Strona 1 z 36 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 358

Wątek: Książka skarg na moderatorów forum. Tom II

Awatar piyoter

Piwa (Postawione)
    243
    Piwa (Otrzymane)
    567

Domyślnie Książka skarg na moderatorów forum. Tom II

Z uwagi na zmianę zasad zamieszczania skarg i udzielania odpowiedzi, jak również na wielka objętosc poprzedniego tematu i nieaktualność spraw, zakładam Tom II Księgi. Myślę, że zasady są teraz jasno określone, a to pozwoli uniknąć wielu niepotrzebnych nieporozumień.

4 lutego 2012 - Zmiana zasad udzielania odpowiedzi. Wchodzą w życie z chwilą ogłoszenia.

Założenia tematu:

Zgłaszanie:
    1. Skargę może zgłaszać tylko ta osoba, która otrzymała ostrzeżenie, ograniczono jej dostęp do Shoutboxa lub usunięto jej temat, post, itp.
    2. W zgłoszeniu musi się znaleźć nick moderatora, który dał ostrzeżenie lub przeniósł/usunął post/temat(jeżeli wiadomo kto przeniósł/usunął). W przypadku przeniesienia/usunięcia tematu/postu musi znaleźć się link do działu/tematu w którym znajduje/znajdował się temat/post.

Odpowiedź:
    3. Skarga rozpatrywana jest tylko i wyłacznie przez Administrację Forum - Administratorzy i Super Moderator
    4. Osoba odpowiadajaca na skargę ma 7 dni na zapoznanie się ze sprawą i ustosunkowanie się do skargi. Przed tym terminem proszę nie ponaglać przyspieszenia sprawy.
    5. Posty niezgodne z powyższymi punktami (komentarze, własne opinie itp) będą usuwane.
    Ostatnio edytowane przez piyoter ; 04-02-12 o 17:32 Powód: zmiana zasad odpowiedzi na skargę
    Skargi dotyczące Ekipy Moderatorów proszę umieszczać w Książce skarg na moderatorów forum.
    Sprawy szczególne, proszę kierować na PW do mnie.

2. Piwa kash postawił(li) piwo(a) za posta.

Piwa (Postawione)
    5
    Piwa (Otrzymane)
    34

Domyślnie

Chcialbym umowic sprawe warna, ktorego dostalem od moderatora dominikwrobel.

Dostalem go za 'sepienie piw' w poscie, w ktorym odpowiadalem na pytania osoby nowej na forum i chcac zapoznac ta osobe z systemem 'podziekowan' na forum wskazlaem na mozliwosc postawienia piwa w domysle zamiast tworzenia nowej odpowiedzi ze zwyklym 'dzieki', ktorych sa setki na forum. Po probie wyjasnienia sprawy na pw moderator odeslal mnie do tego watku, wiec tutaj przedstawiam sytuacje. Sadze ze miloby bylo gdyby administracja odrozniala momenty, gdy ktos faktycznie sepi o te punkciki, a gdy po prostu naprowadza nowe osoby na mozliwosci i rozwiazania panujace na tym forum.
    Jako ze czesc tresi tego postu okazala sie kontrowersyjna postanowilem usunac ja przynajmniej do czasu wyjasnienia sprawy.

4. Piwa brt_88 postawił(li) piwo(a) za posta.
    Awatar dominikwrobel

Piwa (Postawione)
    252
    Piwa (Otrzymane)
    665

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vendir Zobacz posta
    postanowilem usunac ja przynajmniej do czasu wyjasnienia sprawy.

Kłamca.

Oryginalna część dotycząca warna za sępienie piwa.

"Jesli pomoglem - postaw piwo (na prawo przy poscie )"

Regulamin mówi:
    Cytat Zamieszczone przez rammiro Zobacz posta
    3.3. Na forum obowiązuje zakaz tzw. "sępienia piw". Czyli nakłaniania użytkowników do postawienia wirtualnego piwa. Dotyczy to zarówno postów jak i sygnatur. Dopisek "postaw piwo" lub podobny dozwolony w tematach będących tutorialami(1 post)
    Zatem proszę zwierzchnika o wypowiedzenie się. Tj. administratora. Ponieważ twierdzę że warn zasłużony a użytkownik z +200 postów powinien znać regulamin.
    Zanim zapytasz na Forum/SB sprawdź czy odpowiedź na twoje pytanie nie znajduje się w FAQ

Swype Beta w końcu z językiem polskim Swype 3.26.92.38xxx

Piwa (Postawione)
    5
    Piwa (Otrzymane)
    34

Domyślnie

Klamca w jakiej sprawie ? Nie wiem o czym teraz mowisz i co probujesz udowodnic. Czy warn zasluzony? kwestia interpretacji, ja zaproponowalem inne rozwiazanie, a Ty na sile starasz sie popisywac swoja wladza - to nie jest dobre. Okreslilem swoje motywy przy pisaniu tego zdania i jesli Ci sie nie spodobaly stwierdzilem ze chetnie odwolam kontrowersyjne slowa - czy nie lepiej w ten sposob zalatwiac spory? Nowy uzytkownik - okreslenie jesli pomoglem postaw piwo - czyli skondensowana informacja wskazujaca na system podziekowan na serwisie? Chyba to mozna odroznic od osob ktore faktycznie zebrza o piwa od ludzi ktorzy tylko wskazuja jak podziekowac za pomoc. Byc moze najlepszym rozwiazaniem byloby zbanowanie tak niewygodnego uzytkownika jakim ja jestem? Przykro mi ze niektorym moderatorom uderza woda sodowa do glowy i zamiast zalatwic sprawe delikatnie i porozmawiac afiszuje sie swoja wladza i rozdaje warny na prawo i lewo. Dobry moderator to wyrozumialy moderator

Awatar dominikwrobel

Piwa (Postawione)
    252
    Piwa (Otrzymane)
    665

Domyślnie

Klamca w jakiej sprawie ?
    A w takiej że nie ty edytowałeś post tylko ja (co widać na screenie). (Taki OT)

Nowy uzytkownik - okreslenie jesli pomoglem postaw piwo - czyli skondensowana informacja wskazujaca na system podziekowan na serwisie?
    W sumie tak tyle że jak jednemu użytkownikowi popuścisz to reszta będzie w ten sposób sępić (w ogóle nie wiem po co ludzie sępią te piwa i tak nic z tego nie mają. A jak ktoś o coś zapyta to i tak nic nie wie. Sam w żadnym tutku itp. o to raczej nigdy nie prosiłem).
    Było wkleić cytat z regulaminu odnośnie systemu piwnego.

Dobry moderator to wyrozumialy moderator
    chyba nie wiesz (no bo niby skąd) ilu ludziom dziennie odpuszczam warna/pouczenie. Jak ktoś ma mniej niż 100 postów to nie karzę takiego za założenie tematu w złym dziale/ dublowania tematu itp.
    A później pretensje użytkowników że moderator robi co chce i jednemu nic nie zrobi a drugiemu za to samo da warna tudzież bana.

Na razie mnie przekabaciłeś na zamianę warna na pouczenie(znika z profilu po 30 dniach).
    Zanim zapytasz na Forum/SB sprawdź czy odpowiedź na twoje pytanie nie znajduje się w FAQ

Swype Beta w końcu z językiem polskim Swype 3.26.92.38xxx

8. Piwa roadkill33 postawił(li) piwo(a) za posta.

Piwa (Postawione)
    5
    Piwa (Otrzymane)
    34

Domyślnie

Ok i to nazywam porozumieniem - ja zrobilem cos nie do konca prawidlowo, moze zle wyrazilem w slowach to zdanie na temat piwa, Ty zareagowales odrobine za ostro ale pouczenie w tym wypadku bedzie idealne. Co do kwesti 'klamca' ciagle upieram sie ze mam racje postawilem to usunac - to jest fakt, to ze Ty usunales to tez jest fakt, nigdzie nie napisalem ze to usunalem szczerze mowiac uprzedziles mnie i nie zrobilem tego osobiscie ze wzgledu na ten problem z forum (bledy z linkami itp) nie napisalem ze to ja usunalem tylko napisalem ze mam taki zamiar gdybys Ty tego nie zrobil kilka minut przede mna, to zapewne ja bym to zrobil. Jak sam wspomniales piwa nie maja zadnej wartosci - wiec rowniez i karanie za nie powinno byc symboliczne
    Dziekuje za 'dogadanie' sie i pozdrawiam

10. Piwa dominikwrobel postawił(li) piwo(a) za posta.
    Awatar KR3MPY

Piwa (Postawione)
    45
    Piwa (Otrzymane)
    15

Domyślnie

Witaj KR3MPY,

Otrzymałeś ostrzeżenie na Forum Android.com.pl.

Powód: Obrażanie innych użytkowników
    -------
    obraźliwe sformułowania w sygnaturze.
    -------

Ilość punktów karnych: 2

Z wyrazami szacunku,
    Forum Android.com.pl
    Z tym rzecz, że nikogo nie obrażałem w sygnaturze.

Pisało tam wyłącznie "W razie usuniecia mojego postu prosze o przeslanie na pw jego tresci oraz powodu dlaczego zostal usuniety, inaczej jestes pedal"

Widocznie ktoc wywalil moj posrt i nie przeslal na pw tej wiadomosci i poczul sie pokrzywdzony
    Uważam, że ostrzeżenie jest nie na miejscu
    Sagem RC 715-->Siemens A40-->Siemens S55-->Nokia 3510i-->Nokia 3100-->Nokia 3110c-->Nokia E51-->Nokia 5800XM-->Samsung I9000 Galaxy S-->Samsung I9100 Galaxy S II-->Czekam na kontynuację serii ;)

12. Piwa tig33r postawił(li) piwo(a) za posta.
    Awatar piyoter

Piwa (Postawione)
    243
    Piwa (Otrzymane)
    567

Domyślnie

Nie ma obowiazku informowania o usunieciu posta. Moderator może, ale NIE MUSI tego robić.
    Zmiana sygnatury była zrobione przeze mnie ( jak również przyznane ostrzezenie) - nie usuwałem ci żadnego postu wczesniej.
    Skargi dotyczące Ekipy Moderatorów proszę umieszczać w Książce skarg na moderatorów forum.
    Sprawy szczególne, proszę kierować na PW do mnie.

Piwa (Postawione)
    31
    Piwa (Otrzymane)
    7

Domyślnie

Dostałem za nic bana na SB

Awatar smugglersun

Piwa (Postawione)
    77
    Piwa (Otrzymane)
    177

Domyślnie

Dostałeś bana na sb za:
    -spamowanie
    -floodowanie
    -bezsensowne pisanie i utrudnianie innym konwersacji
    -ciągłe robienie sobie jaj
    - i wiele innych podobnych rzeczy

To jest już permamentny ban na sb, kilka razy dawano Ci kolejną i kolejną szansę, a Ty mimo próśb moderatorów a nawet piyotera robiłeś ciągle to samo. Wszystko jest fajne, ale do jakiegoś czasu, potem robi się to nużące i irytujace. Nie wiem w jaki sposób możesz zapracować na odbanowanie Cie, ale dobrze by było gdybyś wziął sobie te słowa do serca - to tak na przyszłość.

@Edit
    Dostałeś już ostatnią szansę, więcej nie będzie, postaraj się więc wziąć te słowa do serca, żeby pisząc na forum nie powtarzało się to co na sb.
    Telefony - telefony które miałem w rękach min. tydzień, (prawie 50 modeli z andkiem!) chcesz porady, nie wiesz który wybrac? Napisz! (ale NA PW, NIE NA GG!)
    GIBSON LES PAUL CUSTOM BLACK PLAYER

Strona 1 z 36 12311 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów