Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Problem z odbieraniem lub wysyłaniem MMS.

  1. #1
    Awatar COVERek

    Dołączył
    12 2010
    Skąd
    Miasto Włókniarzy
    Posty
    229
    Telefon
    Galaxy S4 i9505
    ROM
    4.2.2
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    3
    Piwa (Otrzymane)
    10

    Domyślnie Problem z odbieraniem lub wysyłaniem MMS.

    Witam,
    Moj samsung raz sobie odbiera/wysyla wiadomosci mms, a raz nie... W wiadomosciach pokazuje sie chmurka pobieranie/wysylanie i to wszystko... Nikt sie nie pokusil o przycisk "pobierz teraz"/"wyslij ponownie" przy niedokonczonym pobieraniu/wysylaniu tak jak to mialem w sony ericssonie.. Jest na to jakies lekarstwo?
    Ostatnio edytowane przez COVERek ; 04-01-11 o 14:40

  2. #2
    xxyz

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez COVERek Zobacz posta
    Witam,
    Moj samsung raz sobie odbiera/wysyla wiadomosci mms, a raz nie... W wiadomosciach pokazuje sie chmurka pobieranie/wysylanie i to wszystko... Nikt sie nie pokusil o przycisk "pobierz teraz"/"wyslij ponownie" przy niedokonczonym pobieraniu/wysylaniu tak jak to mialem w sony ericssonie.. Jest na to jakies lekarstwo?
    Napisz coś więcej-jaki soft itp.Napisałeś "Mój samsung"-równie dobrze może chodzić o każdego dowolnego Samsunga,a wtedy to nie ten dział...pisz konkrety...

  3. #3
    Awatar COVERek

    Dołączył
    12 2010
    Skąd
    Miasto Włókniarzy
    Posty
    229
    Telefon
    Galaxy S4 i9505
    ROM
    4.2.2
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    3
    Piwa (Otrzymane)
    10

    Domyślnie

    Samsung Galaxy S i9000 (napisane po lewej pod nickiem ) soft: 2.2 FROYO.XWJPA. Cos jeszcze mam podac?

  4. #4
    xxyz

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez COVERek Zobacz posta
    Samsung Galaxy S i9000 (napisane po lewej pod nickiem ) soft: 2.2 FROYO.XWJPA. Cos jeszcze mam podac?
    A próbowałeś usunąć niepotrzebne APNy poza tymi Twojej sieci?
    Ustawienia/Komunikacja/Sieci telefonii komórkowej/Nazwy punktów dostępu

  5. #5
    Awatar COVERek

    Dołączył
    12 2010
    Skąd
    Miasto Włókniarzy
    Posty
    229
    Telefon
    Galaxy S4 i9505
    ROM
    4.2.2
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    3
    Piwa (Otrzymane)
    10

    Domyślnie

    tak, mam tylko apn erowy od mms, oraz mam zainstalowany apndroid.

  6. #6
    xxyz

    Domyślnie

    A APN od internetu też masz?I zaznaczone -Użyj danych pakietowych?

  7. #7
    Awatar COVERek

    Dołączył
    12 2010
    Skąd
    Miasto Włókniarzy
    Posty
    229
    Telefon
    Galaxy S4 i9505
    ROM
    4.2.2
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    3
    Piwa (Otrzymane)
    10

    Domyślnie

    tak mam zaznaczone. ale skoro raz chodzi, a raz nie.. to raczej ustawienia sa ok, a przyczyna jest w sofcie... nie da sie jakos tego na sile pobrac?

  8. #8
    Awatar mibo6666

    Dołączył
    08 2010
    Skąd
    Sz-n
    Posty
    5,237
    Telefon
    SGS3 | SGS1 | iP4 |LG540 |i900
    ROM
    4.0.3 | 5.1 | 2.2 | 6.5 | 4.0.3
    Tablet
    Lenovo Yoga 13 Core i7, 8Gb RAM, 256Gb SSD
    Sieć
    PLAY / T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    31
    Piwa (Otrzymane)
    521

    Domyślnie

    Kolego APNdroid nie jest aplikacja idealna. Czasem ustawia dane pakietowe zarazeb blokujac apn mms nawet przy dobrych ustawieniach. Czesto pokazuje ze sa dane pakietowe a ikonka E,3G,H sie nie pojawia a tel stoi. Skasuj ta aplikacje bo jest troche zbuggowana. Po co Ci to jak w JPA masz przy wcisnieciu klawisza power wlaczanie i wylaczanie danych pakietowych w 100% sprawne? Problem powinien zniknac, sam kiedys miałęm podobny problem.

  9. #9
    Awatar COVERek

    Dołączył
    12 2010
    Skąd
    Miasto Włókniarzy
    Posty
    229
    Telefon
    Galaxy S4 i9505
    ROM
    4.2.2
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    3
    Piwa (Otrzymane)
    10

    Domyślnie

    hehe.. a jaki ma sens blokowanie sieci skoro mms potrzebuje siec? zrobiel jak mowisz i dalej jest to samo... ba nawet nie ma informacji ze jakikolwiek mms chce przyjsc...

    gneralnie uzywam wersji apndroid 3.0 pobranej ze strony producenta, bo na markecie jest 2 coś wersja... i tamta nawet dostepu do netu nie potrafila zatrzymac.;P
    Ostatnio edytowane przez COVERek ; 04-01-11 o 09:27

  10. #10
    Awatar papux

    Dołączył
    08 2010
    Skąd
    Wielkopolska
    Posty
    654
    Telefon
    LG 4x HD
    ROM
    H
    Tablet
    iPad 4
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    24

    Domyślnie

    COVERek nie jesteś sam z tym problemem.
    Ja mam to samo.
    Wypieprzam wszystkie APN oprócz swojego orange MMS.
    Na froyo pojawia się odbieranie MMS i tak zamiera, to samo z wysyłaniem.
    Wruciłem do 2.1 i na tej samej konfiguracji nie mam z tym problemu.

    Podejrzewam że wszystkim co wysyła MMS na Froyo to leci przez APN internet bo na MMS to nie działa albo działa sporadycznie.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone