Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Jaki sprzęt trzeba mieć do sensownego używania Eclipse+SDK?

  1. #1

    Dołączył
    05 2012
    Posty
    5
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie Jaki sprzęt trzeba mieć do sensownego używania Eclipse+SDK?

    Witam, mam pytanie jak w tytule.

    Postaram się tylko wyjaśnić 'sensowne używanie"...

    Piszę np. aplikację w Lazarusie. Ot kilkaset przycisków. (Mikser)
    Komputer "roboczy" jakieś tam P4 2GHz/2G Ram. Piszę się nieźle,
    kompilacja+uruchomienie kilkanaściedziesiąt sekund.

    A tu... No "Hello Word" jeszcze jaaaaakoś poszło.
    Ale aplikacyjka: 3 zakładkowy Tab, kilkanaście (no może 30)
    przycisków, jakieś tam pole edycji tekstu... Na w/w sprzęcie
    20 (!) minut czekania na odpalenie się aplikacji na emulatorze w wersji 2.2

    Potestowałem na czyimś Pentium Quadzie + 4GB Ram. Lepiej,
    ale do 'dobrze' całe lata świetlne! Może bym i postawił sobie
    jakiegoś kompa specjalnie pod to bo temat mnie interesuje
    ale CO trzeba mieć żeby sensownie pod tym pracować?
    Albo co zamiast Eclipsa+SDK? Jest coś? Usiłowałem szukać
    (na forum też) i cienko. Próbowałem optymalizować "Properties"
    Eclipsa. No jak się wszystko wyłączy () to może
    i ujdzie, ale dalej nie ma to wpływu na uruchamianie emulatora...

    Nie wierzę że nie ma jakiegoś sposobu. Życia za mało żeby
    napisać (i uruchomić!) jakąś gierkę przy pomocy tego zestawu.

    Ech.
    Programuję długo, w różnych językach, ale dotychczas
    udawało mi się unikać Javy (i miałem rację )

    Pozdrawiam,
    Kajestan

  2. #2
    Awatar adif1

    Dołączył
    06 2010
    Skąd
    Szczecin
    Posty
    1,739
    Telefon
    G3
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    41
    Piwa (Otrzymane)
    78

    Domyślnie

    Linuxa postaw sobie ...

    Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2
    Petycja w sprawie odblokowania bootloadera w modelach LG
    -----------------------------------------------------------
    Przenieś mnie!

  3. #3

    Dołączył
    02 2012
    Posty
    321
    Telefon
    SGS2
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    64

    Domyślnie

    Eclipse nic nie ma do emulatora, emulator jest wolny bo to emulator jak masz procesor intela z VT to możesz sciagnąć drivery do wirtualizacji i system image dla x86 (jest dla 2.3 i 4.0.3), taki emulator działa kilka razy szybciej.

  4. #4

    Dołączył
    02 2012
    Posty
    1,194
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    49
    Piwa (Otrzymane)
    101

    Domyślnie

    To wina emulatora, bo kretyńskie google emuluje całą architekturę ARM :/ niby możemy mieć system dokładnie, taki jaki jest, ale co z tego, jeśli w przeciwieństwie do emulatora iPhone(x86), nie da się na tym pracować.

    tylko telefon, jak chcesz emulować akcelerometr, aparat, wibracje, całą masę rzeczy, a przydadzą się na 100%

    pracowanie z emulatorem uznaję za bezsens, można tylko sobie odpalić w celu sprawdzenia różnych ekranów i nic więcej, gdzieś jest mój temat w tym dziale o metodach przyspieszania emulatora, ja uruchamiałem emulator w 2 minuty, program w parę sekund...ale strasznie się emu wiesza, jak chcesz obejrzeć np. wideo (pisałem odtwarzacz), to masz klatkowanie 1 klatka na pół minuty

    ---------- Post dołączono o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

    Cytat Zamieszczone przez adif1 Zobacz posta
    Linuxa postaw sobie ...

    Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2
    a co ma linux to tego?

    ---------- Post dołączono o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ----------

    Cytat Zamieszczone przez bozon Zobacz posta
    Eclipse nic nie ma do emulatora, emulator jest wolny bo to emulator jak masz procesor intela z VT to możesz sciagnąć drivery do wirtualizacji i system image dla x86 (jest dla 2.3 i 4.0.3), taki emulator działa kilka razy szybciej.

    Nie trzeba mieć takiego procka, są buildy pod AMD

  5. #5
    Awatar baca130

    Dołączył
    07 2011
    Skąd
    Chojnice
    Posty
    906
    Telefon
    SGS S, SGS S III
    ROM
    4.0.4
    Sieć
    Heyah
    Piwa (Postawione)
    54
    Piwa (Otrzymane)
    51

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez chaosmedia Zobacz posta
    jeśli w przeciwieństwie do emulatora iPhone(x86)
    Apple nie ma emulatora IOS-a tylko symulator, ale to szczegół. Google używa emulatora, przez specyfikę androida, mnogość platform(win, linux, osx).

  6. #6

    Dołączył
    09 2010
    Posty
    464
    Telefon
    i9000
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    36
    Piwa (Otrzymane)
    89

    Domyślnie

    Nie zamykaj emulatora. Zostaw go włączonego, bo wydaje mi się ze tego nie robisz i za każdym razem startuje od nowa. Ja mam jakiegos 2 rdzeniowca intela, 4 giga ramu i chodzi dobrze. Emulator uruchamia się jskis czas, ale potem apka w kilka sekund laduje na emu. Jednakże nic nie zastąpi telefonu wiec podpinaj fona i będzie o wiele szybciej.

    Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2

  7. #7

    Dołączył
    01 2009
    Posty
    632
    Sieć
    .
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    96

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez chaosmedia Zobacz posta
    To wina emulatora, bo kretyńskie google emuluje całą architekturę ARM :/ niby możemy mieć system dokładnie, taki jaki jest, ale co z tego, jeśli w przeciwieństwie do emulatora iPhone(x86), nie da się na tym pracować.
    iPhone nie ma emulatora tylko implementacje API i odpala te aplikacje jako natywne... co jest wielkim błędem, bo musisz mieć telefon do testowania najprostszych rzeczy, ze względu na inną architekturę procesora (więc co z tego, że napiszesz kod pod x86, jak ta apka nie zadziała na iPhone, a na ARM masz zupełnie inne rozszerzenia procesora, inna kolejność bitów (tzn arm można ustawić na little-endian lub big-endian, ale iOS standardowo ustawia na big-endian podczas gdy x86 jest little-endian), a nawet problemem są inne wąskie gardła).

    Cytat Zamieszczone przez baca130 Zobacz posta
    Apple nie ma emulatora IOS-a tylko symulator, ale to szczegół. Google używa emulatora, przez specyfikę androida, mnogość platform(win, linux, osx).
    Mnogość platform jest akurat szczegółem, bardziej istotna jest różna architektura procków.



    @gaetano: zostaw emulator włączony, to nie będziesz marnował czasu na ciągłe bootowanie systemu.

  8. #8

    Dołączył
    05 2012
    Posty
    5
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez bozon Zobacz posta
    możesz sciagnąć drivery do wirtualizacji i system image dla x86 (jest dla 2.3 i 4.0.3), taki emulator działa kilka razy szybciej.
    Hej, dzięki, a mógłbyś bozon rozwinac ten temat chociaz ze 2-3 zdania? Jakiegos linka do opisu co skąd ściągnąć może?...

    Pozdrawiam,
    Kajetan

  9. #9

    Dołączył
    11 2009
    Posty
    125
    Telefon
    G1
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    9

    Domyślnie

    Tutaj masz opisane Installation Instructions for Intel® Hardware Accelerated Execution Manager Installation Instructions for Intel® Hardware Accelerated Execution Manager - Intel

  10. Piwa gaetano postawił(li) piwo(a) za posta.
  11. #10

    Dołączył
    12 2011
    Posty
    51
    Telefon
    SGS+
    Tablet
    GoClever A73
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    3

    Domyślnie

    a co ma linux to tego?
    Ja mam nieodparte wrażenie, że pod ubuntu całość chodzi szybciej niż pod Win 7.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone