Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Aero 2 na SGS mi nie dziala.

  1. #1

    Dołączył
    06 2011
    Posty
    85
    Telefon
    Samsung galaxy s
    ROM
    Feel the Power of Touch Wizzard! End of
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    2
    Piwa (Otrzymane)
    1

    Domyślnie Aero 2 na SGS mi nie dziala.

    mam karte aero2 i chcialbym miec ten internet w telefonie wlozylem karte do SGSa normalnie system sie wlaczyl dodalem APN darmowy ale nadal nie dziala w poradniku pisalo ze trzeba wlaczyc siec ale ja jak nacisne power nie mam czegos takiego, mam ROM RemICS v1.2, probowalem sciagac jakies aplikacje ktore by wlaczyly siec komorkowa ale niektore nie sa kompatybilne z moim telefonem i inne wlaczaja tylko pakiet danych ktrory i tak mam caly czas wlaczony. Czy jest jakas mzliwosc to uruchomic? a i niewiem czy tak powinno byc ale mam simlocka a on nic nie pisze ze nie moge tej karty uruchomic i nie prosi o PIN.

  2. #2
    Awatar ScandaL

    Dołączył
    09 2009
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    189
    Telefon
    LG L9
    Sieć
    Era
    Piwa (Postawione)
    6
    Piwa (Otrzymane)
    18

    Domyślnie

    sprawdz po prostu czy działa Ci internet

    Ja przechodzilem przez to tak samo. Wsadzam karte - nie prosi o pin (a powinno) i 0 kresek zasiegu. Przez kilka dni myślałem że mam nieaktywną ciale karte az w końcu dodałem apn'a.

    Fenomen jest taki że nie ma kresek zasiegu a internet działa i udostepniac też można.
    Sprawdz tylko czy w info o telefonie wykrywa stan sieci że działa i czy poprawnie wykryl sieć Areo2
    -- HTC G1 - 09.2009 -- Motorola Milestone - 05.2010 -- Samsung Galaxy S - 02.2011 -- LG L9 - 02.2013 --


  3. #3

    Dołączył
    06 2011
    Posty
    85
    Telefon
    Samsung galaxy s
    ROM
    Feel the Power of Touch Wizzard! End of
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    2
    Piwa (Otrzymane)
    1

    Domyślnie

    dziwne bo mam w info o telefonie siec: aero2 sygnal: HSPA pakiet danych mam wlaczony APN dodany i wlaczony kresek nie ma ale jak wejde w internet to nie ma internetu karte mam aktywna napewni bo korzystam z niej na modemie.

  4. #4
    Awatar yasu

    Dołączył
    11 2010
    Posty
    152
    Telefon
    Galaxy S 3
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    3
    Piwa (Otrzymane)
    28

    Domyślnie

    pewnie przez tego simlocka , poszukaj czegos do zdejmowania i sprobuj jeszcze raz odpalic ta karte

  5. #5
    Awatar szuriguri

    Dołączył
    03 2012
    Posty
    310
    Telefon
    ZTE V970, Galaxy S III LTE i inne w chałupie ;)
    ROM
    Lewa OS by szuriguri
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    23
    Piwa (Otrzymane)
    42

    Domyślnie

    W ustawieniach sieci komórkowej:
    1. Włącz przesył danych - TAK
    2. Ustawienia sieci GMS/UMTS - automatyczne
    3. Wyszukiwanie sieci automatyczne.

    Po tym restart telefonu i ma działać.

  6. #6

    Dołączył
    06 2011
    Posty
    85
    Telefon
    Samsung galaxy s
    ROM
    Feel the Power of Touch Wizzard! End of
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    2
    Piwa (Otrzymane)
    1

    Domyślnie

    Tylko ze ja mam androida 4.0.4 i tam sa troche inne ustawienia , moge wlaczyc pakiet danych ale nie moge ustawic ze automatycznie gms/umts i tej automatycznej sieci tez nie moge wlaczyc.

    Wysłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk

  7. #7
    Awatar ScandaL

    Dołączył
    09 2009
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    189
    Telefon
    LG L9
    Sieć
    Era
    Piwa (Postawione)
    6
    Piwa (Otrzymane)
    18

    Domyślnie

    nie ma przeciwwskazań, mi na 4.0.4 śmigało tak jak wyżej psiałem
    -- HTC G1 - 09.2009 -- Motorola Milestone - 05.2010 -- Samsung Galaxy S - 02.2011 -- LG L9 - 02.2013 --


  8. #8

    Dołączył
    10 2010
    Posty
    15
    Telefon
    I5700
    Sieć
    Inna
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    2

    Domyślnie

    A mi nie działa, APN ustawiony, automatyczny wybór sieci włączony - na romach ICS i JB nie działa. Na GB i niżej chodziło. Może ktoś komu na ICS działa napisać dokładnie co należy ustawić aby działało ?

  9. #9

    Dołączył
    04 2012
    Posty
    4
    Telefon
    I9000
    Sieć
    1
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    a testował ktoś Aero2 na CM9? bo zastanawiałem się nad przejściem, ale jeżeli nie działa to chyba zostanę przy tym co mam teraz...

  10. #10
    Awatar damn

    Dołączył
    02 2011
    Skąd
    wwa
    Posty
    41
    Telefon
    SGSIII i9300
    ROM
    4.3
    Tablet
    GoClever Aries70
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    6
    Piwa (Otrzymane)
    2

    Domyślnie

    na CM9 działa.. podobnie jak działał na GB. Ustawiałem tylko nazwę APN na 'darmowy' i tyle. Nie pokazuje tylko przesyłu danych na ikonach na belce, ale internet jest. Jedyny problem jaki mialem to udostępnianie po WiFi i opera wywalała błąd cze nie ma połączenia ale strony wczytywała.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone