Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Nie działają mi MMSy w T-mobile

  1. #1

    Dołączył
    10 2011
    Posty
    35
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    3
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie Nie działają mi MMSy w T-mobile

    Siemano. Mam telefon Samsung Galaxy S II, firmware 2.3.4. T-mobile. Nie działają mi MMSy. Nie mogę wysyłać i odbierać.
    Jak to naprawić?

  2. #2
    Awatar Shenson

    Dołączył
    07 2011
    Skąd
    21°61'E / 51°89'N
    Posty
    3,597
    Telefon
    Galaxy Note 2
    ROM
    monxDified
    Tablet
    Asus TF300
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    259
    Piwa (Otrzymane)
    813

    Domyślnie

    Jest niedziela więc wróżki mają wolne. Napisz chociaż co już zrobiłeś żeby MMSy działały. Czy masz je poprawnie skonfigurowane, czy masz włączony transfer danych?

    Na forum bywam niezmiernie rzadko, więc nie licz na to, że odpiszę.

  3. #3

    Dołączył
    10 2011
    Posty
    35
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    3
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Dane pakietowe mam wyłączone. nic nie robłem, nie konfigurowałem aby działały. Na moim iPhonie wszystko samo śmigało bez konfiguracji jakiejkolwiek

  4. #4
    Awatar KunDun

    Dołączył
    09 2011
    Skąd
    Kraków
    Posty
    1,482
    Telefon
    Note II
    ROM
    4.1.2
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    308
    Piwa (Otrzymane)
    328

    Domyślnie

    Żeby wysyłać i odbierać MMSy musisz mieć włączone Dane pakietowe.

  5. #5
    Awatar Shenson

    Dołączył
    07 2011
    Skąd
    21°61'E / 51°89'N
    Posty
    3,597
    Telefon
    Galaxy Note 2
    ROM
    monxDified
    Tablet
    Asus TF300
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    259
    Piwa (Otrzymane)
    813

    Domyślnie

    Wiesz w ogóle co to są MMSy? Bez włączenia danych pakietowych nie będą działać, bo MMSy są przesyłane przez internet (w dużym uproszczeniu). Zacznij od tego, że włącz transfer danych. Jak dalej nie będzie działać to ściągnij konfigurację MMS dla swojego telefonu ze strony T-Mobile.

    EDIT: KunDun mnie ubiegł

    Na forum bywam niezmiernie rzadko, więc nie licz na to, że odpiszę.

  6. #6

    Dołączył
    10 2011
    Posty
    35
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    3
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Ale jestem w zasięgi sieci Wifi, poco mam kase marnować na neta z karty sim?

  7. #7
    Awatar Shenson

    Dołączył
    07 2011
    Skąd
    21°61'E / 51°89'N
    Posty
    3,597
    Telefon
    Galaxy Note 2
    ROM
    monxDified
    Tablet
    Asus TF300
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    259
    Piwa (Otrzymane)
    813

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez turpat Zobacz posta
    Ale jestem w zasięgi sieci Wifi, poco mam kase marnować na neta z karty sim?
    Poczytaj sobie co to są MMSy, bo widać, że nie masz pojęcia: Multimedia Messaging Service – Wikipedia, wolna encyklopedia

    Musisz mieć włączony pakiet internetowy w telefonie, żeby MMSy działały. Koniec, kropka.

    Na forum bywam niezmiernie rzadko, więc nie licz na to, że odpiszę.

  8. #8

    Dołączył
    10 2011
    Posty
    35
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    3
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Włączyłem, teraz zamiast ciągłego komunikatu WYSYŁANIE, jest błąd że BŁĄD ODPOWIEDZI SERWERA.
    A nie winno się zmieniac jakiegos profilu? keidyś na starym telefonie musiałem się przełączać pomiędzy dwoma profilami aby albo korzystać z internetu albo korzystać z MMSów.
    Mam profil Era Internet. Co tam wpisać żeby te MMsy też działały? Na stronie t-mobile oczywiście tego niema, tylko każą dzwonić do obsługi...

    edit:
    znalazłem coś takiego:
    http://www.t-mobile.pl/pl/indywidual...fonu/parametry
    wpisałem dane do MMS ale nadal nie działa...
    Ostatnio edytowane przez turpat ; 08-01-12 o 16:18

  9. #9
    Awatar Shenson

    Dołączył
    07 2011
    Skąd
    21°61'E / 51°89'N
    Posty
    3,597
    Telefon
    Galaxy Note 2
    ROM
    monxDified
    Tablet
    Asus TF300
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    259
    Piwa (Otrzymane)
    813

    Domyślnie

    Jednak chyba jest: Telefony: Zdalny konfigurator telefonu=> T-Mobile.pl. Wyślij sobie jeszcze raz konfigurację internetu i MMS na telefon.

    W dzisiejszych czasach internet w smartphonie to podstawa, a przy dzisiejszych cenach, aż żal go nie posiadać.

    Na forum bywam niezmiernie rzadko, więc nie licz na to, że odpiszę.

  10. #10

    Dołączył
    10 2011
    Posty
    35
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    3
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Taa... Ja nie korzystam z internetu w telefonie. Raz miałem włączone dane pakietowe i rachunek o 180zł większy przyszedł. Podziękuje.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone