Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Oczekiwanie na określenie lokalizacji 4.1.2

  1. #1

    Dołączył
    03 2013
    Posty
    1
    Telefon
    Samsung Galaxy S II
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie Oczekiwanie na określenie lokalizacji 4.1.2

    Witam
    Po aktualizacji softu do 4.1.2. Mapy Google działają bez zarzutu - lokalizacja jest odnajdywana bardzo szybko - niestety Nawigacja nie działa wyświetla w nieskończoność komunikat (Oczekiwania na określenie lokalizacji)
    Oczywiście wszytkie 3 opcje wspomagania włączone.
    Odinstalowałem aktualizację mapy ale problem pozostał więc zainstalowałem najnowszą aktualizację.
    Na poprzednim sofice 4.0.4 Wszystko było ok

    Ktoś spotkał się z podobnym problemem ?

  2. #2
    Awatar mixowyyy

    Dołączył
    12 2010
    Skąd
    Ciechanów
    Posty
    1,498
    Telefon
    Nexus 4
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    117
    Piwa (Otrzymane)
    261

    Domyślnie

    Spróbuj zrobić wipe z recovery albo wyczyść dane aplikacji

  3. #3
    Awatar linkah

    Dołączył
    03 2012
    Skąd
    Łódź
    Posty
    18
    Telefon
    Samsung galaxy s2
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    4
    Piwa (Otrzymane)
    1

    Domyślnie

    @Crejzus wipe pomógł? mi w ogóle nie chce odnaleźć lokalizacji wifi włączone wszystkie 3 opcje w lokalizacji tez i dostęp google do lokalizacji tez i ciągle wychodzi komunikat ze lokalizacja tymczasowo niedostępna :/ wipe robiony przed i po aktualizacji przez odin

  4. #4
    Awatar fradek

    Dołączył
    02 2013
    Skąd
    WLKP
    Posty
    327
    Telefon
    Samsung Galaxy S II
    ROM
    NeatRom JB 4.1.2 LITE
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    3
    Piwa (Otrzymane)
    38

    Domyślnie

    Qrcze mam JB od 2 tygodni a dopiero teraz zauwazylem ze tez lokalizacji w google nie wyszukuje - ale na pogodzie jest - robie backup i zrobie wipa i sprawdze czy dziala

    ---------- Post dołączono o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

    No udalo sie po wipe lapal lokalizacje ale przy wyznaczaniu trasu znow mial problem. restart i w koncu mowi mi gdzie mam jechac

  5. #5
    Awatar krainawilka

    Dołączył
    02 2013
    Skąd
    Poznań
    Posty
    66
    Telefon
    S4 LTE+
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    8
    Piwa (Otrzymane)
    4

    Domyślnie

    Też mam problem z lokalizacją po aktualizacji do 4.1.2, ale trochę inny. Nawigacja i mapy google działają w porządku, ale pokazuje mi błędną lokalizację zarówno w Zooper Widget (Stargard Szczeciński) oraz na ekranie blokady który jest obsługiwany przez accuweather.com (Pawłowice). O ile zrozumiem pierwszą pozycję, bo w Stargardzie byłem kilka dni temu, o tyle wielkie było moje zdziwienie kiedy zobaczyłem na mapie gdzie są Pawłowice. Dotychczas wszystko śmigało w porządku... Co może być przyczyną?

  6. #6

    Dołączył
    10 2012
    Posty
    8
    Telefon
    SAMSUNG GT-i9100 Galaxy S II
    Tablet
    Samsung Galaxy TAB 2 7.0 P3110
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Mi po aktualizacji pokazywał pozycję na mapach google (z niebieskim kółkiem więc myślę, że robił to w oparciu o nadajniki). Yanosik i Automapa nie chciały działać. Zrobiłem zrestartowałem telefon (uruchom ponownie) i od tygodnia nie miałem tego problemu. Na razie obeszło się bez Wipa. Jeśli coś się zmieni to dam znać.

  7. #7

    Dołączył
    10 2010
    Posty
    62
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    11
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie Pogoda - Problem z bieżącą lokalizacją.

    Witam,

    Mam pewien problem z pogodą w swoim SGS2.
    Nie jest w stanie ustalić bieżącej lokalizacji, a najdziwniejsze w tym wszystkim jest to, że we wcześniejszym S2, którego zmieniłem na obecnego tydzień temu miałem ten sam problem. Zaczynam więc podejrzewać, że wina leży po stronie konta gmail lub karty SIM.
    Dodam, że ręcznie wyszuka dane miasto i zaktualizuje pogodę, a karta SIM jeśli chodzi o internet itp działa poprawnie.
    Nawigacja, np Automapa też sobie radzi bez problemu.

    PS. Znajomy z pracy też ma SGS2 i testowaliśmy obydwa i u niego problemu nie ma, a ustawienia mamy identyczne.

    Jeśli ktoś z Was ma jakieś podejrzenia chętnie skorzystam.

    Pozdrawiam serdecznie,
    apik

  8. #8
    Awatar seba84_2005

    Dołączył
    10 2010
    Skąd
    Halinów/Wawa
    Posty
    2,381
    Telefon
    Galax S4 + S5 + Gear Fit
    ROM
    Zawsze oficjalny najnowszy.
    Tablet
    Galaxy Tab 8.9 LTE P7320
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    14
    Piwa (Otrzymane)
    415

    Domyślnie

    Łączę z tematem o podobnym charakterze.

  9. #9
    Awatar virus191

    Dołączył
    06 2012
    Posty
    53
    Telefon
    SGS II
    ROM
    CM10.2
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    U mnie to samo, dopiero muszę zrestartować telefon. To samo dzieje się z internetem. Za Chiny nie wczyta się strona, dopiero muszę też zrestartować telefon... Zaczyna to być wkurzające. Zadne wipy sripy nie pomagają.

  10. #10

    Dołączył
    08 2011
    Posty
    1,324
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    112
    Piwa (Otrzymane)
    395

    Domyślnie

    Tematy o aktualizacj pogody:
    Pogoda na animowanej tapecie (wiatrakach) nie aktualizuje się, co zrobić ?
    Domowe WiFi- blokada akualizacji pogody na konkretnym routerze
    Widżety na ekranie głównym nie aktualizują się... (Pogoda, zegar itd.)
    Pokombinujcie z ustawieniami lokalizacji na "sztywno" - dla pogody w danym mieście, nie po wifi i nadajnikach BTS, powinno zaskoczyć.
    Na początek oczywiście, czyszczenie danych aplikacji.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone