Na karcie SD w katalogu android_secure usuń plik smdl2tmp1.asec![]()
Witam,
Mam problem z pobieraniem aktualizacji z marketu. Problem pojawił się z kosmosu wczoraj. W momencie, w którym próbuje zaktualizować aplikację, która jest przeniesiona na kartę sd wyskakuje komunikat "Instalacja na nośniku USB lub karcie SD jest niemożliwa". Wcześniej pomimo takiej samej sytuacji(aplikacje przeniesione na kartę sd) problem nie występował. Pomaga powrotne przeniesienie aplikacji do pamięci telefonu, zaktualizowanie i kolejne przesunięcie na kartę sd. Dodam, że na karcie pamięci mam wystarczająco miejsca. Rom nie gotowany 2.2.1 telefon Desire HD. Nie jest to wielki problem ale bardzo uciążliwy. Jeżeli ktoś z was spotkał się z podobnym problemem lub ma jakieś ewentualne pomysły z czego on może wynikać to bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Na karcie SD w katalogu android_secure usuń plik smdl2tmp1.asec![]()
Ostatnio edytowane przez andartur ; 15-04-11 o 15:43
A mógłbyś mi jeszcze napisać w jaki sposób usunąć ten plik. Mam nie zrootowany telefon i jak montuję go jako dysk przenośny plik jest widzialny natomiast nie jestem w stanie go usunąć. Z góry dzięki.
Witam,
mam ten sam problem, ale takiego pliku w tym folderze u mnie nie ma. wczesniej dostawalem komunikat "unknown reason -18". dla tego tez nie znalazlem rozwiazania. czy da sie z tym zrobic cos zeby nie wywalac wszystkiego i wgrywac od nowa?
Pomogło.
@Sulo - usuwać musisz z poziomu czegoś co może pokazać ukryte pliki na karcie - np. po podłączeniu do komputera.
@andartur - co to za plik, skąd się wziął i do czego służy problem pojawił się samoczynnie.
Ostatnio edytowane przez shdart ; 03-05-11 o 19:15
Witam! Otóż od wczoraj mam problem z aktualizacją programów i gier i chciałem się zwrocic do was o pomoc.Problem wygląda nastepujaco, gdy próbuję zaktualizowac appsy wszystko ładnie się pobiera ale gdy dochodzi do instalacji to w pasku powiadomienia pojawia mi się "problem z instalacją", czy jakoś tak.Klikam na powiadomienie i pokazuje mi się oknoz napisem -problem z instalacją na nosniku Usb lub na karcie sd.Liczę na to, że pomożecie rozwiązać ten problem i z góry dziękuję za tą pomoc.
1. Użyj szukajki to nie boli.
2. Przeniosłem Twój post tutaj abyś przeczytał drugi post.
Zanim zapytasz na Forum/SB sprawdź czy odpowiedź na twoje pytanie nie znajduje się w FAQ
Swype Beta w końcu z językiem polskim Swype 3.26.92.37xxx
Mam ten sam problem, mianowicie nie mogę instalować aplikacji na SD. Szukałem tego pliku z folderu android_secure lecz bezskutecznie. Czy macie jakieś inne pomysły na mój problem?
Czołem,
Znajdziesz ten plik z poziomu komputera.
Pozdrawiam
nie takie to proste
z poziomu komputera widzę kilkanascie plików ale nia ma takiego
być może mój problem jest inny - pobieram plik do końca, instaluję i podaje mi komunikat: zbyt mało miejsca na dysku, odistalowywanie naprawdę dużych aplikacji - takich po 12 mega nie pomaga - sprawa dotyczy niektórych aplikacji jak np. quickpic a inne się instalują bez problemu
macie to?