Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Internet z komórki dla tableta

  1. #1

    Dołączył
    07 2011
    Posty
    16
    Telefon
    Sony Xperia T
    Tablet
    GoClever Tab A103
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    1

    Domyślnie Internet z komórki dla tableta

    Czy tablet z androidem 3.0 ma możliwość korzystania z internetu z komórki nokia? Tak jak to jest w przypadku pcsuite pod windows ze instaluje sie modem i można mieć neta na komputerze z komórki albo przez kabelek albo przez bluetooth.

    PrzemWas

  2. #2

    Dołączył
    02 2009
    Posty
    399
    Telefon
    G1, X10, Arc S, Xperia S
    Tablet
    Galaxy Tab 10.1
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    22
    Piwa (Otrzymane)
    91

    Domyślnie

    O ile wiem, to nie ma takiej możliwości. Jedyne opcje to WiFi w tablecie (połączenie udostępnione np. przez inny telefon Androidowy z tetheringiem) lub wewnętrzna karta SIM i korzystanie z przesyłu danych.

  3. #3

    Dołączył
    08 2009
    Skąd
    Lublin
    Posty
    23
    Telefon
    HTC Hero, HTC Desire, Iconia A500
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    2
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Jeszcze przed aktualizacja do Honeycomb 3.1 podłączałem sieć do Iconii za pomocą HTC Desire - zarówno poprzez Wi-Fi jak i po kablu. Tablet nic nie chciał - po prostu ustawiałem telefon w odpowiedniej funkcji. No, ale Iconia ma pełne gniazdo USB.

    Nie wiem jak jest z Nokią, nawet nie wiem, czy ma opcje tetheringu. Generalnie jeżeli chcesz coś tu sprawdzać to skoncentruj się na telefonie. Jeżeli on da radę podać sieć, to tablet raczej na pewno ją odbierze

  4. #4

    Dołączył
    09 2010
    Posty
    227
    Telefon
    Galaxy Note 3
    Tablet
    Acer Iconia W3-810
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    16
    Piwa (Otrzymane)
    17

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Saucerhead Tharpe Zobacz posta
    jak i po kablu. Tablet nic nie chciał - po prostu ustawiałem telefon w odpowiedniej funkcji. No, ale Iconia ma pełne gniazdo USB
    mozesz dokladniej to opisac ? poprostu wpieles Desire przez USB i wybrales odpowiednia opcje na ekranie Desire i juz ? internet byl na tablecie ?

  5. #5
    Awatar mibo6666

    Dołączył
    08 2010
    Skąd
    Sz-n
    Posty
    5,235
    Telefon
    SGS3 | SGS1 | iP4 |LG540 |i900
    ROM
    4.0.3 | 5.1 | 2.2 | 6.5 | 4.0.3
    Tablet
    Lenovo Yoga 13 Core i7, 8Gb RAM, 256Gb SSD
    Sieć
    PLAY / T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    31
    Piwa (Otrzymane)
    521

    Domyślnie

    Najlepiej zrobic sobie hotspot wifi telefonem z androidem lub innym ktory posiada taka funkcje. Bezprzewodowo , bez kabli i przyjemnie.

    Sent from my Transformer TF101 using Tapatalk

  6. #6

    Dołączył
    02 2010
    Posty
    43
    Telefon
    Xperia Neo / Galaxy Nexus / Note 2
    Tablet
    Asus Transformer TF101 16GB + dock
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    4

    Domyślnie

    Tzn nie wiem, jak na stockowym honeycombie, ale fabryczny rom 3.1 do Aususa Transformera, który jakoś bardzo szczególnie od stockowego nie odbiega, u mnie bez problemu łączy się z internetem przez bluetooth.
    Przewaga w stosunku do tetheringu wifi jest taka, że zżera znacznie mniej baterii z telefonu (różnica jest bardzo konkretna). Można to docenić np korzystając z polskiej kolei, gdzie gdniazdka zasilająca jest trudniej spotkać, niż żółwia błotnego w polskich lasach.

  7. #7

    Dołączył
    08 2011
    Posty
    1
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Witam

    no wlasnie ja z tym samym pytaniem, czy ktokolwiek podlaczyl ostatnio tablet do telefonu i korzystal z mobilnego internetu? Pare lat temu korzystalem tak podlaczajac palmtopa Dell do mojej Nokii 6233, a ze mialem internet w abonamencie to korzystalem wlasnie z niego na tym palmptopie. Wystarczylo odpowiednio skonfigurowac bluetooth, a nie wiem jak jest w tych tabletach, dlatego zanim zdecyduje sie na kupno jednego z nich to moze uda mi sie zasiegnac tutaj rady.

    Do wyboru mam HTC Flyer albo Ipad 2, oba wyposazone sa w Bluetooth, ale nie wiem czy da sie je skonfigurowac z telefonem Nokia, probowal ktos?


    dzieki

  8. #8

    Dołączył
    10 2011
    Posty
    2
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Podbijam temat, bo właśnie z tym samym pytaniem się mierzę.

    Zamierzam kupić tablet, a ponieważ zależy mi na internecie, który mam w abonamencie, chciałbym móc połączyć tablet z andkiem 2.2 do telefonu (takiego zwykłego bez systemu i bez wi-fi). Czy jest to możliwe. Jeżeli nie, to nie będę w poszukiwaniach tabletu ograniczał się do tych z BT (co znacząco ogranicza krąg moich poszukiwań).

    Sprzęt na Windows mobile (który kiedyś używałem) łączył się i korzystał z telefonu jako modemu bez problemu.

  9. #9

    Dołączył
    01 2011
    Skąd
    Wrocław
    Posty
    45
    Telefon
    Defy +/Spica i5700
    Tablet
    myTAB 9.7 DC
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    3

    Domyślnie

    teraz ja podbijam temat.
    Nabyłem ostatnio biedronkowego A73 i szukam rozwiązania łączenia do internetu przez telefon.
    W użyciu mam 3 telefony:
    1. Nokia E71 (symbian)
    2. Spica I5700 (android)
    3. Samsung (bezsystemowy , za to z największym pakietrm netu )

    Na wariant 3 za bardzo nie liczę -choć może?

    W wariancie 1 i 2 testowałem WiFitethering - problem w tym, że bez zrootowania tabletu nie da się włączyć obsługi sieci ad-hoc - a może ktoś zna sposób?
    A73 niestety nie ma blutootha
    Pozostaje kabelek.
    Ad. 1 - czy zna ktoś klienta np. PDAnet dla Androida żeby odebrać po USB z I5700?
    Ad. 2 - jakiś driver do obsługi Nokii?

  10. #10
    Awatar meilbox

    Dołączył
    12 2010
    Skąd
    Ruda Śląska
    Posty
    1,332
    Telefon
    Ascend P6
    ROM
    B132 waitn.. for KitKat
    Tablet
    iPad 2
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    15
    Piwa (Otrzymane)
    137

    Domyślnie

    zrób root dwIe minuty roboty... jak coś nie teges zawsze moŻesz wrócić stanu fabrycznego :-) btw pytaliscie goclever czy root w ogóle gwarancje narusza.. w wielu przypadkach nie ma się czego bać... np firma lark na to pozwala...
    GT540->LWW->OneV->DEFY->LUMIA 800->RAZR->ASCEND P6>?
    iPad2->??........ just kidding ;p

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone