Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: PC code nie da się zmienić

  1. #1

    Dołączył
    02 2012
    Posty
    41
    Telefon
    I9100
    ROM
    LSJ
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    4
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie PC code nie da się zmienić

    Witam, jak wpisuje kod *2767*4387264636# pojawia się coś takiego:
    [1]Sellout SMS: OFF
    [2]PCode: GT-I9100LKAKOR
    [3]: Test

    Po kodzie *#272*IMEI# nic nie pokazuje, wiec na XEO nie mogę zmienić, wgrywałem różne romy i na każdym to samo, przeczytałem dużo i dalej nie mogę znaleźć rozwiązania co jest nie tak z tym telefonem, wgrywałem oddzielnie różne CSC i modemy przez odina i też nic nie pomagało.

    Czemu w 3ciej linijce jest TEST a nie Prod jak w innych postach o podobnym problemie?

    ps: nie wiem czy to ma znaczenia ale na romach wyższych nie 2.3.4 nie wykrywa żadnej sieci komórkowej i do nowego ICS-a musiałem wgrać stary modem

  2. #2
    Awatar BartT-GSM

    Dołączył
    08 2010
    Skąd
    OOL
    Posty
    5,213
    Telefon
    Note 3 ,iP5S
    ROM
    Fresz
    Sieć
    ZasięgWszystkichSie
    Piwa (Postawione)
    45
    Piwa (Otrzymane)
    644

    Domyślnie

    Na KI3 jest tak samo ?
    Szybka LCD i9300, i9505// i9100,Note I i II,ACE,Nexus 7/ OTG 3.0 Note 3 z zasilaniem

  3. #3

    Dołączył
    02 2012
    Posty
    41
    Telefon
    I9100
    ROM
    LSJ
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    4
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    tak, KI3, KI4, LPQ

    co oznacza ten TEST w 3ej linijce?

  4. #4

    Dołączył
    10 2010
    Skąd
    Bytom
    Posty
    40
    Telefon
    HTC ENRC2B_U /DEV
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    4
    Piwa (Otrzymane)
    1

    Domyślnie

    rozumiem że tel kupiony z legalnego źródła?
    Nie od kolegi który pracuje w autoryzowanym serwisie marki samsung, tylko z dokumentami wszystkimi?
    Odezwij się na gg, udzielę Ci pomocy.

  5. Piwa karol2984 postawił(li) piwo(a) za posta.
  6. #5
    Awatar RadkoR

    Dołączył
    03 2010
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    2,427
    Telefon
    Nexus 5
    ROM
    4.4.4 (KTU84P)
    Tablet
    Nexus 7
    Sieć
    Nju Mobile
    Piwa (Postawione)
    1133
    Piwa (Otrzymane)
    678

    Domyślnie

    Wgraj 3-plikowy KI3 z PIT i re-partition! Jest tam multi CSC i na liście znajdziesz między innymi XEO. No i przydałby się Wipe przed flashem i po nim bo widać masz mocno "naśmiecone" w sofcie.

  7. #6

    Dołączył
    10 2010
    Skąd
    Bytom
    Posty
    40
    Telefon
    HTC ENRC2B_U /DEV
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    4
    Piwa (Otrzymane)
    1

    Domyślnie

    nie dziala, edytowalem koledze nv_data i tak, jak juz bylo ok, to znow imei 0049, jak bylo imei i znow zostawalo test... wiec jedyna opcja to usunac nv_data, tel sam sobie zrobi i zamiast test bedzie prod, zmienic region wtedy z not active na XEO i z3x box no i nadanie imei. Innej opcji nie widze.

  8. #7
    Awatar RadkoR

    Dołączył
    03 2010
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    2,427
    Telefon
    Nexus 5
    ROM
    4.4.4 (KTU84P)
    Tablet
    Nexus 7
    Sieć
    Nju Mobile
    Piwa (Postawione)
    1133
    Piwa (Otrzymane)
    678

    Domyślnie

    Ale namieszałeś z tym EFSem...
    Zostaje chyba tylko JTAG.

  9. #8

    Dołączył
    10 2010
    Skąd
    Bytom
    Posty
    40
    Telefon
    HTC ENRC2B_U /DEV
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    4
    Piwa (Otrzymane)
    1

    Domyślnie

    spokojnie, kolega ma kopie EFS'a... ale oryginal ma z TEST
    mam nadzieje ze koledzy wiedza czemu tak jest... ja mialem tel z imei xxxx product code xxxx oraz test ale to wersja pre-resale
    Sadze ze koledze tez sie trafila sztuka w tym rodzaju, skoro sadzi ze wczesniej nie edytowal nic.

  10. #9

    Dołączył
    02 2012
    Posty
    41
    Telefon
    I9100
    ROM
    LSJ
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    4
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    udało się zmienić na KHDXEO z prawidłowym IMEI, ale TEST zostaje przy takiej konfiguracji, i nadal muszę stary modem z KG2 wgrywać żeby mi sieć znajdywało

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone