Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 34

Wątek: nie mogę podłączyć telefon pod kompa :/

  1. #11

    Dołączył
    01 2010
    Posty
    110
    Telefon
    LG 4xhd
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    2
    Piwa (Otrzymane)
    2

    Domyślnie

    jeśli sie moge wtrącić to samo miałem wystarczy jak się podłączy samsunga do kompa i wyskoczy ikonka u góry portu ,to rozciągnijcie to w dół i znaczyć ze tak podłączyć usb i już telefon widać jako dysk

  2. #12
    piyoter

    Domyślnie

    to ja się podłączę pod temat. Zainstalowałem pc studio (1.4.0.IK1), podłączenie samsunga u800 odbyło się bez żadnych problemów. Jednak po podłączeniu galaxy, pojawia sie kreator znajdowania sprzętu w którym chce wyszukac sprzęt Nieznany. Jednak wskazanie poszczególnych folderów ze sterownikami zawartymi w pc studio nie powoduje zadnego efektu.
    W menedzerze urządzen podłączony telefon figuruje jako Nieznany i doinstalowywanie sterownika poprzez menedżer też nie daje efektu.
    w pc studio ukazuje siekomunikat o braku sterowników do podłączonego telefonu.
    W telefonie zaznaczyłem debugowanie usb przed podłączeniem telefonu oraz nie zaznaczałem "tylko pamiec masowa"

  3. #13
    Awatar blotto

    Dołączył
    01 2009
    Skąd
    z katowni
    Posty
    284
    Telefon
    heros
    ROM
    SenseHERO 5
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    8
    Piwa (Otrzymane)
    12

    Domyślnie

    a jak podlaczasz tel do PC?
    najlepiej podlaczac bezposrednio pod porty na plycie. czyli nie przez jakies przedluzacze, huby i nie do portow z przodu obudowy.

    edit:
    @piotrpo
    nie jestem na 100% pewny ale wydaje mi sie ze najnowsze PC studio obsluguje juz androida
    Ostatnio edytowane przez blotto ; 28-01-10 o 14:02
    patient hero user

  4. #14
    Awatar piotrpo

    Dołączył
    01 2010
    Skąd
    Gdynia
    Posty
    2,836
    Telefon
    Next Nexus
    Tablet
    Nexus 7
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    158
    Piwa (Otrzymane)
    347

    Domyślnie

    galaxy nie współpracuje z NPS, podłącz go jako pamięć masową

  5. #15

    Dołączył
    09 2009
    Posty
    327
    Telefon
    i7500 Galaxy
    ROM
    1.6 - Galaxo
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    3
    Piwa (Otrzymane)
    21

    Domyślnie

    Na dysk wymienny można normalnie wejść przez NPS.
    Musisz zainstalować NPS IK1 i sterowniki z płyty, nie zaznaczaj debugowanie i pamięć masowa (dla NPS nie trzeba). No i wybierz połączenie USB z paska powiadomień w telefonie.

  6. #16
    piyoter

    Domyślnie

    dzięki. pomogło. przekombinowałem z tymi ustawieniami telefonu, typu debugowanie Najważniejsze, ze zaistniał telefon dla systemu. Głównie o to mi chodziło. NPS i tak nie używam, ważne dla mnie było, aby w przypadku np. zmiany fw, źle wgrane sterowniki nie powodowały jakichś błędów

  7. #17

    Dołączył
    01 2010
    Posty
    56
    Sieć
    -
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    32

    Domyślnie

    Witam, to mój pierwszy post. Zbiorę taką garść informacji, na temat podłączania Samsunga Galaxy do komputera.

    1. Telefon podłączamy kablem, którym mieliśmy w pudełku bezpośrednio od telefonu do portu USB (Trudno, będziecie musieli za każdym razem odchodzić do kompa i siadać na podłodze, bo kabel jest dosyć krótki... No chyba, że ktoś ma porty USB z przodu komputera.) Nie używajcie żadnych przedłużek USB itd. bo wtedy jest problem z komunikacją.

    2. Nie potrzeba instalować tego szajsu jakim jest NPC (Samsung New PC Studio) żeby przesłać jakieś pliki na pamięć telefonu. Wszystko testowałem na Windows XP jak i Windows 7.

    3. Aby podłączyć telefon w trybie "Pamięć Masowa" wystarczy wejść w: "Ustawienia" --> Przewijamy w dół do "Informacje o telefonie" --> "Dodatkowe ustawienia" --> I zaznaczamy "Tylko pamięć masowa". (Ta opcja nie musi być zaznaczona, żeby przesłać jakieś pliki na telefon, typu muzyka, aplikacje, gry itd.)

    4. Nie zapomnijcie, aby po podłączeniu, rozwinąć pasek powiadomień u góry, wybrać "Połączenie USB" i kliknąć "Podłącz", bo inaczej nic nie zadziała...

    Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez Smugller ; 28-01-10 o 16:04

  8. #18

    Dołączył
    01 2010
    Posty
    1
    Telefon
    samsung galaxy
    Sieć
    Era
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    a gdzie zapisują się te zdjęcia i co zrobić dalej? bo ja robiłam wszystko wg instrukci i faktycznie komputer wykrywa telefon ale jak dalej i gdzie w tym okienku zpaisać zdjęcie i gdzie ono będzie na telefonie?

  9. #19
    Awatar mariushero

    Dołączył
    01 2010
    Skąd
    Szczecin
    Posty
    635
    Telefon
    Note 3 N9005
    ROM
    aktualny
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    64
    Piwa (Otrzymane)
    66

    Domyślnie

    musisz wejsc w pamięć telefonu (oznaczona pewnie na Twoim Komputerze jako "dysk wymienny") potem w DCIM a nastepnie w folder CAMERA. Tam powinny byc umieszczone fotki z aparatu...przynajmniej tak jest u mnie. Mam nadzieję, że pomogłem

  10. #20
    piyoter

    Domyślnie

    Powacam z tematem podłączenia telefonu do komputera; Ciagle wywala mi błędne połaczenie. takie oto komunikaty widać po podłaczeniu telefonu po swieżym zainstalowaniu PCStudio:

    Wyszukuje mi telefon i dyski z niego jednak w ostatnim etapie włącza się kreator nowego sprzętu z wyszukanym urządzeniem Nieznanym. W żaden sposób nie wiem jak to pokonac :/

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone