Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Niedostępna sieć telefonii komórkowej

  1. #1

    Dołączył
    05 2011
    Posty
    11
    Telefon
    galaxy s/n73
    Sieć
    Inna
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    1

    Domyślnie Niedostępna sieć telefonii komórkowej

    Wczoraj w moje ręce trafił galaxy s (telefon kupiłem na allegro używany - tak wiem, powinienem skontaktować się ze sprzedawcą, ale wyjechał on na urlop i do niedzieli nie mam z nim żadnego kontaktu). Miał mieć simlocka na sieć play. Telefon włączyłem (kupiłem specjalnie też starter z play'a) włożyłem ową kartę i ku mojemu zdziwieniu zasięg jest, a nie ma możliwości skontaktowania z tym numerem (z góry uprzedzam wszelkie pytania: ta sama karta w innym telefonie ma zasięg, można się na nią dodzwonić swobodnie jak i z niej).
    No cóż, wsadziłem swoją "główną" kartę sim z heyah do telefonu i co ? To samo, zasięg jest a przy próbie jakiegokolwiek wykonania połączenia dostaję komunikat "Sieć telefonii komórkowej jest niedostępna".
    Poczytałem trochę na forum - polecana była metoda przełączenia telefonu na tryb 2g. Ok, tak też zrobiłem ale bez jakiejkolwiek poprawy. Sytuacja cały czas ta sama - zasięg mamy, dzwonić nie możemy.
    Telefon był na andku 2.3.3 (jvk).
    A więc spróbowałem zainstalować nowego roma - wybór padł na Darky's ROM v10.2 (pobrałem go z tego linku: Multiupload.com - upload your files to multiple file hosting sites! )
    Rom się pięknie wgrał przez odina. Ok, czas na próbę.
    Włączyłem telefon, ale bez efektu - sytuacja cały czas jest ta sama.
    Wgrałem po tym następnego roma: http://forum.android.com.pl/f193/f1-...-stable-76856/

    Dodam tylko, że po każdej zmianie romu robiłem hard reseta.
    Postanowiłem wgrać czystego andka 2.3.4
    A więc: ze strony www.SamFirmware.com pobrałem:
    I9000XXJVP 2.3.4
    Zainstalowałem go przez odina i co?
    Jest mały postęp, przyszedł jeden sms i to by było na tyle. Złapał na chwilę zasięg i później była sytuacja taka sama: "Sieć telefonii komórkowej jest niedostępna".
    Zainstalowałem jeszcze I9000XXJVQ z tej samej strony, z której pobrałem JVP ale efekt jest taki sam, a raczej żadnego efektu nie ma - ciągle poza zasięgiem sieci, mimo iż pokazuje że zasięg ma 3-4 kreski.
    Czytałem inne tematy, gdzie pisali ludzie że zmiana trybu na 2g pomagał - robiłem tak, ale u mnie nie było żadnej poprawy.
    Więc już nie wiem sam co mam zrobić - czy to usterka telefonu ?
    Próbowałem kilka kart sim na tym telefonie i cały czas to samo jest.

    Po południu, jak skończę pracę spróbuje przetestować wszystkie romy 2.3.4 stąd: http://www.samfirmware.com/WEBPROTECT-i9000.htm
    Chyba, że ktoś znajdzie sposób, który mi pomoże ?

    Dodam jeszcze też, że zasięg tu nie jest problemem: w centrum Krakowa wczoraj było tak samo, poza tym na drugim telefonie te karty które nie działają na galaxy działaj poprawnie.
    Karta w galaxy wsadzona jest dobrze (raczej dochodzi normalnie, bo czytałem też że są problemy z "trzymaniem" simu przez telefon - kontakty z karty są normalnie skiopiowane).

    @edit:
    Może dodam dla jasności: Telefon nie ma simlocka.

    [b]edit2:[/edit]
    Cała sprawa wyjaśniona - telefon odesłałem do Pana od którego go kupiłem, po wizycie w serwisie okazało się, że płyta główna jest padnięta.
    Czy taka naprawa pomogła naprawić ten problem to nie wiem, bo dostałem zwrot pieniędzy za telefon i zakupiłem inny egzemplarz sgs'a.
    Ostatnio edytowane przez kamilg ; 27-08-11 o 14:31

  2. #2

    Dołączył
    01 2011
    Skąd
    Zgierz
    Posty
    2,160
    Telefon
    Galaxy S II
    ROM
    SlimBean
    Sieć
    ...
    Piwa (Postawione)
    210
    Piwa (Otrzymane)
    184

    Domyślnie

    Z tego co napisaleś wyczerpaleś już wszystkie możliwości. Być może problem tkwi w urządzeniu a nie w oprogramowaniu.

  3. #3
    Awatar yasu

    Dołączył
    11 2010
    Posty
    152
    Telefon
    Galaxy S 3
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    3
    Piwa (Otrzymane)
    28

    Domyślnie

    imei jest poprawny?

  4. #4

    Dołączył
    05 2011
    Posty
    11
    Telefon
    galaxy s/n73
    Sieć
    Inna
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    1

    Domyślnie

    Tak, imei jest poprawny.

  5. #5

    Dołączył
    01 2011
    Skąd
    Ostrów Wielkopolski
    Posty
    2,275
    Telefon
    SGS III i9300
    ROM
    JB 4.3
    Tablet
    dyszka w planach
    Sieć
    Plus/Aero2
    Piwa (Postawione)
    27
    Piwa (Otrzymane)
    217

    Domyślnie

    Dla pewności wgraj jeszcze jakiś starszy 2.2.1 - na przykład JM1.

    Tapatalk(nięte) z SGS

  6. #6

    Dołączył
    05 2011
    Posty
    11
    Telefon
    galaxy s/n73
    Sieć
    Inna
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    1

    Domyślnie

    Zainstalowałem 2.2.1 (JPY) i nawet 2.1 instalowałem (JM1) i nic.
    Dalej to samo jest.
    Więc już sam nie wiem co jest grane z nim.

  7. #7

    Dołączył
    01 2011
    Skąd
    Zgierz
    Posty
    2,160
    Telefon
    Galaxy S II
    ROM
    SlimBean
    Sieć
    ...
    Piwa (Postawione)
    210
    Piwa (Otrzymane)
    184

    Domyślnie

    Sprawdz czy nie są pogięte albo wgięte styki w telefonie od karty sim

  8. #8

    Dołączył
    05 2011
    Posty
    11
    Telefon
    galaxy s/n73
    Sieć
    Inna
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    1

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Dratek Zobacz posta
    Sprawdz czy nie są pogięte albo wgięte styki w telefonie od karty sim
    To odpada raczej. Gdyby było coś nie tak, to by nie pytało o kod pin w ogóle, a pyta za każdym razem, ani by telefon nie przyjął tego sms'a, który dotarł jak karta była w galaxy.

  9. #9

    Dołączył
    06 2011
    Posty
    40
    Telefon
    I9000
    ROM
    2.3.4 XXJVR
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    2

    Domyślnie

    Może simlocka ma na inną sieć. Spróbuj go zdjąć, może będzie ok. Jak chcesz, to powiem co i jak ze zdjęciem, bo sam ze swojego zdjąłem simlocka, jest to bardzo proste.

    Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

  10. #10

    Dołączył
    05 2011
    Posty
    11
    Telefon
    galaxy s/n73
    Sieć
    Inna
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    1

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez kruczjak Zobacz posta
    Może simlocka ma na inną sieć. Spróbuj go zdjąć, może będzie ok. Jak chcesz, to powiem co i jak ze zdjęciem, bo sam ze swojego zdjąłem simlocka, jest to bardzo proste.

    Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
    Pisałem w pierwszym poście, że telefon miał mieć simlocka, ale go nie ma. Od samego początku odkąd go dostałem, to telefon był bez simlocka - miała być blokada na play'a ale jej nie ma, karta z heyah weszła od początku.
    Załączone obrazki Załączone obrazki

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone