Strona 11 z 24 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 237

Wątek: [GEN1] Instalacja Clockwork revovery+ instalacja custom ROMów

  1. #101
    Awatar Soren

    Dołączył
    03 2011
    Skąd
    UK
    Posty
    1,260
    Telefon
    HTC One
    Sieć
    O2
    Piwa (Postawione)
    38
    Piwa (Otrzymane)
    74

    Domyślnie

    Universal Androot 1.6.1
    Recovery Manager v0.36b
    recovery 3.0.1.4
    I tak samo wyskakuje Currently Installed Recovery Unrecognisted a gdy chce je uruchomić to zatrzymuje się na obrazku androida i dalej nie idzie.

    Aktualizacja:
    Próbowałem recovery managera w wersji 0.29b, 0.34b oraz 0.36b natomiast clockwork recovery próbowałem w wersji 3.0.0.6 3.0.1.4 oraz 3.0.2.4 (g1 i g2) i ciągle to samo. Zatrzymuje się na obrazku androida i stoi.

    Nie wiem czy to ma znaczenie ale generalnie wcześniej mogłem pomieszać wersje recovery managera z clockwork (stare z nowymi itp). Może trzeba jakoś clockwork recovery usunąć przed instalacją nowego?

    Do tego wszystkiego nie mogę zrobić wipe do ustawień fabrycznych poprzez menu (prywatność --> reset...) ani przez recovery managera. Identycznie się zatrzymuje na zielonym robocie.

    aktualizacja:
    Podobny problem był poruszany na modaco. Zalecano wgranie recovery przez fastboot co też zrobiłem i hula.
    Ostatnio edytowane przez Soren ; 09-04-11 o 17:30
    Było: HTC HD2 ; HTC Sensation ;iPhone 5 ; LG Swift 2X ; LG Swift 4X HD ; Motorola Milestone ; Motorola Razr ; Nokia Lumia 920 ; Samsung Galaxy ; Samsung Galaxy S2 ; Samsung Galaxy S3 ; Samsung Omnia W ; Sony Xperia P ; ZTE Blade

  2. #102
    K4f
    K4f jest nieaktywny
    Awatar K4f

    Dołączył
    04 2011
    Posty
    13
    Telefon
    San Francisco
    ROM
    Swedish Spring
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Question

    Witam.

    Niegdyś zmieniłem wieeele softów w SE, lecz jednego zdarzyło mi się uwalić. Od tej pory uważam 2 razy przy takich operacjach. Przynajmniej się staram.

    Wg tego poradnika robymui jedynie backup ustawień, na czym mi kompletnie nie zależy. Gdzieś w komentarzach pod 1 postem przeczytałem że backup robi się RM-em tuż przed wgraniem roma. Jednak odpowiedź jest mało precyzyjna, gdyż prawdopodobnie powinno się przed wgraniem recovery to zrobić, bo teraz gdy wybieram create a backup wywala error " you need instal custom recovery because you can back up you firmare".

    Zainstalowałem mu:
    "recovery-clockwork-3.0.2.4-blade-gen2.img 3.7M 40e209e5a107e3c24a0c700a7585035b"

    I po tym chciałem polecieć z jlb, ale doczytałem że po update na gen 2 tracę możliwość downgrade (czyli gwarę bezpowrotnie, bo custom rom jest gen1).
    -czy każdy froyo update-uje na g2 ?
    -czy każdy rozwojowy rom jest w już tylko w gen2 ?
    -czy mój recovery (ma w nazwie jakieś g2) ma coś wspólnego ze zmianą generacji, czy o co innego chodzi?

    i w końcu
    -mogę na tym clockworku wgrać jakiś jlb g1 ?
    -mogę na tym clockworku wgrać ewentualnie jakiś jlb2 ?
    -da radę jeszcze zrobić backup jakiś, bo jakbym wgrywał gen2 to nie można w nim robić fastboota, więc jak system wrazie niemca postawić ?

    Jeśli moje pytania są jakieś naiwne to sory, ale wolę się upewnić.

    Aha, w RM na dole pisze w takiej chmurce "recovery : unreconized". Niewiem czy to ma znaczenie, ale wolałem napisać.

  3. #103
    Awatar oksymoron

    Dołączył
    01 2011
    Posty
    1,083
    Telefon
    ZTE Blade
    Sieć
    Heyah
    Piwa (Postawione)
    89
    Piwa (Otrzymane)
    222

    Domyślnie

    Wgrałeś złe CWRM - mając tel. gen1, wgrałeś dla gen2 (btw g1 i g2 to nie gen1, gen2). Bez custom recovery nie zrobisz tzw. nandroid backupu. Natomisast nic nie wgrywająć mógłbyś zrobić rom dump (jest temat przyklejony), ale moim zdaniem, nie trzeba, ponieważ są już dumpy romów zarówno orange i play. Dodam, że taki dump przywraca fabtyczne recovery, natomiast nandroid backup - nie.
    Każdy Froyo był dla gen1, natomiast CyanogenMod od niedawna jest wypuszczany dla tel. gen2.

  4. #104
    K4f
    K4f jest nieaktywny
    Awatar K4f

    Dołączył
    04 2011
    Posty
    13
    Telefon
    San Francisco
    ROM
    Swedish Spring
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Czyli namieszałem.

    Dobra co dalej, skoro wgrałem CWRM gen2.

    To co? lecieć dalej i wgraywać rom (jaki), i czy w razie lipy (uwalenia) będzie możliwość wgrać "cudzy" dump (dump jest gen1 a ponoć nie da się downgradeować).

    Czy może dumpować już teraz i zacząć zabawę od nowa, wybierając inny clockwork? i wtedy rom i wszystko...

    Aha, no i czym sie różni g1 g2 od gen 1 gen2

  5. #105

    Dołączył
    04 2011
    Posty
    16
    Telefon
    ZTE BLADE
    Sieć
    Era
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Witam. Obecnie korzystam z Clockwork recovery v3.0.0.6 i room flb-froyo-blade-r9b. Chce zainstalować FLB-Froyo G2 r11 lub CyanogenMod 7 (Android 2.3.3).
    Pytanie brzmi. Jaką wersje Clockwork Recovery mam zainstalować?
    recovery-clockwork-3.0.2.4-blade-gen1.img 3.7M 456ad01a7c27d75cacfb78f95c37a980
    recovery-clockwork-3.0.2.4-blade-gen2.img 3.7M 40e209e5a107e3c24a0c700a7585035b

    Posiadam ZTE BLADE z sieci orange z OLED.

  6. #106
    Awatar oksymoron

    Dołączył
    01 2011
    Posty
    1,083
    Telefon
    ZTE Blade
    Sieć
    Heyah
    Piwa (Postawione)
    89
    Piwa (Otrzymane)
    222

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez K4f Zobacz posta
    Czyli namieszałem.
    Dobra co dalej, skoro wgrałem CWRM gen2.
    To co? lecieć dalej i wgraywać rom (jaki), i czy w razie lipy (uwalenia) będzie możliwość wgrać "cudzy" dump (dump jest gen1 a ponoć nie da się downgradeować).
    Czy może dumpować już teraz i zacząć zabawę od nowa, wybierając inny clockwork? i wtedy rom i wszystko...
    Aha, no i czym sie różni g1 g2 od gen 1 gen2
    Spróbuj po prostu wgrać normalne recovery dla gen1 np. z pierwszego posta 3.0.1.4-blade.img. Wersji z gen1 na gen2 raczej w ten sposób nie zminiłeś (jest tutorial na forum jak to zrobić).
    Po czym wgraj np. dowolne Froyo z forum.W razie czego, to oprócz recovery zostaje jeszcze metoda z fastboot (chyba, nie jestem pewien, nie używałem nigdy). Ja wszystko robiłem właśnie metodą opisaną w pierwszym poście i nie było problemów.
    Czym się różni g1 od g2 - wiem, o gen1 i gen2 poczytaj w wątku o przejściu z gen1 do gen2. Jeśli masz tel. kupiony w Polsce (w salonie Orange), to masz gen1. Generalnie spróbuj najpierw z tym prawidłowym recovery...

    neotps, zwyczaj jest taki, że w wątku z danym romem, w pierwsztm poście masz podane jakiego recovery trzeba użyć, ale wydaje mi się, że spokojnie możesz użyć tej, co masz teraz.
    Ostatnio edytowane przez oksymoron ; 17-04-11 o 11:28

  7. #107

    Dołączył
    04 2011
    Posty
    16
    Telefon
    ZTE BLADE
    Sieć
    Era
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Okazuje się ze mam gen1. A więc teraz, żeby wgrać room z gen2 czeka mnie sporo zabawy.. Chyba odpuszczę póki co..

  8. #108
    K4f
    K4f jest nieaktywny
    Awatar K4f

    Dołączył
    04 2011
    Posty
    13
    Telefon
    San Francisco
    ROM
    Swedish Spring
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Ok dzięki wielkie, nic się nie stało, wgrałem 3.0.1.4, i zniknęła chmurka "recovery : unreconized", czyli jednak tamten clockwork by nie ogarnął.

    Właśnie wrzucił mi się SS

  9. #109

    Dołączył
    02 2011
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    81
    Telefon
    ZTE BLADE + GRAND X IN
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    5
    Piwa (Otrzymane)
    1

    Domyślnie

    Cześć. Od niedawna jestem posiadaczem Blejda, sporo o nim wcześniej przeczytałem. Tak więc kupiłem go po okazyjnej cenie. Na razie siedzę na fabrycznym ROMie, lecz zamierzam system zmienić. Proszę się mnie nie czepiać, chcę tylko wiedzieć, jakie jest prawdopodobieństwo uwalenia telefonu, nawet, jeśli przeprowadziło się zabieg krok po kroku uważnie. Pisałem wcześniej na SB, ale odpowiedzi nie były dla mnie satysfakcjonujące. Wybaczcie mi i pomóżcie. Pozdrawiam.

    PS: jeśli telefon ulegnie tak poważnemu uszkodzeniu, że nie można wgrać stockowego ROMu, co wtedy?

  10. #110

    Dołączył
    04 2011
    Posty
    3
    Telefon
    ZTE Blade
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Witam! Jestem nowym posiadaczem ZTE Blade z Play i niestety mam z nim problem. Mianowicie nie mogę zainstalować Recovery Manager v034b ani żadnej innej wersji ponieważ wyskakuje mi błąd Dodam, że telefon ma zrobionego Roota...Proszę o pomoc.

Strona 11 z 24 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone