Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Sklep play nie działa

  1. #1

    Dołączył
    02 2011
    Posty
    41
    Telefon
    Samsung s4 mini duos
    Sieć
    O2
    Piwa (Postawione)
    8
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie Sklep play nie działa

    Zainstalowałem sobie RemPuzzleRom_2.2.1 0.9 Full do tego doinstalowałem gappsy i to różne, od starszych wersji po nowsze i na żadnym nie działa mi sklep play. Wina roma? Wcześniej miałem ten sam tyle że w wersji chyba 0.2 i wszystko działało prawidłowo. Może wystarczy reinstalacja odpowiednich gappsów. Wnerwia mnie to ostatnio niemiłosiernie, nie mogę nic zainstalować ani zaktualizować, wszystko instaluję z zewnętrznie dorzuconych plików .apk ale jest to nużące. Pomocy

  2. #2

    Dołączył
    06 2011
    Posty
    2,251
    Telefon
    HTC One silver & HTC One black
    ROM
    2.17.401.1
    Sieć
    Vodafone DE
    Piwa (Postawione)
    78
    Piwa (Otrzymane)
    194

    Domyślnie

    co znaczy nie działa ?
    jakie są objawy? powodów może być wiele

  3. #3
    Awatar drewniany

    Dołączył
    06 2012
    Posty
    441
    Telefon
    HTC Wildfire
    ROM
    RemPuzzleRom 2.71
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    9
    Piwa (Otrzymane)
    29

    Domyślnie

    wywal konto google co sie wiaze z ustawieniami fabrycznymi i usunieciem aplikacji ktore masz sciagniete, jesli takowe posiadasz i wszystko bedzie dzialac. co jakis czas tak mam z losowymi romami ktore mimo wszystko wczesniej dzialaly.

    Wysyłane z mojego HTC Wildfire za pomocą Tapatalk 2
    Sagem My-x5m-> Motorola V300->LG B2050-> Sony Ericsson K550i@W610i Nokia 7650->Sony Ericsson K800i@K810i-> Nokia 500-> HTC Wildfire RemPuzzleRom ((:
    Jeśli nie jestem dostępny na forum, zawsze możesz napisać na Talk. Być może uda mi się Tobie pomóc (:

  4. #4

    Dołączył
    02 2011
    Posty
    41
    Telefon
    Samsung s4 mini duos
    Sieć
    O2
    Piwa (Postawione)
    8
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Nie działa w sensie wyskakuje "błąd servera". Przede wszystkim muszę zupgradować tego RempuzzleRoma do 2.71 albo do nowego 3.1 i zobaczyć czy wtedy nie będzie problemów z połączeniem. Tylko jedno pytanie. Wgrywając roma wszystko robi się dokładnie tak samo, że wrzucam go przez cwm i dogrywam potrzebne pliki? Dawno tego nie robiłem, a nie chcę czegoś popsuć.

  5. #5
    Awatar drewniany

    Dołączył
    06 2012
    Posty
    441
    Telefon
    HTC Wildfire
    ROM
    RemPuzzleRom 2.71
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    9
    Piwa (Otrzymane)
    29

    Domyślnie

    zrob sobie na wszelki wypadek backupa obecnego romu, sciagnij nowe 3.0 oraz nakladke 3.1 chyba ze kylon zrobil juz full 3.1 i zainstaluj bez wipe. jesli bedzie bootloop to wipe all i instalujesz nowa wersje od nowa.

    Wysyłane z mojego HTC Wildfire za pomocą Tapatalk 2
    Sagem My-x5m-> Motorola V300->LG B2050-> Sony Ericsson K550i@W610i Nokia 7650->Sony Ericsson K800i@K810i-> Nokia 500-> HTC Wildfire RemPuzzleRom ((:
    Jeśli nie jestem dostępny na forum, zawsze możesz napisać na Talk. Być może uda mi się Tobie pomóc (:

  6. #6

    Dołączył
    02 2011
    Posty
    41
    Telefon
    Samsung s4 mini duos
    Sieć
    O2
    Piwa (Postawione)
    8
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    czym zrobić backupa roma? i powiedz mi jeszcze jakie gappsy mam zainstalować do tego roma. pozdro

  7. #7
    Awatar Freestyler92

    Dołączył
    04 2011
    Skąd
    Wielgolas Brzeziński
    Posty
    145
    Telefon
    Samsung GT-S7580
    ROM
    4.2.2
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    2
    Piwa (Otrzymane)
    22

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez mardoq Zobacz posta
    czym zrobić backupa roma?
    Przez recovery najlepiej. Włączasz -> backup&recovery -> backup

  8. #8

    Dołączył
    02 2011
    Posty
    41
    Telefon
    Samsung s4 mini duos
    Sieć
    O2
    Piwa (Postawione)
    8
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Zainstalowałem roma bez wipe'a, bootloopa nie ma, ale w ustawieniach i informacjach o oprogramowaniu pokazuje mi dalej Rem_Puzzle_Rom 2.2.1 a jako numer oprogramowania widnieje 3.1. Nałożył się czy nie? I pytanie dotyczące google aplikacji do tego roma, bo ściągnąłem z Goo.im Downloads - Browsing gapps i widzę, że podczas instalacji jest napisane "Google Applications for android 4.2.2".

    EDIT:
    dupa, sklep play dalej nie działa :/ coś z gappsami jest nie tak :/

    napiszę w dziale dotyczącym tego Roma, może tam ktoś znajdzie rozwiązanie

    ---------- Post dołączono o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

    Dobra sklep działa, wszystko hazi jak trzeba thx
    Ostatnio edytowane przez mardoq ; 04-04-13 o 15:49

  9. #9
    Awatar drewniany

    Dołączył
    06 2012
    Posty
    441
    Telefon
    HTC Wildfire
    ROM
    RemPuzzleRom 2.71
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    9
    Piwa (Otrzymane)
    29

    Domyślnie

    do romow sense gappsow NIE INSTALUJEMY!!!!!!! sa w nich zawarte (;

    Wysyłane z mojego HTC Wildfire za pomocą Tapatalk 2
    Sagem My-x5m-> Motorola V300->LG B2050-> Sony Ericsson K550i@W610i Nokia 7650->Sony Ericsson K800i@K810i-> Nokia 500-> HTC Wildfire RemPuzzleRom ((:
    Jeśli nie jestem dostępny na forum, zawsze możesz napisać na Talk. Być może uda mi się Tobie pomóc (:

  10. #10
    Awatar linar10

    Dołączył
    05 2010
    Skąd
    Podkarpacie
    Posty
    1,686
    Telefon
    HTC One M8 | HTC Desire
    Tablet
    NEXUS 7
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    310
    Piwa (Otrzymane)
    328

    Domyślnie

    I tak jak napisałeś na przyszłość pamiętaj o problemie związanym z romem pytaj w wątku romu


    [WARNZ]Temat wyczerpany. Został zamknięty. W przypadku dalszych pytań lub potrzeby uzupełnienia informacji, proszę o przesłanie PW do moderatora działu[/WARNZ]
    HTC ONE M8 - S-OFF
    HTC One S (C2) - S-OFF
    Test rom - Android 4.1.2 Sense 5 by "Slonick2013 & Mikhei777" mod.linar10 - kernel. Slonick2013

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone