Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 99

Wątek: Aero2 na Galaxy S2 - czy u was działa i jak skonfigurować?

  1. #41

    Dołączył
    08 2012
    Posty
    7
    Telefon
    xperia z1
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    2
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    na Jelly Bean mi śmiga pięknie ale nie mogę udostępnić internetu dla laptopa. Na jakimś zagranicznym forum wyczytałem że można ustawić typ APN na 'internet+dun' ale nie pomogło. Czy ktoś wie jak ustawić ten APN żeby udostępnianie zadziałało?

  2. #42

    Dołączył
    11 2011
    Posty
    141
    Telefon
    Nexus 5
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    56
    Piwa (Otrzymane)
    4

    Domyślnie

    ja mam normalnie APN ustawiony na darmowy i modem wifi włączony
    i na lekcjach 10 osób siedzi na tym necie... no i mój laptop nie miał problemów z połączeniem
    musiałbyś zmienić system (ja mam omege)

  3. #43

    Dołączył
    01 2013
    Posty
    15
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Zastanawiam się czy będzie wszystko działać ok, jeśli wezmę adapter na kartę sim i do SG2 włożę 2 karty sim, aero i z play?

  4. #44
    Awatar seba84_2005

    Dołączył
    10 2010
    Skąd
    Halinów/Wawa
    Posty
    2,773
    Telefon
    Galax S4 + S5 + Gear Fit
    ROM
    Zawsze oficjalny najnowszy.
    Tablet
    Galaxy Tab 8.9 LTE P7320
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    16
    Piwa (Otrzymane)
    454

    Domyślnie

    Zależy jaki dual sim zastosujemy.
    Poczytaj ten temat:
    Dual Sim w SGS II

  5. #45

    Dołączył
    02 2013
    Posty
    108
    Telefon
    Aktualnie: K700i, K610i, K750i, C901, W995i, LT18i
    Sieć
    Aero2
    Piwa (Postawione)
    5
    Piwa (Otrzymane)
    3

    Domyślnie

    I ja mam również problem z aero2, mam kartę wersji 2 czyli bez blokady ts11, w systemie ustawiłem punkt dostępu "darmowy", powinno działać ale nie działa.

    Kernel 3.0.31
    Android Zelek 4.1.2


    EDIT:
    Samo się naprawiło, widocznie musiało się przegryźć, normalnie pokazuję zasięg, nazwę sieci i tryb pracy 3G/H
    Ostatnio edytowane przez Kpuc1987 ; 30-03-13 o 18:19

  6. #46

    Dołączył
    03 2010
    Skąd
    Bachowice
    Posty
    54
    Telefon
    Samsung Galaxy S II
    ROM
    Stock mode right now....
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    9
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Witam,

    Niech kilka osób którym działa aero na SGS2 poda ustawienia APN, bo chcę potwierdzić czy każdy z nich ma tak samo ustawione. Bo może to jeszcze zależy z jakim nadajnikiem się łączy.

    Mi nie działa na karcie pierwszej generacji oraz na karcie drugiej generacji.

    Możliwe że nie mam zasięgu AERO2 w okolicy ale nie mam jak sprawdzić bo ma się podobno wyświetlać brak zasięgu.

    Edit:
    Czy muszę włączyć żądanie PIN podczas włączania telefonu aby działała karta?

  7. #47
    Awatar awygo

    Dołączył
    09 2010
    Posty
    2,163
    Telefon
    Lenovo P780, UMTS 900 MHz
    ROM
    Vibe 2.0
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    77
    Piwa (Otrzymane)
    125

    Domyślnie

    Na SGS2+ APN: darmowy, nazwa: darmowy. Bez żadnych dodatkowych modyfikacji.

  8. #48

    Dołączył
    08 2010
    Skąd
    Białystok
    Posty
    192
    Telefon
    Samsung Galaxy S II / iPhone 5 32GB
    ROM
    CyanogenMod 10.2 Android 4.3
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    20
    Piwa (Otrzymane)
    27

    Domyślnie

    Na SGS2: nazwa: Aero2 apn: darmowy. Karta 2 gen.

    Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

  9. #49
    Awatar michaell9

    Dołączył
    06 2013
    Posty
    4
    Telefon
    Samsung Galaxy S2
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Witam. Odświeżam wątek.
    Jest ktoś w stanie pomóc mi w kwestii skonfigurowania SG SII pod aero2 ? robie to z APN "darmowe" itd, i nie chwyta w żaden sposób internetu...

    I jakoś nie chce mi się wierzyć, że w warszawie nie ma zasięgu... bo znajomy non stop śmiga bez problemu na aero tylko że na tablecie.

  10. #50
    Awatar danielbudyn

    Dołączył
    12 2011
    Posty
    2,390
    Telefon
    LG Swift G
    Tablet
    Nexus 7
    Sieć
    Virgin Mobile
    Piwa (Postawione)
    86
    Piwa (Otrzymane)
    234

    Domyślnie

    Nowy apn, nazwa jaka chcesz(aero2 moze byc), apn 'darmowy'(bez cudzyslowa), zaznacz laczenie w roamingu i ustaw sztywno na wcdma, w opcjach sieci wybierz automatyczne wyszukiwanie.
    ZTE Blade(RBM) -> Samsung Galaxy S2 -> ZTE Blade 3 -> LG Optimus G + Nexus 7 + z powrotem ZTE Blade(RBM) + Inne badziewia x)
    https://db.tt/nHOy8SJy - Rejestracja z tego linku daje mi oraz tobie +500mb dodatkowego miejsca w DropBox !!! Aby bonus się naliczył trzeba zainstalować aplikacje dla windowsa i się w niej zalogować

  11. Piwa michaell9 postawił(li) piwo(a) za posta.
Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone