Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 101

Wątek: JIAYU G4 (all models) ROM od Jiayu.es 20130907

  1. #51

    Dołączył
    05 2010
    Posty
    15
    Telefon
    HTC Magic, JIAYU G4 Basic
    ROM
    ROM Oficial Jiayu.es 20131203-000001
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Wgranie polonizacji:
    - pobieramy odpowiedni plik z pierwszego postu i umieszczamy go na karcie pamięci telefonu
    - uruchomiamy aplikację JIAYU.ES (jeśli nie mamy, to pobieramy ze sklepu)
    wchodzimy kolejno w zakładki
    - Tools ROMs
    - Reboot in Recovery, telefon ponownie uruchomi się w
    "CWN-based Recowery v6.0.2.8"
    - instal zip from sdcard
    - choose zip from sdcard
    - wskazujemy nasze spolszczenie- Polonizacja g4.zip
    - Yes - Install Polonizacja g4.zip

    Po ponownym uruchomieniu zmieniamy w ustawieniach język.

    Jeśli posiadamy inne Recovery możemy je łatwo zmienić
    - otwieramy JIAYU.ES
    - Downloads
    -Recovery CWM
    6.0.2.8
    Czekamy aż plik zostanie pobrany, wracamy do głównego menu
    - Tools ROMs
    - install Recovery
    - G4Brecovery_CWM_6.0.2.8_EN
    - install Recovery

    Sprawdzone na najnowszym "ROM Oficial Jiayu.es 20131203-000001" dla G4B, który również został pobrany i zaisnstalowany przez aplikację JIAYU.ES
    Ostatnio edytowane przez elromek ; 10-12-13 o 17:50

  2. #52

    Dołączył
    11 2013
    Posty
    53
    Telefon
    Jiayu G4A
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    4
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Wgrałem rom na G4A i wydaje sie wszystko działać.
    polonizacja też bedzie smigac czy potrzebuje tego bajeru o ktorym wspominał eristoff ?

  3. #53

    Dołączył
    10 2012
    Posty
    295
    Telefon
    JIAYU G4 Advanced
    ROM
    Jiayu.es 20130907
    Sieć
    PLAY & T-MOBILE
    Piwa (Postawione)
    10
    Piwa (Otrzymane)
    13

    Domyślnie

    piszesz o morelocale 2 ? Trzeba spytać solaka czy patcha poprawił

  4. #54
    Awatar solak

    Dołączył
    05 2011
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    518
    Telefon
    Jiayu G3N> ZTE V987> Iocean X7 > UMI X2
    ROM
    PL_G3N_by _ChinaTech_Solak
    Tablet
    Samsung Galaxy Tab 10,1 2
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    12
    Piwa (Otrzymane)
    64

    Domyślnie

    W pierwszym linku jest już poprawiona wersja dla Advance.
    ChinaTech - Serwis telefonów GSM, wykonywanie polonizacji systemów android w chińskich słuchawkach.
    Zbiór Rom-ów i Aplikacji wyłącznie do Chińskich telefonów LINK
    Postaw piwo nr konta: 09 2490 1057 0000 9900 2944 9446

  5. #55

    Dołączył
    03 2011
    Posty
    19
    Telefon
    ZTE Blade
    ROM
    Blue Ginger V4
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Czy ja dobrze rozumiem ze spolszczenie Solaka, do ktorego link jest w pierwszym poscie dziala rowniez na nowszych romach od Jiayu.es? Na pewno nic zlego sie nie stanie z phonem, jak wgram to spolszczenie na najnowszy rom - ten z dnia 03.12.2013?

    Edit:
    Cholera mam powazny problem
    Zainstalowalem rom z linka w pierwszym poscie, po czym od razu zainstalowalem zipa ze spolszczeniem. Niestety po tym zabiegu telefon mi sie nie uruchamia, widac jedynie logo startowe (boot loop?).
    Problem polega na tym, ze nie moge uruchomic trybu recovery za pomoca kombinacji klawiszy power + volume up. Kiedy wciskam (i trzymam) oba, telefon probuje uruchomic sie normalnie -> łapie boot loopa. W sumie wczesniej tez nie moglem dostac sie do recovery za pomoca klawiszy, ale nie bylo to problemem bo odpalałem je z poziomu aplikacji Rom Manager.
    Btw, przed instalacja romu zrobilem wszystkie 3 wipe'y.

    Moze mi ktos dokladnie wytlumaczyc w jaki sposob odpalic tryb recovery na tym telefonie?

    Edit2:
    Dobra, problem zażegnany. Należało trzymać klawisze vulume up i power tylko do momentu aż ekran sie włączy i ani sekundy dluzej. Nie wiem co mi przyszło do łba, że mam trzymać volume up wcisniete az do momentu kiedy pojawi sie ekran recovery

    Nie wiem czy tylko u mnie tak jest czy w ogole. Ale wydaje mi sie ze najpierw trzeba uruchomic telefon po instalacji romu (pierwsze uruchomienie konfiguruje go). Dopiero potem uruchomic ponownie w trybie recovery i wgrac spolszczenie. W kazdym razie teraz mi dziala.

    Edit3:
    Potwierdzam, ze spolszczenie działa z najnowsza wersją romu (20131203-000001) bez zadnego problemu.
    Ostatnio edytowane przez franiuu ; 10-12-13 o 19:59

  6. #56

    Dołączył
    11 2013
    Posty
    5
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    A czym się różni ta wersja romu od tej wrześniowej? Jakieś konkretne różnice są? Samo wgranie odbywa się w dokładnie ten sam sposób co tą od solaka?

  7. #57

    Dołączył
    11 2013
    Posty
    5
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    chcę wgrać nowy ram ale pokazuje mi sie jakiś błąd, robię wszystko jak na filmiku
    Instalar Rom mediante Aplicación Jiayu.es (CWM Recovery) - YouTube
    od 4 minuty jest problem, u Hiszpana ładnie się wszystko wgrywa a u mnie zielony ludzik leży i ma czerwony znaczek z wykrzyknikiem.
    Według instrukcji ze strony pierwszej też nie idzie
    Pomożecie?[COLOR="blue
    Ostatnio edytowane przez klos85 ; 27-12-13 o 20:48

  8. #58

    Dołączył
    10 2012
    Posty
    295
    Telefon
    JIAYU G4 Advanced
    ROM
    Jiayu.es 20130907
    Sieć
    PLAY & T-MOBILE
    Piwa (Postawione)
    10
    Piwa (Otrzymane)
    13

    Domyślnie

    A CWM wgrał ?

  9. #59

    Dołączył
    11 2013
    Posty
    5
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Ok z powyższym sobie poradziłem, teraz kolejny problem.
    Pomiary na endomondo, runastic, bike computer ( te testowałem) błędnie wskazują prędkość kalorie itp.
    Przy normalnym chodzie, moja prędkość to jakieś 70km/h czyli o jakieś 65 za dużo

  10. #60
    Awatar cierny

    Dołączył
    01 2014
    Posty
    8
    Telefon
    JIAYU G4 slim 1 RAM/4 ROM
    Tablet
    Galaxy TAB 2 10.1
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez klos85 Zobacz posta
    Ok z powyższym sobie poradziłem, teraz kolejny problem.
    Pomiary na endomondo, runastic, bike computer ( te testowałem) błędnie wskazują prędkość kalorie itp.
    Przy normalnym chodzie, moja prędkość to jakieś 70km/h czyli o jakieś 65 za dużo
    ktory ROM wgrywales i do jakiej wersji telefonu ?
    ja mam model 1 ram 4 rom MTK 6589T 1.5ghz i roma "G4L 20131023-072636" (Build) (Baseband ver MOLY.WR8.W1248.MD.WG.MP.V7.F2.P1 2013/07/06 11:44) z takim przyszedl do mnie z Singapuru
    GPS łączy się ok 5 minut - trochę przydługawo. nie mam też języka polskiego. zastanawiam sie który ROM wgrac aby poprawić GPS oraz PL. czy brak LEWA OS w nowym romie to ok?

    Wlasnie dostalem mail od sprzedawcy ze mam poczekac pare dni i dadza znac co ze spolszczeniem. Chyba jakas sciema, ladowarke tez przyslali mi amerykanska.
    Info dla entuzjastow "cienkiej" wersji : tel przy umiarkowanym korzystaniu, tj maile fb, sms rozladowuje sie po 8h 60%, takze wersja z wieksza bateria to lepsze rozwiazanie raczej.
    Ostatnio edytowane przez cierny ; 07-01-14 o 20:27

Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone