Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Jak podłączyć Ztkę z PC w trybie "Internet z komputera"

  1. #1
    Awatar Maxymo

    Dołączył
    04 2010
    Posty
    217
    Telefon
    Nokia 5800 --> HTC Desire Z
    Sieć
    Era
    Piwa (Postawione)
    10
    Piwa (Otrzymane)
    4

    Domyślnie Jak podłączyć Ztkę z PC w trybie "Internet z komputera"

    Ponieważ nie chodzi mi ten telefon z moim routerem chciałem podłączyć go do komputera w trybie przekazywania internetu. Niestety nic z tego. Telefon wywala mi błąd:

    "Rozwiązywanie problemów z połączeniem:
    Jeśli nie możesz połączyć się z internetem za pośrednictwem funkcji przekazywania internetu upewnij się, że ustawienia zapory w komuterze jest wyłączona.... i takie tam pierdoły, które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością."

    Zainstalowanie najnowszego HTC sync nic nie pomogło.
    Mogę teraz oprócz zgrywania plików na kartę, zsynchronizować sobie Zetkę z pc. Ale nadal nie mogę podać jej internetu z komputera.

    ps. Mam win 7 x64it

    Potraficie pomóc?

  2. #2
    Awatar _KaszpiR_

    Dołączył
    01 2011
    Posty
    25
    Telefon
    HTC Desire Z
    Sieć
    Era
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    2

    Domyślnie

    ja zainstalowalem soft HTC oraz adb z aktualizacjami.
    nastepnie podlaczylem sie kablem usb do telefonu, telefon zapytal mnie o rodzaj polaczenia - wybralem usb tethering.
    prawy myszy na moj komputer, zarzadzaj, menedzer urzadzen, prawy myszy na najwyzsz pozycje po prawej(ikonka komputera), i wybieramy sprawd zmiane sprzetu or sth.
    wyskoczylo info o wykryciu urzadzenia htc jako sieciowki, po chwii net dzialal.

    albo ustaw w telefonie tryb mifi czyli gsm + telefon jako access point.

  3. #3
    Awatar Maxymo

    Dołączył
    04 2010
    Posty
    217
    Telefon
    Nokia 5800 --> HTC Desire Z
    Sieć
    Era
    Piwa (Postawione)
    10
    Piwa (Otrzymane)
    4

    Domyślnie

    Mi chyba chodzi o połączenie w drugą stronę. Tzn nie żeby komputer połączyć z netem przez telefon tylko żeby telefon połączyć z netem przez komputer.

  4. #4
    Awatar Mihao

    Dołączył
    11 2010
    Skąd
    Bielsko-Biała
    Posty
    414
    Telefon
    Hatece Dizajer Zet / Xperia Play
    ROM
    Dżindżerbred 2.3.3
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    25

    Domyślnie

    Nie da się bo softu nie ma takiego. Szybciej wyjdzie kupić ci najprostszy router z wifi

    Dla neo neti itp - standard ADLS

    D-Link DSL-G604T Router WiFi Modem ADSL, Neostrada (1512905918) - Aukcje internetowe Allegro

    Dla internetu DSL radiówki i wszystkie innne - standard xDLS

    Router WIFI PENTAGRAM P 6361 DSL N ASTER UPC W-WA (1502769661) - Aukcje internetowe Allegro
    I ♥ HTC
    Są tylko dwie rzeczy nie ograniczone we wszechświecie, wszechświat i ludzka głupota, ale co do tej pierwszej nie jestem pewien... Albert Einstein

  5. #5

    Dołączył
    12 2009
    Skąd
    Kraków
    Posty
    576
    Telefon
    Note 2/One X
    Tablet
    Nexus 7/Tracer Ovo 1.0
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    3
    Piwa (Otrzymane)
    36

    Domyślnie

    Ale przeciez w telefonie jest taka opcja po podlaczeniu przez USB
    Nie mam czasu sie tym bawic, ale ogolnie jakos to powinno dzialac na takiej samej zasadzie jak w WM przez usb.

  6. #6

    Dołączył
    06 2009
    Skąd
    Katowice
    Posty
    2,414
    Telefon
    HTC Desire Z
    ROM
    ViperDZ v2.1.3 - Full Sense 4.1
    Sieć
    Era
    Piwa (Postawione)
    301
    Piwa (Otrzymane)
    293

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Colin Zobacz posta
    Ale przeciez w telefonie jest taka opcja po podlaczeniu przez USB
    Oczywiście że tak.
    Tylko trzeba wybrać opcję "Internet z komputera". Na kompie firewall trzeba ustawić oraz dopuścic aplikację coś w nazwie "htcnat" do ruchu sieciowego.
    Jak dobrze wszystko zrobimy to na pasku statusu mamy ikonkę z dwoma strzałkami "Przekazywanie internetu"
    I działa bezproblemowo.
    Nie mogę zrobić screenshota, bo właśnie telefon jest w USB w opcji "internet z komputera"


    PS. jeżeli komuś nie pokazuje się monit o TYP podłączenia poprzez USB - to pewnie wyłączył monitowanie w ustawieniach (menu/podłącz do komputera) - opcja zapytaj mnie.

    ---------- Post dołączono o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

    Cytat Zamieszczone przez Mihao Zobacz posta
    Nie da się bo softu nie ma takiego.
    Jak nie ma jak jest z defaultowym ROMie z Sense?

  7. #7
    Awatar Maxymo

    Dołączył
    04 2010
    Posty
    217
    Telefon
    Nokia 5800 --> HTC Desire Z
    Sieć
    Era
    Piwa (Postawione)
    10
    Piwa (Otrzymane)
    4

    Domyślnie

    No fak.. wbez firewalla działa - a udostępniałem dostęp do internetu wszysktiemu co się pojawiło.
    Będę musiał poszukać jaki to proces. Faka jak wiesz to napisz ok?

    +++dodane++++
    No i kurde co teraz - wchodzę w asphalta piątego, pisze mi że musi ściągnąć dane z sieci. Potwierdzam mu że tak a on mnie się pyta czy ściągać po wifi czy po 3g. Nosz kur.... Jestem w trybie ęinternet z komputera" Więc jak? Nie chcę ciągnąć kilkuset mega po 3G bo mi się abonament skończy.
    Co radzicie?
    Ostatnio edytowane przez Maxymo ; 24-03-11 o 14:37

  8. #8
    Awatar _KaszpiR_

    Dołączył
    01 2011
    Posty
    25
    Telefon
    HTC Desire Z
    Sieć
    Era
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    2

    Domyślnie

    a nie lepiej ogarnąć router?
    jaki masz model routera?

  9. #9
    Awatar Maxymo

    Dołączył
    04 2010
    Posty
    217
    Telefon
    Nokia 5800 --> HTC Desire Z
    Sieć
    Era
    Piwa (Postawione)
    10
    Piwa (Otrzymane)
    4

    Domyślnie

    Mam router linksys befw11s4 ver 3.2 z najnowszym dla tej wersji firmware czyli 1.45.10 (są nowsze ale dla wersji 4)
    Sprawdziłem tutaj że android generalnie powinien współpracować z befw11s4.

    Działa na nim prawidłowo:
    Samsung n510
    i Acer 4810T
    ponadto działa na nim Nokia 5800 xpress music: np updatuje pogode.

    A Ztka pokazuje tylko ikonkę wifi i tyle - żadnych danych nie chce pociągnąć.
    Oczywiście próbowałem na zresetowanym routerze bez zabezpieczeń i było tak samo.

  10. #10
    Awatar Mihao

    Dołączył
    11 2010
    Skąd
    Bielsko-Biała
    Posty
    414
    Telefon
    Hatece Dizajer Zet / Xperia Play
    ROM
    Dżindżerbred 2.3.3
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    25

    Domyślnie

    A może jest problem w przydzielaniu ip tzn w telefonie masz ustawione Statyczne IP na tel lub w routerze jest wyłączona opcja automatycznego nadawania ip lub masz ustalony limit urządzeń podłączonych do routera na 3 i pamięta adresy mac
    I ♥ HTC
    Są tylko dwie rzeczy nie ograniczone we wszechświecie, wszechświat i ludzka głupota, ale co do tej pierwszej nie jestem pewien... Albert Einstein

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone