Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Kopiowanie kontaktów z karty SIM do Kontaktów w telefonie

  1. #1

    Dołączył
    11 2010
    Posty
    3
    Telefon
    samsung I 5800
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie Kopiowanie kontaktów z karty SIM do Kontaktów w telefonie

    Witam,
    nie daję sobie rady przekopiować kontaktów z karty SIM do Kontaktów w menu głównym. Czyli np chcąc zadzwonić muszę tapnąć telefon-klawiatura- odp literka-rozwinąć listę itp. Mocno skomplikowane i przydługie. A w Kontaktach mam tylko kilka nowych, dodanych po zakupie telefonu.

  2. #2
    Awatar djtimon89

    Dołączył
    11 2010
    Skąd
    Latający Holender
    Posty
    3,179
    Telefon
    Xperia Z2
    ROM
    4.4.2
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    298
    Piwa (Otrzymane)
    967

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez stoat Zobacz posta
    Witam,
    nie daję sobie rady przekopiować kontaktów z karty SIM do Kontaktów w menu głównym. Czyli np chcąc zadzwonić muszę tapnąć telefon-klawiatura- odp literka-rozwinąć listę itp. Mocno skomplikowane i przydługie. A w Kontaktach mam tylko kilka nowych, dodanych po zakupie telefonu.
    próbowałeś ściągnąć z marketu aplikacje "contact2sim" ? powinna pomóc

  3. #3

    Dołączył
    11 2010
    Posty
    3
    Telefon
    samsung I 5800
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    próbowałem,
    wychodzi na to, że wszystkie kontakty są zarówno na SIM jak i w telefonie. Problem w tym, że nie ma ich pod ikonką Kontakty. Tam są tylko całkiem nowe, ręcznie wpisane.

  4. #4

    Dołączył
    10 2010
    Posty
    28
    Telefon
    SGA2
    ROM
    XXLD8
    Sieć
    Era
    Piwa (Postawione)
    5
    Piwa (Otrzymane)
    3

    Domyślnie

    A w ustawieniach wyswietlania w kontaktach masz zaznaczone z karty sim , telefon itp?

  5. Piwa arthur_z, stoat postawił(li) piwo(a) za posta.
  6. #5

    Dołączył
    11 2010
    Posty
    3
    Telefon
    samsung I 5800
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Rzeczywiście, pies pogrzebany był w ustawieniach wyświetlania.
    Dzięki. Piwo.

  7. #6

    Dołączył
    10 2010
    Posty
    36
    Telefon
    Samsung i9070P
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    haha a ja myślałem ,że te najprostsze opcje już sprawdzałeś i coś nie działo dlatego o tym nie pisałem
    a takim wypadku w kontaktadh w menu masz więcej i tam jest kopiuj kontakty, z sima na telefon z telefonu do sima mi w obie strony działało

  8. #7

    Dołączył
    12 2010
    Posty
    2
    Telefon
    Samsung Galaxy i5800
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    hej!
    Chciałabym się podczepić pod ten wątek. Jeżeli chodzi o ksiażkę telefoniczną to ja mam takie problem. Ustawione mam, żeby widziało kontakty tylko te zapisane w telefonie. Ale jak wysyłam smsa i wybieram odbiorcę to wszystkie kontakty mam podwójnie. Jak nie miałam kontaktów skopiowanych do telefonu to było ok, ale wtedy znowu nie mogłam utworzyć grup i przypisać dzwonków. No i błędne koło. ma ktoś propozycję jak to obejść żeby nie wyświetlało kontaktów podwójnie?

  9. #8
    Awatar Pejotwroc

    Dołączył
    08 2009
    Skąd
    Wrocław
    Posty
    961
    Telefon
    LG G2
    Tablet
    Asus Prime
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    9
    Piwa (Otrzymane)
    79

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez ddomciaa Zobacz posta
    hej!
    Chciałabym się podczepić pod ten wątek. Jeżeli chodzi o ksiażkę telefoniczną to ja mam takie problem. Ustawione mam, żeby widziało kontakty tylko te zapisane w telefonie. Ale jak wysyłam smsa i wybieram odbiorcę to wszystkie kontakty mam podwójnie. Jak nie miałam kontaktów skopiowanych do telefonu to było ok, ale wtedy znowu nie mogłam utworzyć grup i przypisać dzwonków. No i błędne koło. ma ktoś propozycję jak to obejść żeby nie wyświetlało kontaktów podwójnie?
    Prawdopodobnie wyświetla Ci też kontakty zapisane na karcie sim. Niestety nie ma na to lekarstwa. Jedyna metoda to usunięcie ich z karty sim.

  10. #9

    Dołączył
    09 2011
    Posty
    8
    Telefon
    flipout
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    3
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Lightbulb

    i u mnie to samo.... nie mialam zsynchronizowanych kontaktów z kontem, iec wszystko zaznaczyłam i tak dalej.... kontakty się wyswietlają.... bla bla bla.... ale jak wchodzę w ikonke zielonej słuchawki a potem w kontakty to mi wyswietla numery nawet czterokrotnie.... mozna to jakos usunąć? sadze że zaimportowałam kontakty z sim więcej niz raz bo cos mi sie zacinało a teraz jest tam masakra.... można usunąc zdublowane nr?

    pozdr[COLOR="Green"]

  11. #10
    Awatar demis

    Dołączył
    11 2010
    Skąd
    Bielsko-Biała
    Posty
    106
    Telefon
    LG G3 s
    ROM
    V10c 260-03 root
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    5

    Domyślnie

    można
    oraz wybierz wyświetlanie tylko z telefonu

  12. Piwa woody13 postawił(li) piwo(a) za posta.
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone