Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 90

Wątek: Aero2 na Galaxy S2 - czy u was działa i jak skonfigurować?

  1. #41

    Dołączył
    08 2012
    Posty
    2
    Telefon
    galaxy s2
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    na Jelly Bean mi śmiga pięknie ale nie mogę udostępnić internetu dla laptopa. Na jakimś zagranicznym forum wyczytałem że można ustawić typ APN na 'internet+dun' ale nie pomogło. Czy ktoś wie jak ustawić ten APN żeby udostępnianie zadziałało?

  2. #42

    Dołączył
    11 2011
    Posty
    129
    Telefon
    Nexus 5
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    48
    Piwa (Otrzymane)
    4

    Domyślnie

    ja mam normalnie APN ustawiony na darmowy i modem wifi włączony
    i na lekcjach 10 osób siedzi na tym necie... no i mój laptop nie miał problemów z połączeniem
    musiałbyś zmienić system (ja mam omege)

  3. #43

    Dołączył
    01 2013
    Posty
    15
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Zastanawiam się czy będzie wszystko działać ok, jeśli wezmę adapter na kartę sim i do SG2 włożę 2 karty sim, aero i z play?

  4. #44
    Awatar seba84_2005

    Dołączył
    10 2010
    Skąd
    Halinów/Wawa
    Posty
    2,160
    Telefon
    Galaxy S4 i9505
    ROM
    Zawsze oficjalny najnowszy.
    Tablet
    Galaxy Tab 8.9 LTE P7320
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    13
    Piwa (Otrzymane)
    397

    Domyślnie

    Zależy jaki dual sim zastosujemy.
    Poczytaj ten temat:
    Dual Sim w SGS II
    Masz problem? Wal na GG (zawsze na niewidoku).

  5. #45

    Dołączył
    02 2013
    Posty
    104
    Telefon
    Aktualnie: K700i, K610i, K750i, C901, W995i, LT18i
    Sieć
    Aero2
    Piwa (Postawione)
    3
    Piwa (Otrzymane)
    3

    Domyślnie

    I ja mam również problem z aero2, mam kartę wersji 2 czyli bez blokady ts11, w systemie ustawiłem punkt dostępu "darmowy", powinno działać ale nie działa.

    Kernel 3.0.31
    Android Zelek 4.1.2


    EDIT:
    Samo się naprawiło, widocznie musiało się przegryźć, normalnie pokazuję zasięg, nazwę sieci i tryb pracy 3G/H
    Ostatnio edytowane przez Kpuc1987 ; 30-03-13 o 18:19

  6. #46

    Dołączył
    03 2010
    Skąd
    Bachowice
    Posty
    49
    Telefon
    Samsung Galaxy S II
    ROM
    Stock mode right now....
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    7
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Witam,

    Niech kilka osób którym działa aero na SGS2 poda ustawienia APN, bo chcę potwierdzić czy każdy z nich ma tak samo ustawione. Bo może to jeszcze zależy z jakim nadajnikiem się łączy.

    Mi nie działa na karcie pierwszej generacji oraz na karcie drugiej generacji.

    Możliwe że nie mam zasięgu AERO2 w okolicy ale nie mam jak sprawdzić bo ma się podobno wyświetlać brak zasięgu.

    Edit:
    Czy muszę włączyć żądanie PIN podczas włączania telefonu aby działała karta?

  7. #47
    Awatar awygo

    Dołączył
    09 2010
    Posty
    1,784
    Telefon
    Lenovo P780
    ROM
    ROW S_123 UMTS 900 MHz
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    44
    Piwa (Otrzymane)
    86

    Domyślnie

    Na SGS2+ APN: darmowy, nazwa: darmowy. Bez żadnych dodatkowych modyfikacji.

  8. #48

    Dołączył
    08 2010
    Skąd
    Białystok
    Posty
    192
    Telefon
    Samsung Galaxy S II / iPhone 5 32GB
    ROM
    CyanogenMod 10.2 Android 4.3
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    20
    Piwa (Otrzymane)
    27

    Domyślnie

    Na SGS2: nazwa: Aero2 apn: darmowy. Karta 2 gen.

    Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

  9. #49
    Awatar michaell9

    Dołączył
    06 2013
    Posty
    4
    Telefon
    Samsung Galaxy S2
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Witam. Odświeżam wątek.
    Jest ktoś w stanie pomóc mi w kwestii skonfigurowania SG SII pod aero2 ? robie to z APN "darmowe" itd, i nie chwyta w żaden sposób internetu...

    I jakoś nie chce mi się wierzyć, że w warszawie nie ma zasięgu... bo znajomy non stop śmiga bez problemu na aero tylko że na tablecie.

  10. #50
    Awatar danielbudyn

    Dołączył
    12 2011
    Skąd
    N.Sącz
    Posty
    2,049
    Telefon
    LG Swift G
    Tablet
    Nexus 7
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    72
    Piwa (Otrzymane)
    196

    Domyślnie

    Nowy apn, nazwa jaka chcesz(aero2 moze byc), apn 'darmowy'(bez cudzyslowa), zaznacz laczenie w roamingu i ustaw sztywno na wcdma, w opcjach sieci wybierz automatyczne wyszukiwanie.
    ZTE Blade(RBM) -> Samsung Galaxy S2 -> ZTE Blade 3 -> LG Optimus G + Nexus 7 + z powrotem ZTE Blade(RBM) + Inne badziewia x)

  11. Piwa michaell9 postawił(li) piwo(a) za posta.
Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone