Strona 1 z 92 1231151 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 918

Wątek: Wszystko o WiFi

  1. #1

    Dołączył
    08 2010
    Posty
    33
    Telefon
    htc g1
    Sieć
    Era
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie Wszystko o WiFi

    Witam, posiadam HTC G1 Android 2.1 Eclair i mam problem z wifi - był już temat, który zawierał aż 15 stron, lecz niestety nie znalazłem odpowiedzi na to pytanie.
    Mam w domu sieć wifi... nokie e65 łączy się i działa super. HTC g1 niestety wywala komunikat NIEPOWODZENIE, adres ip mam statyczny i zmieniałem go 100 razy, ciągle niepowodzenie. Sieć jest niezabezpieczona, więc powinno się łączyć.
    Mój router to TP-LINK WR340G.

    Wczoraj włączyłem przeglądarkę i pokazało się Google! zaciekawiony poszperałem po internecie, youtube, allegro itp... niestety po tej zabawie, mam 60zł mniej na koncie

    Znacie sposób, aby to naprawić?
    Ostatnio edytowane przez positivepl ; 27-09-14 o 17:20

  2. #2

    Dołączył
    03 2010
    Posty
    90
    Telefon
    Samsung i5700
    ROM
    LK2.09.6+SamdroidMod 1.3.1.resig
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    20
    Piwa (Otrzymane)
    13

    Domyślnie

    Też miałem problem z podłączeniem i5700 do tego routera, po 30 minutach kombinowania wszystko śmiga znakomicie.

    - Spróbuj zrestartować router (odłącz i włącz zasilanie).
    - Jesteś pewien, że wszystko dobrze poustawiałeś?
    - Spróbuj wyłączyć/zmienić szyfrowanie, zmienić kanał, nazwę BSSID
    - jednym słowem - kombinuj a zadziała.

  3. #3

    Dołączył
    08 2010
    Posty
    33
    Telefon
    htc g1
    Sieć
    Era
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    - Spróbuj zrestartować router (odłącz i włącz zasilanie).
    - nic nie dało - nawet resetowanie routera i instalowanie na nowo na kompie
    - Jesteś pewien, że wszystko dobrze poustawiałeś?
    - tak ustawiałem to miliony razy na różnych telefonach/komputerach i zawsze chodziło
    - Spróbuj wyłączyć/zmienić szyfrowanie, zmienić kanał, nazwę BSSID
    - nie za bardzo wiem jak to zrobić
    - jednym słowem - kombinuj a zadziała.
    - kombinuje od 2 dni i straciłem 60zł a netu nadal nie mam

    Może ktoś miał taki problem i wie jak go rozwiązać?

    PS: Dziękuję za odpowiedź

  4. #4
    Awatar medive

    Dołączył
    07 2010
    Skąd
    Wrocław
    Posty
    604
    Telefon
    HTC One m8/Samsung s3
    ROM
    Stock 2.2 z dodatkami
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    3
    Piwa (Otrzymane)
    56

    Domyślnie

    a nie masz przypadkiem włączonego filtra adresów MAC albo ograniczoną ilość podłączonego sprzętu?
    bla bla
    FAQ HTC Desire - oddam wątek w dobre ręce szczegóły na pw

  5. #5

    Dołączył
    08 2010
    Posty
    33
    Telefon
    htc g1
    Sieć
    Era
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Na 100% nie mam ograniczenia bo nie raz miałem po 5 podłączonych urządzeń - teraz mam 3.
    a co do MAc to takie coś mam w ustawieniach:

  6. #6

    Dołączył
    07 2010
    Skąd
    Poznań
    Posty
    75
    Telefon
    GT-I9100
    ROM
    XWKE7
    Sieć
    Era
    Piwa (Postawione)
    2
    Piwa (Otrzymane)
    4

    Domyślnie

    naciśnij ten przycisk 'Disable' ze screena i sprawdź czy wtedy się połączy.
    jeżeli nic to nie da, to wrzuć wszystkie screeny dotyczące wireless.

  7. #7

    Dołączył
    08 2010
    Posty
    33
    Telefon
    htc g1
    Sieć
    Era
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Cały czas to samo
    Oto pozostałe screeny:



  8. #8
    Awatar Bo$s

    Dołączył
    02 2010
    Skąd
    Tarnowskie Góry
    Posty
    1,382
    Telefon
    Samsung Galaxy S
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    114
    Piwa (Otrzymane)
    391

    Domyślnie

    MAC filtering ma być wyłączone (disabled)
    Daj jeszcze screeny z DHCP i Security bo tam też możesz mieć filtrowanie.
    Pozdrawiam, Bo$s

    PROSZĘ MODERATORA O INFORMACJĘ NA PW JEŻELI POST ZOSTANIE USUNIĘTY !!!

  9. #9

    Dołączył
    07 2010
    Skąd
    Poznań
    Posty
    75
    Telefon
    GT-I9100
    ROM
    XWKE7
    Sieć
    Era
    Piwa (Postawione)
    2
    Piwa (Otrzymane)
    4

    Domyślnie

    wyżej pisałeś, że masz niezabezpieczoną sieć, a tu wyraźnie jest WPA2-PSK z hasłem.
    wpisz te hasło w telefon może się połączysz.
    jeżeli nie to spróbuj zmienić channel wifi na np. 2 i sprawdź czy wtedy coś się zmieni.

  10. #10

    Dołączył
    08 2010
    Posty
    33
    Telefon
    htc g1
    Sieć
    Era
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Niestety nadal nie działa. Oto screeny:

















Strona 1 z 92 1231151 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone