Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Konfiguracja tabletu w sieci Aero2

  1. #1

    Dołączył
    08 2011
    Posty
    127
    Telefon
    Samsung Galaxy S III Mini
    ROM
    Kmicic v6 / Dmod v5
    Tablet
    Galaxy Tab P1000
    Sieć
    Plus/Aero2
    Piwa (Postawione)
    16
    Piwa (Otrzymane)
    2

    Domyślnie Konfiguracja tabletu w sieci Aero2

    Proszę o pomoc w konfiguracji tabletu w sieci Aero 2 . Nie mogą połączyć się z siecią .Tablet pokazuje status sieci , w ustawieniach sieci zwykłe i bezprzewodowa >sieci komórkowe operatorzy pokazuje za siec jest dostępna ale nie można się z nią połączyć wyskakuje komunikat karta sim nie pozwala połączyć się z ta siecią . Jakie maja być ustawienia punktu APN
    Ostatnio edytowane przez szadoky ; 06-12-11 o 13:10

  2. #2

    Dołączył
    10 2011
    Posty
    17
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    1

    Domyślnie

    Wejdź po prostu na stronę aero2.pl tam jes opisane jakie dane wpisać do skonfigurowania APN. Dodam tylko, że na Tabie Aero śmiga aż miło.

    Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

  3. #3

    Dołączył
    08 2011
    Posty
    127
    Telefon
    Samsung Galaxy S III Mini
    ROM
    Kmicic v6 / Dmod v5
    Tablet
    Galaxy Tab P1000
    Sieć
    Plus/Aero2
    Piwa (Postawione)
    16
    Piwa (Otrzymane)
    2

    Domyślnie

    A dobra dałem rade . Wchodzimy w Ustawienia ->Sieci zwykłe i bezprzewodowe -> Sieci komórkowe -> Nazwy punktów dostępu > menu >nowa nazwa APN i edytuj punkt dostępowy Nazwa Aero2 APN darmowy resztę zostawiamy zapisz , odznaczmy tak zaby zaświeciła się zielona kropka . W ustawieniach powiano być jeszcze zaznaczone użyj danych pakietowych . Śmiga aż miło

  4. #4

    Dołączył
    01 2012
    Posty
    1
    Telefon
    samsung ch@t 335
    Sieć
    aero2
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Witam

    Chcialem kupic ten tablet, tj. Lark FreeMe 70.2, mam kartę aero2. Moje pytanie jest takie, jakiego używacie modemu 3g?

    Pozdraiwam
    Tomek

  5. #5

    Dołączył
    08 2011
    Posty
    127
    Telefon
    Samsung Galaxy S III Mini
    ROM
    Kmicic v6 / Dmod v5
    Tablet
    Galaxy Tab P1000
    Sieć
    Plus/Aero2
    Piwa (Postawione)
    16
    Piwa (Otrzymane)
    2

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez tomzmu Zobacz posta
    Witam

    Chcialem kupic ten tablet, tj. Lark FreeMe 70.2, mam kartę aero2. Moje pytanie jest takie, jakiego używacie modemu 3g?

    Pozdraiwam
    Tomek
    To ci się działy pomyliły . Jak podłączyć do Larka modem masz tutaj http://forum.android.com.pl/f355/uru...utorial-91659/ . A tak z doświadczenia to lepiej trochę dołóż kasy i kup sobie używanego Samsung Galaxy Tab , jak tak zrobiłem mam Larka i Galakxy , nie ma porównania . Mi Larka nie udało połączyć si ez siecią Aero 2 po prostu tablet jej nie widzi

  6. #6

    Dołączył
    11 2012
    Posty
    19
    Telefon
    Galaxy SII i9100
    Tablet
    Galaxy Note 10.1 - N8000
    Sieć
    36i6
    Piwa (Postawione)
    9
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez szadoky Zobacz posta
    ...Wchodzimy w Ustawienia ->Sieci zwykłe i bezprzewodowe -> Sieci komórkowe -> Nazwy punktów dostępu > menu >nowa nazwa APN i edytuj punkt dostępowy Nazwa Aero2 APN darmowy resztę zostawiamy zapisz , odznaczmy tak zaby zaświeciła się zielona kropka . W ustawieniach powiano być jeszcze zaznaczone użyj danych pakietowych ...
    Odkopuję by nie zakładać nowego tematu, w moim note 10.1 wykonałem wszystko właśnie tak po kolei i nic nadal mam tylko połączenia alarmowe i nie mam ikonki zasięgu koło zegara. opcjonalnie mogę przeszukać sieci ale przy wyborze areo2 wyskakuje mi komunikat o braku dostepu.
    Co ponad to trzeba zrobić by zadziałała karta areo2?

  7. #7

    Dołączył
    08 2011
    Posty
    127
    Telefon
    Samsung Galaxy S III Mini
    ROM
    Kmicic v6 / Dmod v5
    Tablet
    Galaxy Tab P1000
    Sieć
    Plus/Aero2
    Piwa (Postawione)
    16
    Piwa (Otrzymane)
    2

    Domyślnie

    Aero po ostatnich wymianach kart zmianach nadajników często gubi zasięg są rejony gdzie net jest nie dostępny . Poczytaj na tym blogu jdtech.pl - Blog technologiczny - Aero2 Forum bloga technologicznego JDtech.pl

  8. #8

    Dołączył
    09 2010
    Posty
    29
    Telefon
    Samsung Galaxy Note N7000
    Tablet
    Samsung Galaxy Tab 2 P3100
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    To ja jeszcze dodam, jakby ktoś nieobeznany czytał kiedyś temat, że po skonfigurowaniu APNu zaznaczamy również opcję "Transmisja danych w roamingu" w ustawieniach. W ten sposób tablet będzie również łączył się z nadajnikami Plusa (oczywiście bez opłat).

  9. #9

    Dołączył
    08 2011
    Posty
    127
    Telefon
    Samsung Galaxy S III Mini
    ROM
    Kmicic v6 / Dmod v5
    Tablet
    Galaxy Tab P1000
    Sieć
    Plus/Aero2
    Piwa (Postawione)
    16
    Piwa (Otrzymane)
    2

    Domyślnie

    Zrzekłbym nawet ze jest to w tej chwili wymóg żeby zaznaczyć ta opcje po zmianach jakie nastąpiły w październiku czyli połączeniem Plusa i Aero2 w jedną sieć .

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone