Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Jak wyłączyć przesył danych za pomocą sieci 3g itp ?

  1. #1
    Awatar KrisPOD

    Dołączył
    08 2009
    Skąd
    Gdańsk
    Posty
    967
    Telefon
    HTC Magic, HTC Sensation
    ROM
    Android: 4.4.4 | CM-11
    Tablet
    Archos 10.1, Nexus 7 2013
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    32
    Piwa (Otrzymane)
    17

    Domyślnie Jak wyłączyć przesył danych za pomocą sieci 3g itp ?

    Witam ....

    jak wyłączyć przesył danych za pomocą sieci 3g itp .. w tym modelu ? nie mogę znaleźć tego w opcjach telefonu ....


    ????

  2. #2

    Dołączył
    08 2011
    Posty
    369
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    5
    Piwa (Otrzymane)
    37

    Domyślnie

    Jeśli masz Androida Froyo 2.2 to wchodzisz w Ustawienia -> Komunikacja -> Sieci telefonii komórkowej -> Odznaczasz "Użyj danych pakietowych".
    Jeśli masz Androida 2.1 to musisz zrobić aktualizację bo tam nie ma takiej opcji.

    Dodatkowo polecam i sam korzystam na wszelki wypadek z widgetu APN Widget. Na pulpicie dodajesz ikonkę i 3G włączasz sobie wtedy gdy tego potrzebujesz.

  3. Piwa KrisPOD postawił(li) piwo(a) za posta.
  4. #3
    Awatar kwicun

    Dołączył
    12 2010
    Posty
    41
    Telefon
    Nexus 4
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    2
    Piwa (Otrzymane)
    5

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez jmobile.pl Zobacz posta
    Dodatkowo polecam i sam korzystam na wszelki wypadek z widgetu APN Widget. Na pulpicie dodajesz ikonkę i 3G włączasz sobie wtedy gdy tego potrzebujesz.
    Przy andku 2.2 nie jest to już na szczęście konieczne. Ale w niższych wersjach trzeba to mieć

    @KrisPOD
    Android nie ciągnie tak wiele danych i jak masz możliwość aktywacji np pakietu 512 mega to spokojnie nie musisz wyłączać netu w telefonie. No chyba, że chcesz na baterii przyoszczędzić
    Jestem wredny i zmęczony. Jem drut kolczasty i sikam napalmem.

  5. #4
    Awatar raf-PL

    Dołączył
    05 2011
    Skąd
    WLKP
    Posty
    218
    Telefon
    iPhone 4 / Nokia 6020 / dawniej Galaxy 3
    ROM
    iOS 6.1 / S30 / dawniej 2.2 FROYO
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    8
    Piwa (Otrzymane)
    11

    Domyślnie

    Wychodzi ok 5-10 MB/dzień danych internetowych przy widgetach i włączonym Tlen/GG.

    Osobiście jeśli juz muszę to wyłaczam to w fajnym programiku typu wszystko w jednym - Mini Info.
    PALRINGO: RafeePL [linux pl]

    #1: iPhone 4 8GB / iOS 6.1 / Play Fresh | #2: Nokia 6021 / S30 / Play Fresh
    dawniej #3: Samsung i5800 Galaxy 3 / Android 2.2 FROYO.XXJPU root / Play Fresh

  6. #5
    Awatar Wigash

    Dołączył
    04 2011
    Posty
    87
    Telefon
    GT-N7100
    ROM
    N7100XXUEMJ9
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    8
    Piwa (Otrzymane)
    1

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez jmobile.pl Zobacz posta
    Jeśli masz Androida Froyo 2.2 to wchodzisz w Ustawienia -> Komunikacja -> Sieci telefonii komórkowej -> Odznaczasz "Użyj danych pakietowych".
    Jeśli masz Androida 2.1 to musisz zrobić aktualizację bo tam nie ma takiej opcji.

    Dodatkowo polecam i sam korzystam na wszelki wypadek z widgetu APN Widget. Na pulpicie dodajesz ikonkę i 3G włączasz sobie wtedy gdy tego potrzebujesz.
    zamiast wchodzi w ustwaienia, można wywołać szybkie menu przytrzymując na chwilę przycisk zasialnia - tam jest wyłączanie danych pakietowych.
    Na 2.1 wszystkie te widgety typu APNDroid nie działały u mnie prawidłowo (sieć t-mobile, soft brandowany plusa ). Na szczęście po aktualizacji pojawiła się ta opcja.
    Ja wyłączam głównie z powodu baterii, ale niestety w erze i w t-mobile pakiety internetowe są masakrycznie nieopłacalne, więc także oszczędzam transfer z tego powodu. 100 MB kosztuje 12 zł, 300 MB 18zł - rozbój w biały dzień normalnie, a 100 MB nie wystarcza na miesiąc przy normalnym użytkowaniu smartfonu (taki mam w tej chwili)

  7. #6
    Awatar raf-PL

    Dołączył
    05 2011
    Skąd
    WLKP
    Posty
    218
    Telefon
    iPhone 4 / Nokia 6020 / dawniej Galaxy 3
    ROM
    iOS 6.1 / S30 / dawniej 2.2 FROYO
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    8
    Piwa (Otrzymane)
    11

    Domyślnie

    Na pulpicie dodajesz ikonkę i 3G włączasz sobie wtedy gdy tego potrzebujesz.
    To że 3G się wyłączy to nie znaczy że transmisja danych się wyłączy.
    PALRINGO: RafeePL [linux pl]

    #1: iPhone 4 8GB / iOS 6.1 / Play Fresh | #2: Nokia 6021 / S30 / Play Fresh
    dawniej #3: Samsung i5800 Galaxy 3 / Android 2.2 FROYO.XXJPU root / Play Fresh

  8. #7

    Dołączył
    12 2010
    Posty
    8
    Telefon
    GT - I5800
    Sieć
    Era
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Wigash Zobacz posta
    zamiast wchodzi w ustwaienia, można wywołać szybkie menu przytrzymując na chwilę przycisk zasialnia - tam jest wyłączanie danych pakietowych.
    Na 2.1 wszystkie te widgety typu APNDroid nie działały u mnie prawidłowo (sieć t-mobile, soft brandowany plusa ). Na szczęście po aktualizacji pojawiła się ta opcja.
    Ja wyłączam głównie z powodu baterii, ale niestety w erze i w t-mobile pakiety internetowe są masakrycznie nieopłacalne, więc także oszczędzam transfer z tego powodu. 100 MB kosztuje 12 zł, 300 MB 18zł - rozbój w biały dzień normalnie, a 100 MB nie wystarcza na miesiąc przy normalnym użytkowaniu smartfonu (taki mam w tej chwili)
    Hej a gdzie ty masz takie ceny? Ja w T mobile mam bluconet max 500mb za 9zeta a po wykorzystaniu nie zwiększa mi kosztów bo dostęp do neta mam na 30 dni tylko ograniczona prędkość

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone