Strona 39 z 76 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 759

Wątek: Problemy z WiFi

  1. #381
    Awatar as007

    Dołączył
    03 2012
    Posty
    1,400
    Telefon
    LG Nexus 4 / HTC Desire Z
    ROM
    4.4.2 / 4.2.2 / 2.2.2 / 4.4.2
    Tablet
    Samsung Galaxy Tab 2 7.0
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    22
    Piwa (Otrzymane)
    82

    Domyślnie

    Na ruterze jest ustawione jakieś hasło, ewentualnie szyfrowanie adresów mac?
    LG Nexus 4 - 16GB FLASH - CM11 4.4.2 + KERNEL HELLS DOCTOR
    HTC Desire Z - 16GB SD - CM10.1 4.2.2
    Samsung Galaxy Tab 2 7.0 - 24GB SD+ FLASH - CM11 4.4.2 + KERNEL AGNi pureCM
    T-Mobile Move - 8GB SD - STOCK 2.2.2

  2. #382

    Dołączył
    12 2012
    Posty
    1
    Sieć
    36i6
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Witam, Widzę, że w tym temacie jest sporo zapytań odnośnie problemów(prawdę mówiąc, to więcej jest zapytań niż odpowiedzi), ale i tak napiszę tutaj o moim dziwnym problemie, na który nie znalazłem rozwiązania.
    Posiadam telefon Lg Swift L5 w Plusie, ostatnio zaktualizowałem mojego androida do wersji 4.0.3(nie do 4.0.4, jak w większości tych problemów). Przedtem nie przywiązywałem uwagi do wersji androida więc nie powiem jaka dokładnie była. Otóż problem polega na tym, że gdy wciskam przycisk połączenia z wifi, to wyskakuje tylko ekran wybierania sieci i nic się nie dzieje. Przedtem (przed aktualizacją) gdy wciskałem przycisk połączenia, uruchamiała się animacja świadcząca o tym, że telefon próbuje nawiązać połączenie. Teraz tego nie ma.
    Znalazłem w internecie wiele takich problemów, lecz żaden z nich nie pomógł mojemu telefonowi. Od strony routera nie ma raczej problemów, bo posiadam w domu dwa komputery korzystające z niego i nie ma żadnych problemów.
    Proszę o szybką pomoc.
    Pozdrawiam.

  3. #383

    Dołączył
    03 2012
    Posty
    11
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie nie łączy się z internetem

    Siema. Mam problem z sgs2. Włączyłem wi fi i połączyłem się z moim routerem. Na komputerze internet działa normalnie, a na samsungu przeglądarka nie otwiera żadnej strony. Pisze, że połączenie z routerem jest nawiązane.

  4. #384

    Dołączył
    03 2011
    Skąd
    Supraśl
    Posty
    2,793
    Telefon
    Samsung Galaxy Ace 2
    ROM
    Android 2.3.6/Android 4.1.1
    Tablet
    Navroad Nexo
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    47
    Piwa (Otrzymane)
    122

    Domyślnie Odp: nie łączy się z internetem

    Nie masz może blokady mac na routerze, sprawdź ;-), może to też być przez jakieś ustawienia na routerze

    Wysyłane z mojego Full AOSP on Rk29sdk za pomocą Tapatalk 2

  5. #385

    Dołączył
    03 2012
    Posty
    11
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Przed chwilą łączył się normalnie. Tylko jak poziom baterii spadł do kilku % to przestał. Do skype się zalogował, ale długo mu to zajęło.

  6. #386

    Dołączył
    12 2012
    Posty
    2
    Telefon
    Galaxy 5
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie Nietypowe problemy z WI Fi

    Witam,

    Wczoraj wieczorem wgralem sb. nowy system android ( mialem ten najstarszy ) wgralem go sposobem nieoficjalnym.

    Android 2.3.7
    room : cleanroom
    Dla galaxy 5


    Moj problem polega na tym, ze wi fi dziala, laczy sie szybko rozlacza ( pisze ze nie ma zasiegu ) jak wyjdę do pokoju obok, lub nawet jestem w tym samym pokoju i inna osoba zasloni router lub telefon ( dam go za stół, kwiatek - male rzeczy, rosliny ) i dostaje zaklucen, traci zasieg lub jest bardzo maly. Na wczesniejszym androidzie mialem dosc dobry zasieg i takie rzeczy sie nie dzialy. Może być tak, że coś się spaliło w moim telefonie ? ( boje się bo jest w b.d stanie i szkoda było by go wyrzucić )


    Prosze o szybka pomoc, ponieważ wyjeżdżam na sylwestra i nie będę tam miał dostępu do internetu. Blokady na routerze raczej nie mam, ponieważ mój brat ma Lg E400 i siostra nokie lumie 610 i im wi fi śmiga w całym domu, może byś jakiś problem z tym nieoficjalnym sofcie ?
    Ostatnio edytowane przez Bye Bch ; 30-12-12 o 08:35

  7. #387

    Dołączył
    11 2010
    Posty
    560
    Telefon
    Desire Z (Vision)
    ROM
    Andromadus CM 10.1 build 25 test 4
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    7
    Piwa (Otrzymane)
    73

    Domyślnie

    @Bye Bch.
    To raczej problem z softwarem (problem z działaniem sterownika lub RIL).
    Sorka że się nie uwinąłem na czas

    Jeżeli była ingerencja w urządzenie (to znaczy, że była otwierana jego obudowa lub mocno upadł), to antena WiFi może słabo kontaktować z płytą główną. Często za styk anteny z płytą główną robi zagięta na 180 stopni blaszka z ewentualnym przetłoczeniem. Mnie kiedyś styk w poprzednim telefonie pękł na zagięciu.
    Chociaż nie wykluczam, że antena może być na płycie głównej. Jednak w telefonach jest to rzadko spotykane rozwiązanie.

  8. #388

    Dołączył
    12 2012
    Posty
    2
    Telefon
    Galaxy 5
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Budowa nie byla otwierana a telefon nigdzie nie upadł. Czyli pozostaje mi wgranie nowego softa, tak ? ; ( Nic innego nie podziała?

  9. #389

    Dołączył
    11 2010
    Posty
    560
    Telefon
    Desire Z (Vision)
    ROM
    Andromadus CM 10.1 build 25 test 4
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    7
    Piwa (Otrzymane)
    73

    Domyślnie

    Nie wiem czy nic innego nie podziała. Ale tą przyczynę bardzo łatwo wykazać.
    Stawiam sprawę prosto. Jeżeli na fabrycznym oprogramowaniu nie było takiego problemu i przywrócenie fabrycznego oprogramowania rozwiązuje ten problem, to raczej znaczy że wcześniej wgrany custom ROM jednak nie jest dopracowany

  10. #390

    Dołączył
    12 2010
    Posty
    12
    Telefon
    SE Live With Walkman
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    28
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Witam posiadam router netia spot i gdy probuje polaczyc sie z siecia wi-fi za pomoca telefonu wt19i nie moge nawiazac polaczenia. Otrzymuje nastepujacy komunikat w telefonie "Błąd uwierzytelniania" Chcialbym sie dowiedziec czy ktos z was mial taki problem a jesli tak to w jaki sposob sobie z nim poradzil.

    Zalaczam screen z ustawien routera dla sieci bezprzewodowych:


    Z góry dziekuje za pomoc

Strona 39 z 76 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone