Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Tablet nie łączy się z internetem pomimo iż znajduje router.

  1. #1

    Dołączył
    07 2012
    Posty
    12
    Telefon
    Iphone 4S
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie Tablet nie łączy się z internetem pomimo iż znajduje router.

    Witam.

    Niedawno dostałem w prezencie tablet, co prawda jest to chińczyk ale ma wszystko to co mają oryginalne, jest to YuanDao N50. Pierwsze co chciałem połączyć się z internetem przez wifi z moim routerem który jest podłączony do komputera stacjonarnego i z tego routera sygnał ściągają jeszcze 2 laptopy i czasami kilka telefonów i z tym nie ma problemu aby się połączyły. Wchodzę w zakładkę Sieci zwykłe i bezprzewodowe, Ustawienia wifi, włączam wifi, znajduję mój router w tym wypadku "misiowaty", wpisuje hasło, Wyskakuje Zapamiętana, zabezpieczona za pomocą protokołu WPA/WPA2 PSK i cały czas wisi kłódka na tej sieci tak jakby hasło by złe a jestem pewny w 100% że hasło wpisuje dobre, a przy wifi wyskakuje "Trwa skanowanie..." "Rozłączona". U kolegi gdy byłem aby sprawdzić czy jest to samo, połączyłem się bez problemu. Router to EDIMAX BR-6304Wg. Liczę na szybką i pewną pomoc.
    Ostatnio edytowane przez C1chy ; 27-07-12 o 13:44

  2. #2
    Awatar Gardner

    Dołączył
    05 2010
    Skąd
    52.2876, 21.1080
    Posty
    1,671
    Telefon
    HTC Hero / Google Nexus S I9023
    ROM
    CM 7.2 / Stock 4.1.2 JZO54K
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    180
    Piwa (Otrzymane)
    314

    Domyślnie

    To, że tam wisi kłódka, to tylko oznaczenie, że sieć jest zabezpieczona i będzie tam widnieć niezależnie od tego, czy jesteś do niej podłączony, czy nie.
    W ogóle z innymi urządzeniami z Androidem problemu nie masz, aby się do tego routera podłączyć? W BR-6204WG trzeba było przełączyć WiFi na kanał 5.
    Ostatnio edytowane przez Gardner ; 27-07-12 o 13:50 Powód: poprawiono nazwę tematu


    Nie pomagam na PW

  3. #3

    Dołączył
    07 2012
    Posty
    12
    Telefon
    Iphone 4S
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Mam także Iphone 4S i tam łączy mi się z internetem bez problemu tyle że ma słaby sygnał.

  4. #4
    Awatar Gardner

    Dołączył
    05 2010
    Skąd
    52.2876, 21.1080
    Posty
    1,671
    Telefon
    HTC Hero / Google Nexus S I9023
    ROM
    CM 7.2 / Stock 4.1.2 JZO54K
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    180
    Piwa (Otrzymane)
    314

    Domyślnie

    Rozumiem, że nie masz innego urządzenia z Androidem. W takim razie spróbuj przełączyć router na kanał 5, może coś pomoże. Ewentualnie ustaw stałe IP (Android 4.X - przytrzymaj paluch na sieci > modyfikuj sieć; Android 2.3 i starsze - ustawienia WiFi > menu > Zaawansowane). Być może, że wpadłeś w pętlę DHCP, spotykany przypadek na egzotycznym sprzęcie, gdzie WiFi przechodzi przez łączenie > pobieranie adresu IP > rozłączanie > łączenie itd. Spróbuj poszukać tego typu problemów na forum.


    Nie pomagam na PW

  5. #5

    Dołączył
    07 2012
    Posty
    12
    Telefon
    Iphone 4S
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    A możesz mi wytłumaczyć jak ustawić wifi na kanał 5? Na tablecie mam opcje zmieniania kanałów ale jest tam tylko "11 kanałów" "13 kanałów" i "14 kanałów". A moja wersja androida na tablecie jest 2.3.1 i po wciśnięciu modyfikuj sieć jest opcja zmiany hasła tylko.

  6. #6
    Awatar Gardner

    Dołączył
    05 2010
    Skąd
    52.2876, 21.1080
    Posty
    1,671
    Telefon
    HTC Hero / Google Nexus S I9023
    ROM
    CM 7.2 / Stock 4.1.2 JZO54K
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    180
    Piwa (Otrzymane)
    314

    Domyślnie

    Zmieniasz kanał w ustawieniach routera, a nie tabletu. Zamieściłem ustawienie statycznego IP dla Androida 2.3 i starszego w poprzednim poście
    Android 2.3 i starsze - ustawienia WiFi > menu > Zaawansowane


    Nie pomagam na PW

  7. #7

    Dołączył
    07 2012
    Posty
    12
    Telefon
    Iphone 4S
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    A gdzie znajdę takowe ustawienia routera, bo szukałem przed momentem i nie mogłem znaleźć. A jeśli chodzi o ustawienia statycznego IP, to uzupełniłem je tak jak polecił mi kolega wpisałem IP, maskę, bramę itd. ale nic to nie dało. Z góry przepraszam że tak dużo pytam, ale jestem bolek w takiej tematyce i zbytnio nie ogarniam

  8. #8
    Awatar Gardner

    Dołączył
    05 2010
    Skąd
    52.2876, 21.1080
    Posty
    1,671
    Telefon
    HTC Hero / Google Nexus S I9023
    ROM
    CM 7.2 / Stock 4.1.2 JZO54K
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    180
    Piwa (Otrzymane)
    314

    Domyślnie

    Zazwyczaj wbijasz na adres IP bramy (czyli routera), tam masz okienko logowania, a po zalogowaniu masz możliwość konfiguracji urządzenia.


    Nie pomagam na PW

  9. #9

    Dołączył
    07 2012
    Posty
    12
    Telefon
    Iphone 4S
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Zazwyczaj wbijasz na adres IP bramy (czyli routera), tam masz okienko logowania, a po zalogowaniu masz możliwość konfiguracji urządzenia.
    Krok po kroku gdzie to znajdę, mój system operacyjny to WinXP a nigdzie nie mogę kliknąć na te IP bramy i się zalogować.

  10. #10
    Awatar Gardner

    Dołączył
    05 2010
    Skąd
    52.2876, 21.1080
    Posty
    1,671
    Telefon
    HTC Hero / Google Nexus S I9023
    ROM
    CM 7.2 / Stock 4.1.2 JZO54K
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    180
    Piwa (Otrzymane)
    314

    Domyślnie

    Do routera powinieneś mieć dołączoną instrukcję obsługi, wybacz, ale mogę powiedzieć tylko tyle, że wpisujesz adres bramy w polu adresu przeglądarki internetowej. Co dalej, na pewno jest opisane w instrukcji.


    Nie pomagam na PW

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone