Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Jak wyświetlić kontakty zapisane na karcie SIM?

  1. #1
    vBB
    vBB jest teraz aktywny
    Awatar vBB

    Dołączył
    05 2010
    Posty
    2,094
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    388
    Piwa (Otrzymane)
    197

    Question Jak wyświetlić kontakty zapisane na karcie SIM?

    Witam, otóż jak dobrze wiemy, w SGS2 nie ma opcji wyświetlenia kontaktów zapisanych na karcie sim. Nie pamiętam czy w SGS1 było, ale chyba tak, w "dwójce" Samsung pozbył się tego ficzera. Moje pytanie brzmi, jak mogę przejrzeć kontakty z karty sim, czy jest od tego zewnętrzny program? Chciałbym skasować wszelkie kontakty z SIM. Z góry dzięki za każde info, pozdrawiam.

  2. #2
    xxyz

    Domyślnie

    Nie ma?A jak wejdziesz w kontakty,ustawienia,opcje wyswietlania?

    Wysłano z GT-I9100 z użyciem Tapatalk

  3. #3
    vBB
    vBB jest teraz aktywny
    Awatar vBB

    Dołączył
    05 2010
    Posty
    2,094
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    388
    Piwa (Otrzymane)
    197

    Domyślnie

    Sardoid, to miejsce o którym napisałeś było pierwszym które sprawdziłe, mam tam opcje: Telefon, Google, Facebook i ChatON (którego zainstalowałem).

  4. #4
    xxyz

    Domyślnie

    A jaki masz rom?Ja póki co siedzę na Cyjanie i tu jest taka opcja...wgrałem czystego KI4 i od razu jak wchodzę w kontakty pokazuje mi te z SIM...a wejdź w kontakty\menu\więcej\ustawienia wyświetlania i tu mam do wyboru:Telefon i SIM
    Ostatnio edytowane przez xxyz ; 30-10-11 o 17:44

  5. #5
    vBB
    vBB jest teraz aktywny
    Awatar vBB

    Dołączył
    05 2010
    Posty
    2,094
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    388
    Piwa (Otrzymane)
    197

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez sardoid Zobacz posta
    A jaki masz rom?
    Stockowy rom KF2.


    Cytat Zamieszczone przez sardoid Zobacz posta
    Ja póki co siedzę na Cyjanie i tu jest taka opcja
    Ostatnio kiedy potrzebowałem tej opcji, to własnie na CM 7.0 i Desire HD, tam ona była na 100%.


    Cytat Zamieszczone przez sardoid Zobacz posta
    wgrałem czystego KI4 i od razu jak wchodzę w kontakty pokazuje mi te z SIM
    Właśnie wydaje mi się, że też kiedyś pokazywało mi kontakty z SIM, niestety miałem sporo telefonów z Androidem w ostatnim czasie i nie pamiętam gdzie właśnie tak mi pokazywało...


    Cytat Zamieszczone przez sardoid Zobacz posta
    wejdź w kontakty\menu\więcej\ustawienia wyświetlania i tu mam do wyboru:Telefon i SIM
    No własnie tam mam tylko te opcje, które podałem, tj.: Telefon, Google, Facebook i ChatON.

    Aż głupio mi, że nie mogę takiej prostej opcji znaleźć... Zawsze mam wszystko obcykane, a tego nie mogę znaleźć... Albo może tego nie ma na tym romie, albo ja wyłączyłem to jakoś...? Szukając w sieci rozwiązania tego problemu, natrafiłem na recenzję w której autor też wspominał, że w SGS2 nie ma opcji przeglądania kontaktów z karty SIM. Postanowiłem więc napisać na forum, może ktoś podrzuci jakąś aplikację. Przypomniałeś mi Sardoid o tym, że właśnie ta opcja powinna być w USTAWIENIACH WYŚWIETLANIA...

  6. #6
    Awatar cvxcvx

    Dołączył
    06 2010
    Skąd
    Krasnystaw
    Posty
    296
    Telefon
    I9100 & I5700
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    19
    Piwa (Otrzymane)
    82

    Domyślnie

    Hej. Spróbuj aplikacją contact2sim. Link do marketu https://market.android.com/details?i...happydroid.c2s
    Simlock kodem, zdalnie, naprawa imei / EFS , naprawa bootloadera http://forum.android.com.pl/f239/unb...80/#post911425
    GG 9832515

  7. Piwa vBB postawił(li) piwo(a) za posta.
  8. #7
    vBB
    vBB jest teraz aktywny
    Awatar vBB

    Dołączył
    05 2010
    Posty
    2,094
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    388
    Piwa (Otrzymane)
    197

    Domyślnie

    Cvxcvx, dzięki wielkie za tę aplikację
    Co do jej działania (możesz odpisac na PW w sumie, żeby nie robić OT tutaj), to czy w zakładce SIM card (0) mając właśnie 0 w nawiasie, oznacza zero skopiowanych kontaktów na kartę sim podczas pracy programu czy oznacza ilość aktualnie JUŻ zapisanych kontaktów na karcie SIM?

  9. #8
    Awatar cvxcvx

    Dołączył
    06 2010
    Skąd
    Krasnystaw
    Posty
    296
    Telefon
    I9100 & I5700
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    19
    Piwa (Otrzymane)
    82

    Domyślnie

    Zero oznacza że nie masz żadnych kontaktów na karcie sim. Dla pewności spróbuj wybrać ten numer 1#
    Powinien wywołać numer zapisany na pozycji pierwszej na karcie sim, o ile istnieje.
    Simlock kodem, zdalnie, naprawa imei / EFS , naprawa bootloadera http://forum.android.com.pl/f239/unb...80/#post911425
    GG 9832515

  10. #9
    Awatar Bartas18

    Dołączył
    07 2011
    Skąd
    Wielkopolska, Poznań
    Posty
    2,167
    Telefon
    Nexus 4
    ROM
    4.2.2
    Tablet
    Asus Transformer TF300T + Dock
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    111
    Piwa (Otrzymane)
    151

    Domyślnie

    A w ustawieniach ksiazki adresowej niema przypadkiem: importuj/eksportuj ?

    Wytapatane z Galaxy Ace
    | Mój Twitter: @WitkowskyB | Mój Instagram: @witkowsky_ | Mój Blog: niespokojny |
    | Asus Transformer TF300T | Samsung Galaxy Ace | Sony Xperia Neo V | Samsung Galaxy 551 | Nexus 4 |

  11. #10
    vBB
    vBB jest teraz aktywny
    Awatar vBB

    Dołączył
    05 2010
    Posty
    2,094
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    388
    Piwa (Otrzymane)
    197

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez cvxcvx Zobacz posta
    Zero oznacza że nie masz żadnych kontaktów na karcie sim. Dla pewności spróbuj wybrać ten numer 1#
    Powinien wywołać numer zapisany na pozycji pierwszej na karcie sim, o ile istnieje.
    Dzięki wielkie, zapomniałem o tym sposobie z # W każdym razie wychodzi na to, że żadnych kontaktów nie mam na SIM, być może dlatego ta opcja się nie wyświetla


    Cytat Zamieszczone przez Bartas18 Zobacz posta
    A w ustawieniach ksiazki adresowej niema przypadkiem: importuj/eksportuj ?
    Taka opcja jest, aczkolwiek jak jej sama nazwa wskazuje, służy do pobrania z karty sim lub wrzucenia na nią kontaktów z telefonu/na telefon. Jakbym zaimportował kontakty z sim do telefonu to zrobiłby się bałagan, a ja chciałem tylko skasować kontakty z sim, bez ich importowania

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone