Na xda pisza ze ten sam kernel co xp2
benchmarki slabo jak na froyo
quadrant 977
linpack 13.926
czyli szału nie ma![]()
AKTUALIZACJA -----> od 30 sierpnia soft nie jest już dostępny w KIESie, wygląda na to że Samsung go usunął z serwerów. Jest wersja dla Odina, jednak ona może powodować problemy z bootloaderem, dlatego nie jest polecana
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na xda jeden koleś (a potem kilku innych niby to potwierdziło) napisał, że jego SGS został zaktualizowany do firmware I9000XXJPC Froyo przez Kiesa. Kies był w trybie testowym. Pojawił się już jeden screenshoot:
SCREENY tutaj ---> http://picasaweb.google.com/Supremer...eat=directlink
LINK do tematu na xda
1. SPOSÓB NA KIES
1. Tworzysz plik .reg z tym:
2. Następnie wchodzisz do rejestru i kasujesz każdy numerek z \Software\Samsung\Kies\DeviceDB\6 aby być w 100% pewnym na którym DB jest twój SGS (no chyba, że wiesz to na pewno)Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Samsung\Kies\DeviceDB\3]
"SoftwareRevision"="I9000XXJF3/I9000OXAJF3/I9000XXJF3/I9000XXJF3"
"ProductCode"="GT-I9000HKDXEU"
"HIDSWVER"=""
"DEVCONINFO"=""
3. Załóżmy, że wykasowałeś każdy numerek, włączasz kiesa, podłączasz SGS, wyłączasz kiesa i odłączasz telefon. Wchodzisz do rejestru i patrzysz na nowo utworzone numerki.
4. Odpowiednio będą to np. 6,7,8 lub 9,10,11 nie jest to istotne, ważne, że najmniejszy numerek to port twojego SGS, w tym przykładzie byłaby to 6
5. Bierzesz wcześniejszy wpis do rejestru i zmieniasz na końcu numerek z 3 na 6 (lub inny, który pojawi Ci się jako pierwszy). Dokładnie w tej linijce:
W momencie, gdy masz już gotowy plik .reg i wiesz, który DB to twój SGS po prostu nie może nie wykryć.[HKEY_CURRENT_USER\Software\Samsung\Kies\DeviceDB\3 to zmieniasz na 6
1. Włączasz Kiesa
2. Włączasz opcję aktualizacji
3. Wciskasz kombinację klawiszy, aby włączyć test mode na on CTRL+ALT+U+P (lewy ctrl, lewy alt)
4. Wychodzisz z updatera (kies cały czas włączony)
5. Dopiero w tym momencie załadowujesz nowo utworzony plik do rejestru (przy otwartym Kiesie)
6. Podłączasz SGS
7. Włączasz updatera z kiesa
8. Musi wykryć
Miałem dokładnie taki sam problem jak Ty i tym sposobem wszystko poszło, jak po maśle. Mam nadzieję, że się uda.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=769400 - tutorial po angielsku, może też się przydać.
-----------------------------------------------------------------------------------
Ostatnio edytowane przez Dave ; 01-09-10 o 22:32
Paniol postawił(li) piwo(a) za posta.
Na xda pisza ze ten sam kernel co xp2
benchmarki slabo jak na froyo
quadrant 977
linpack 13.926
czyli szału nie ma![]()
ten sam co na JP2 chciałeś powiedzieć
benchmarki owszem, ale a tym froyo co wyciekł wczoraj azjatycki benchmarki tak samo a śmiga cudownie podobno
dokladnie wpisując to można zrobić update. Już mi ściaąga rom
ROOT JPCKod:[HKEY_CURRENT_USER\Software\Samsung\Kies\DeviceDB\1] "SoftwareRevision"="I9000XXJF3/I9000OXAJF3/I9000XXJF3/I9000XXJF3" "ProductCode"="GT-I9000HKDXEU" "HIDSWVER"="" "DEVCONINFO"=""
Ostatnio edytowane przez con1u ; 30-08-10 o 16:38
Ściągają jeszcze wszyscytommy34 póki co ma ale za dużo nie mówi jeszcze. Na razie pisał że gps chodzi bardzo dobrze I jeszcze żadnego laga nie miał.
Sent from my GT-I9000
HTC Magic --> Samsung Galaxy S --> HTC HD2 --> ZTE Blade --> HTC Desire HD --> Samsung Galaxy S --> Samsung Galaxy S II --> HTC HD2 --> Samsung Galaxy S II white --> Samsung Galaxy Note
A czy benchmarki są najważniejsze? Ale z lagfixem mam w 2.1 ~2200 w Quadrancie, a tu na 2.2 tylko ~1000 jest? Ale chyba nie ma co patrzeć na benchmark.benchmarki slabo jak na froyo
Ostatnio edytowane przez madhunt3r ; 30-08-10 o 12:08
ok 950 - 1000 jest bez laga... z lagiem jest 1700 - 1900
I9000XWJM6 - teraz mam ten software
po myku jak u Ciebie con1u - dalej mi nie znajduje żadnego nowego oprogramowania
nawet po włączeniu trybu testowego