Strona 1 z 76 1231151 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 757

Wątek: Problemy z WiFi

  1. #1

    Dołączył
    05 2011
    Posty
    3
    Telefon
    SE XPERIA X10
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    1

    Domyślnie Problemy z WiFi

    Witam.
    Dzisiaj zakupiłem telefon Sony Ericsson XPERIA X10 z androidem 2.1.
    Problem tkwi w tym iż nie mogę się połączyć z moim domowym routerem.
    Wpisuje hasło do internetu, czasami pisze "zabezpieczona protokołem WEP" lub "Poza zasięgiem" mimo że router stoi ode mnie nie więcej niz 1m.
    Miał ktoś już taką sytuacje?
    Router D-Link DI-524

    Z góry dzięki za pomoc

  2. Piwa wponur postawił(li) piwo(a) za posta.
  3. #2
    Awatar tribute

    Dołączył
    03 2011
    Skąd
    Lublin,W-wa
    Posty
    483
    Telefon
    P500, P970, Neo V
    ROM
    Zeus
    Tablet
    N7
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    14
    Piwa (Otrzymane)
    62

    Domyślnie

    Nie masz przypadkiem filtrowania po MAC na routerze?

  4. #3

    Dołączył
    05 2011
    Posty
    3
    Telefon
    SE XPERIA X10
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    1

    Domyślnie

    Możesz wyjaśnić te filtrowanie? Niestety jest to mój pierwszy taki problem : /
    Na routerze mam jakiś MAC adres ale nie wiem jak go pod pasować pod telefon.

  5. #4
    Awatar tribute

    Dołączył
    03 2011
    Skąd
    Lublin,W-wa
    Posty
    483
    Telefon
    P500, P970, Neo V
    ROM
    Zeus
    Tablet
    N7
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    14
    Piwa (Otrzymane)
    62

    Domyślnie

    Na załączonym obrazku masz fragment instrukcji obsługi. Zaloguj się na router i sprawdź jak masz to u siebie ustawione. Aby wyłączyć filtrowanie zaznacz "Disable MAC filters" i potwierdź Apply
    Załączone obrazki Załączone obrazki

  6. #5

    Dołączył
    05 2011
    Posty
    3
    Telefon
    SE XPERIA X10
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    1

    Domyślnie

    Niestety nadal to samo, w moim domu żaden telefon nie może się połączyć z routerem, jestem ciekaw dlaczego skoro nie mam tych filtrów....

  7. #6

    Dołączył
    06 2011
    Posty
    2
    Telefon
    Samsung Galaxy Gio
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie Wifi połączono, brak internetu

    Witam. Telefon to Samsung Galaxy Gio, z androidem 2.2 Froyo. Posiadam router Livebox z neostrady. Wczoraj w ogole łączenie przez wifi zatrzymywało się na Otrzymywanie adresu ip z sieci.....
    Dzisiaj udało mi się w końcu doprowadzić do tego, że telefon bez problemu łączy się z siecia przez wifi. Jest tylko poważny problem. Mimo że sygnał jest dobry, wifi połączony to internet nie działa. Strony sie nie wyswietlaja, andr market nie dziala, ogolnie tak jakby nie bylo internetu, chociaz stan wifi jest podłączony i sygnal mocny.

    Od razu powiem że to nie adres MAC bo filtracje wyłączyłem.


    Z góry thx za porady, poki co nici z internetu przez wifi

  8. #7
    Awatar Mistic92

    Dołączył
    08 2010
    Skąd
    Rzeszów
    Posty
    1,442
    Telefon
    spica, nexus 4
    ROM
    CM 7/ Stock 4.2.2
    Tablet
    TF101 32gb + dock w naprawie :/
    Sieć
    Heyah
    Piwa (Postawione)
    67
    Piwa (Otrzymane)
    106

    Domyślnie

    Ale podłączyłeś się do livebox z przyciskiem "REG", tak?
    "Eh, kolejny temat typu 'kupilem gow*o i smierdzi, pomuszcie'".
    "Kto nie posiadał Spicy, ten nigdy w pełni nie doceni możliwości dzisiejszych smartfonów"
    -Frosty

  9. #8

    Dołączył
    06 2011
    Posty
    2
    Telefon
    Samsung Galaxy Gio
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Tak, wczesniej bez REG nie chcialo sie polaczyc. Teraz połączy sie bez problemu, ale mam w/w problem

  10. #9

    Dołączył
    06 2011
    Posty
    2
    Telefon
    HTC Desire Z
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie [problem] HTC Desire Z nie łączy się z WiFi

    Witam. Mam problem z telefonem i domową siecią WiFi. Router Linksys wrt54gl + laptop + PC - tutaj wszystko gra. Problem zaczyna się gdy próbuję się połączyć za pomocą telefonu. Sieć jest bez zabezpieczeń, ma również wyłączone filtrowanie MAC. W HTC sieć wykrywa, łączy się, pobiera adres sieciowy i od razu się rozłącza. Telefon w innych miejscach łączy się bez problemu(hotspoty itp.). Proszę o pomoc

  11. #10
    Awatar Lanc

    Dołączył
    05 2010
    Skąd
    Zabrze
    Posty
    3,497
    Telefon
    SGS 3
    ROM
    CM 10.1 by temasek
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    56
    Piwa (Otrzymane)
    928

    Domyślnie

    Wydaje mi się, że będzie potrzebny wipe... Chociaż u mnie na takie problemy (identyczna sytuacja w domu, na mojej sieci wifi) pomaga restart telefonu i problem znika.

Strona 1 z 76 1231151 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone