Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Jak włączyć 3G?

  1. #1

    Dołączył
    04 2010
    Posty
    4
    Telefon
    htc desire
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie Jak włączyć 3G?

    Witam, "jestem" w PLUSIE a od paru dni mam HTC Desire. Pytanie małe: jak włączyc/uzywac 3g? W mojej starej Nokii N95 sprawa byla prosta - uzywaj UMTS i na ekranie pojawiala sie ikonka 3g. Jak to sie robi w HTC Desire? A moze to inaczej sie nazywa....?

  2. #2

    Dołączył
    01 2010
    Skąd
    Tychy
    Posty
    53
    Telefon
    Legend, Desire
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    1

    Domyślnie

    Jeśli nic nie zmieniałeś to domyślnie powinien łączyć się po 3G jeśli jest dostępne. Możesz sprawdzić - Ustawienia->Sieci zwykłe i bezprzewodowe->Sieci komórkowe->Tryb sieci

  3. #3
    Awatar stitoo

    Dołączył
    03 2010
    Posty
    261
    Telefon
    Galaxy Note 3
    Tablet
    LG G Pad 8.3
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    18
    Piwa (Otrzymane)
    33

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez jabbul Zobacz posta
    Witam, "jestem" w PLUSIE a od paru dni mam HTC Desire. Pytanie małe: jak włączyc/uzywac 3g? W mojej starej Nokii N95 sprawa byla prosta - uzywaj UMTS i na ekranie pojawiala sie ikonka 3g. Jak to sie robi w HTC Desire? A moze to inaczej sie nazywa....?
    Telefon "dzwoni" przez sieć 2G, jak korzystasz z neta, poczta, YouTube to telefon wychodzi ze stanu uśpienia i łączy się wtedy przez 3G , HSDPA.

    Przynajmniej ja to tak zaobserwowałem a też mam telefon w PLUSIE. Ikonki 3G HSDPA pojawiają się tylko przy korzystaniu z neta,poczty itd.

    No chyba że w ustawieniach dasz łącz się tylko przez sieć 2G w celu oszczędzania energii.

  4. #4

    Dołączył
    04 2010
    Posty
    4
    Telefon
    htc desire
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    ...Ustawienia->Sieci zwykłe i bezprzewodowe->Sieci komórkowe->Tryb sieci - sprawdzilem i nie ma tam czegos co nazywa sie 3g, gprs, umts etc. Natomist poczte sciagalem po necie serfowalem i takze ikonka 3g nie wlaczyla sie. Wlaczyla sie ikonka E ze strzalkami - wiem, ze oznacza to polaczenie z netem przez siec komorkowa. Na pewno jestem w zasiegu 3g - jak wspominalem "stara" Nokia wyswietlala stosowny napis 3g. Moze Ktos zna sie lepiej?! Czekam na sygnal....

  5. #5

    Dołączył
    01 2010
    Skąd
    Tychy
    Posty
    53
    Telefon
    Legend, Desire
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    1

    Domyślnie

    W Tryb sieci GSM oznacza 2G a WCDMA oznacza 3G. Jeśli podczas połączenia z siecią jest ikonka E to znaczy ze telefon korzysta z połączenia EDGE - 2G.

  6. #6

    Dołączył
    04 2010
    Posty
    4
    Telefon
    htc desire
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Dzieki za pomoc! Juz sie jasniej zrobilo - w mojej glowie Pozdrawiam!

  7. #7

    Dołączył
    04 2010
    Skąd
    Gdynia
    Posty
    6
    Telefon
    LG BLACK
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    2
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie jestem w play...

    Witam, mam podobny problem. Niegdys w okolicach slupkow z zasiegiem albo strzalek transmisji danych mialem 3g a teraz tylko przy strzalkach mam H...? W opcjach sieci mam tylko gsm i VCDMA co w zwiazku z tym...?
    Pomocy

  8. #8

    Dołączył
    03 2011
    Skąd
    Sandomierz
    Posty
    98
    Telefon
    HTC One S (S3) / HTC Desire
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    4
    Piwa (Otrzymane)
    3

    Domyślnie

    Jeżeli dobrze rozumiem, to źle Ci, że masz szybszy transfer ?

  9. #9

    Dołączył
    04 2010
    Skąd
    Gdynia
    Posty
    6
    Telefon
    LG BLACK
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    2
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Ze w sensie jak mialem 3g to bylo wolniej? Musze usiasc i od nowa nauczyc sie co jest co i jak transfer mozma osiagnac... a ten, czym charakteryzuje sie to "4g" w playu... czy na moim lg funguje?
    Ostatnio edytowane przez Sabbath616 ; 30-09-11 o 16:27 Powód: literówki :)

  10. #10

    Dołączył
    11 2010
    Skąd
    Gliwice
    Posty
    545
    Telefon
    HTC Desire
    ROM
    MildWild CM-7.0 JG
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    9
    Piwa (Otrzymane)
    115

    Domyślnie

    "4G" w Play to HSPA+ [ HSDPA + HSUPA ]. Co do LG HSDPA pójdzie z pewnością.
    HTC DESIRE

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone