Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Darmowe bieganie (Runtastic??)

  1. #1

    Dołączył
    01 2012
    Posty
    5
    Telefon
    XPERIA X8
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    5
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie Darmowe bieganie (Runtastic??)

    Witam wszystkich,
    jestem pewny, że aplikacje do biegania były poruszane nie raz, nie dwa, sam się o nich wiele naczytałem.
    Wyczytałem np, że aplikacja Runtastic działa bez aktywnego internetu - jest mi ktoś w stanie opisać jak? Wszystko jest ok, ale nawet jak jestem pod wi-fi i włącze neta&GPS to pokazuje mi mape Oslo ;P
    Reszta aplikacji pokazuje mapy, ale tylko pod wi-fi.

    Poszukuję takiej, przy której użytkowaniu nie będę musiał płacić za transfer, a jednocześnie zmierzy dystans. Chyba, że ktoś zna myk z tym Runtastic'iem.

    Z góry dziękuje za pomoc
    Damlit

  2. #2
    Awatar r4msez

    Dołączył
    11 2011
    Posty
    22
    Telefon
    SE Live With Walkman
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    2
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    podpinam sie pod pytanie!

  3. #3

    Dołączył
    11 2010
    Skąd
    Londyn
    Posty
    35
    Telefon
    Nexus 4 16GB/Motorola Atrix 4G
    ROM
    CM 10.1
    Sieć
    3 UK
    Piwa (Postawione)
    2
    Piwa (Otrzymane)
    5

    Domyślnie

    Sprobojcie tego nie testowalem doglebnie ale brat uzywal i stwierdzil ze doskonale https://market.android.com/details?i...omondo.android

    Wysłane z mojego MB860 za pomocą Tapatalk

  4. Piwa Damlit postawił(li) piwo(a) za posta.
  5. #4

    Dołączył
    01 2012
    Posty
    5
    Telefon
    XPERIA X8
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    5
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Testowałem juz Endomondo. Aplikacja super !! ale wymaga połączenia z internetem a nie mam za bardzo możliwości do takiego stałego połączenia bez ograniczenia pakietu (z pakietem sie niezbyt opłaca ;])
    Dzięki za chęci, czekamy dalej

  6. #5

    Dołączył
    09 2011
    Posty
    259
    Telefon
    SG Note 2
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    14
    Piwa (Otrzymane)
    10

    Domyślnie

    ja używam Endomondo bez pakietu internetowego, nie wiem czemu twierdzisz, że jest konieczny. W trasie działa offline a po powrocie do strefy wifi wysyła mi trasę na serwer

    wytapane z tapatalk

  7. Piwa Damlit postawił(li) piwo(a) za posta.
  8. #6

    Dołączył
    01 2012
    Posty
    5
    Telefon
    XPERIA X8
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    5
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    jechalem autobusem do szkoły, chcąc go sprawdzić, to włączyłem i nic nie mierzyło. Włączyłem GPS i wszystko, ale ciągle było 0m itd tylko czas leciał.

    co robie źle ?

  9. #7
    Awatar Kubson

    Dołączył
    10 2011
    Skąd
    Lublin
    Posty
    3,088
    Telefon
    Nexus 4
    ROM
    Stock KitKat
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    37
    Piwa (Otrzymane)
    577

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Damlit Zobacz posta
    jechalem autobusem do szkoły, chcąc go sprawdzić, to włączyłem i nic nie mierzyło. Włączyłem GPS i wszystko, ale ciągle było 0m itd tylko czas leciał.

    co robie źle ?
    System anty oszukiwaczy
    Może nie złapało fixa?

    Wysłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk
    Zarejestruj się w dropboxie za pomocą tego linku i zainstaluj aplikacje na komputer aby otrzymać dodatkowe 500 mb
    FIFA 14 android ULTIMATE TEAM COINS 10K 6zł

  10. #8

    Dołączył
    01 2012
    Posty
    5
    Telefon
    XPERIA X8
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    5
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    To pewnie dla was śmieszne, ale co to "fix" i co zrobić, żeby złapało
    ogólnie dzisiaj szedlem ładny kawałek i też nic sie nei działo, jutro bede biegał to może musi być jakas konkretna predkosc ;P zobaczymy

  11. #9
    Awatar Kubson

    Dołączył
    10 2011
    Skąd
    Lublin
    Posty
    3,088
    Telefon
    Nexus 4
    ROM
    Stock KitKat
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    37
    Piwa (Otrzymane)
    577

    Domyślnie

    Fix to jest wtedy jeśli satelity mogą dokładnie cię zlokalizować.
    Ściągnij gps test z marketu i przetestuj gpsa

    Wysłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk
    Zarejestruj się w dropboxie za pomocą tego linku i zainstaluj aplikacje na komputer aby otrzymać dodatkowe 500 mb
    FIFA 14 android ULTIMATE TEAM COINS 10K 6zł

  12. Piwa Damlit postawił(li) piwo(a) za posta.
  13. #10

    Dołączył
    04 2011
    Skąd
    Niepołomice
    Posty
    187
    Telefon
    Galaxy Ace II
    ROM
    XXMG2
    Tablet
    GoClever R75
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    12
    Piwa (Otrzymane)
    16

    Domyślnie

    Najpierw wejdź w Menu -> Ustawienia -> Lokalizacja i Zabezpieczenia i sprawdź czy masz zaznaczone użyj satelitów GPS. Możesz przy okazji zaznaczyć Użyj sieci Wi-Fi, co przyśpieszy łapanie fixa jeżeli jesteś pod Wi-Fi podłączony np. koło domu.

    Jak masz to zaznaczone, to po włączeniu Endomondo (bądź innej aplikacji korzystającej z GPS) zaczekaj aż na pasku powiadomień ikonka takiej satelitki przestanie migać (takie fale jakby wysyłała). W programie pojawi się "GPS ok" nad przyciskiem Start i Odliczanie. Wtedy masz tzw. Fixa i możesz dać Start.

    Fix = Zasięg co najmniej 4-5 satelit, tak by można było określić Twoje położenie. Żeby wiedzieć więcej jak to się oblicza w programie polecam użyć google. Łapanie samego fixa może potrwać nawet 15 minut na tym telefonie, ale z reguły łapie przy 5-7 minutach.
    Ace II - 4.4.2 C-ROM

  14. Piwa Damlit postawił(li) piwo(a) za posta.
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone