Siemano !!!
Zakupiłem przez STRONĘ PRODUCENTA aplikację Camera Zoom FX. I wszystko ładnie pięknie do momentu kiedy wyszła nowa wersja i chciałem ją jakoś pobrać i zainstalować.
W związku z tym że moja aplikacja pojawiła się na koncie w Android Market, postanowiłem zrobić update. W momencie kiedy chcę pobrać wywala mi komunikat "zablokowano pobieranie aplikacji....." i dupa stoję w miejscu.
Kombinowałem już na różne sposoby :
1. Czyszczenie danych z aplikacji android market
2. Usunięcie powiązania aplikacji z android market przez Titanium Backup PRO
3. Usunięcie Camera Zoom FX
Pisałem do do adminów z androidslide ale oczywiście nie potrafią nic odpowiedzieć rzeczowego na ten temat
Może ktoś z was spotkał się z taką sytuacją i zna jakieś rozwiązanie ??
W jaki sposób mogę się skontaktować z adminami android market bo nie mogę znaleźć maila ani formularza kontaktowego ??
Pozdr
Grac
zdroofko
daszek
Ale jak mam cokolwiek kupić jak w android markecie widzę dwa razy kupiony ten sam program ??
W załączeniu fotka jak to wygląda.1.JPG
Hm, no nie potrafię Ci pomóc.
Ja jeżeli kupuję to i odinstalowuję przez market. Nie mam w tym względzie żadnych problemów.
To o czym wspomniałem wyżej, dotyczyło bezpośredniego zakupu quickoffice ze strony producenta, gdy jeszcze w ogóle nie było w PL dostępu do marketu. Gdy Qoffice pojawił się w markecie, nie miał statusu zakupiony. Dla wygody kupiłem ponownie przez market, choć później po zastanowieniu doszedłem do wniosku, że nie potrzebnie - mogłem przecież pobrać nowszą wersję ze strony producenta.
zdroofko
daszek
U mnie problem występował ten sam.
Po usunięciu wspomnianego pliku wszystko działa jak należy.
Po usunięciu tego pliku telefon przestał lapac zasięg... karta też przestała byc wykrywalna nawet przez komputer... Dopiero po włożeniu karty do telefonu bez androida i przywrócenie tego pliku pomogło powrócić do normalnego działania telefonu... A aplikacji dalej nie moge instalować...
To zainstaluj aplikację bez kart sd.
Zanim zapytasz na Forum/SB sprawdź czy odpowiedź na twoje pytanie nie znajduje się w FAQ
Swype Beta w końcu z językiem polskim Swype 3.26.92.38xxx