Panowie (i Panie?) wygląda na to że jutro RC2.
Nie mogę się doczekać aż wypuszczą stabilną wersję bo od razu się przesiądą na Jelly Bean i CM10A został do poprawienia TV out.
Co do pożerania baterii - winny jest transfer danych przez sieć komórkową. Wystarczy że ma się zainstalowanego facebooka i drain jest zauważalny.
Teraz pytanie - przeczytałem Using the International Galaxy S III on US GSM Carriers – xda-developers i tutaj jest opisana funkcja "Fast Dormancy".
Polega ona na tym że w nwk_info.db znajdującym się w /data/data/com.android.providers.telephony/databases znajdują sie dane, specyficzne dla operatora, ustawiające transfer przez GPRS/3G/HSDPA itp.
W połączeniu z odpowiednim modemem widzę tutaj pole do optymalizacji zużycia baterii/szybkości transferu. Wie ktoś jak można tutaj pogrzebać na naszych SGS2 z CM9 ?
@up
Ją mam Coś takiego:
ro.ril.fast.dormancy.rule=1
Ten plik na się znajdować w bulid.prop
To jest coś o fast dormancy, 1 to wyłączone a 0 wyłączone
A co do facebook ja nie widzę draina, bo jak używam to bateria leci, ale jak mam włączone powiadomienia i siedzi tylko w pamięci to na ta chwilę po 2 godzinach od odłączenia ladowarki pokazuje 0% w "gsam battery" a w bbs pokazuje tylko 1 wakelocks
Ostatnio edytowane przez grzesdroid ; 17-07-12 o 11:44
SGS3 Grisza Monster Beam v9.1 Yank555.lu 3.4
@up z tego co wiem, Fast Dormancy dotyczy tylko romów Samsunga.
A cz można jakość kartę pamięci przyśpieszyć bo tutaj jest dziwne zjawisko rozpędzania się, gdy kopiuję pliki na kartę to najpierw jest transfer 336 KB/s a potem się rozkręca do 1.36 MB/s trochę to denerwujące
Aha i Gsam pokazuje mi, że "System android" oraz "Multimedia" pobierają dużo % baterii. Ten proces "Multimedia" po klikaniu tam okazało się że to jakaś aplikacja systemowa "Pobrane" czy jakoś tak, usunąłem ją przez titaniuma.
To forum jest do bani ;)
Ją jak usunełem pobrane na wcześniejszej wersji to miałem cały czas restarty
SGS3 Grisza Monster Beam v9.1 Yank555.lu 3.4
Miałem ten sam problem na i9000. Tam podłączenie urządzenia USB wyglądało trochę inaczej: potrzebny był kabel USB Y, który dawał napięcie z kontaktu dla podłączanego USB oraz do telefonu.
Okazało się, że nie działa, bo miałem starą wersję CM9 oraz stary kernel, gdy wszystko wgrałem na nowo, to działał i pendrive i myszka
Kolego nie napisałeś, czy działają Ci inne urządzenia na USB.
I jaki masz kernel Fluxi? Jaka wersja?
Motorola T192 -> Siemens C65 -> Nokia 3100 -> Nokia 6820 -> Sony Ericsson K310i -> Sony Ericsson K750 -> Nokia E51 -> Nokia N82 -> Samsung i8910 HD -> iPhone 3GS -> Nokia E52 -> Samsung i8510 Innov8 -> Sony Ericsson C902 -> Nokia E52 -> Samsung S8500 -> Samsung i9000 -> Samsung i9100 -> Samsung i9300 KILLER
"AOSP-ROMs don't have Fast Dormancy. So you can't set it on or off."
Fast Dormancy - battery perfomance - Samsung Galaxy S II Experimental Mod - CyanogenMod Forum