3
    Awatar Kamil_Prince

    Dołączył
    03 2011
    Skąd
    Łódź
    Posty
    698
    Telefon
    Sony Xperia S
    ROM
    6.2.B.0.200
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    8
    Piwa (Otrzymane)
    56

    Domyślnie

    No co do dwukrotnego naciśnięcia przycisku Home (domek) to nie zawsze jest pod nim wybieranie głosowe. Jeśli po 2-krotnym naciśnięciu przycisku Home nie włącza się sterowanie głosowe to można to ustawić w ustawieniach menu->ustawienia->aplikacje->Dotknij dwukrotnie strony głównej i tam wybrać sterowanie głosem. Jak pewnie wiadomo polecenia obsługiwane są w języku angielskim.

  4. #4

    Dołączył
    02 2011
    Posty
    21
    Telefon
    SGS2
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Właśnie mam ustawione ze po dwukrotnym kliknięciu w domek ma się załączyć wybierane głosowe i jak klikam to nic się nie dzieje, a jak zmienię na inna opcje np na smsa to działa bez problemu, nie mam pojęcia dlaczego tak jest.

  5. #5
    Awatar Kamil_Prince

    Dołączył
    03 2011
    Skąd
    Łódź
    Posty
    698
    Telefon
    Sony Xperia S
    ROM
    6.2.B.0.200
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    8
    Piwa (Otrzymane)
    56

    Domyślnie

    Mam pytanie czy posiadasz fabryczny soft w Flipoucie czy kombinowałeś coś z nim??

  6. #6

    Dołączył
    02 2011
    Posty
    21
    Telefon
    SGS2
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    ja nic nie robiłem ale motke kupiłem 2u tygodniową wiec możne poprzedni właściciel coś majstrował jednak wersja oprogramowania to 2.1-update1 a wersja jądra 2.6.29-omap1

  7. #7
    Awatar Kamil_Prince

    Dołączył
    03 2011
    Skąd
    Łódź
    Posty
    698
    Telefon
    Sony Xperia S
    ROM
    6.2.B.0.200
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    8
    Piwa (Otrzymane)
    56

    Domyślnie

    Więc teoretycznie wszystko powinno być w porządku a inne fukcje przycisku home działają tzn minimalizowanie 1 nacisniecie home i wywoływanie 6 ostatnio używanych aplikacji (po przytrzymaniu home)

  8. #8

    Dołączył
    02 2011
    Posty
    21
    Telefon
    SGS2
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Tak to wszystko działa, naprawdę dziwne.

  9. #9
    Awatar Kamil_Prince

    Dołączył
    03 2011
    Skąd
    Łódź
    Posty
    698
    Telefon
    Sony Xperia S
    ROM
    6.2.B.0.200
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    8
    Piwa (Otrzymane)
    56

    Domyślnie

    Hmm... To naprawdę dziwne proponowałbym Ci zrobienie wipe i reset do ustawień fabrycznych tylko nie wiem czy chce Ci się instalować aplikacje od nowa...
    Inna moliwość jest taka że przytrzymujesz palec na dowolnym pulpicie otwiera Ci się okno od widgetów, wybierasz "skrót" i tam powinno być wybieranie głosowe na pulpit doda Ci skrót po którego naciśnięciu uruchomi się Sterowanie głosem.

  10. #10

    Dołączył
    02 2011
    Posty
    21
    Telefon
    SGS2
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    no raczej instalowanie wszystkiego od nowa nie wchodzi w grę. W skrótach tez nie ma, wygląda to tak jak by ta funkcja była w ogóle usunięta. No cóż przeżyje bez tego

    serdeczne dzięki za pomoc.



    pozdrawiam

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone