Strona 9 z 13 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 124

Wątek: [ZTE Blade][Tutorial] Wgrywanie stockowego(fabrycznego) ROMu [GEN1]

  1. #81
    Awatar Kornel

    Dołączył
    01 2011
    Skąd
    Dąbrowa Górnicza, Poland
    Posty
    1,983
    Telefon
    Nokia Lumia 820
    ROM
    Windows Phone 8
    Tablet
    Tracer OVO
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    314
    Piwa (Otrzymane)
    367

    Domyślnie

    dziwisz sie?
    wgrywasz stockowe recovery (gen1) i rom oficjalny (gen1) na telefon z gen2...
    teraz zrób tpt na gen1.
    Jak nie pójdzie to robisz fix freeze phone.(temat na forum)

  2. #82
    Awatar oksymoron

    Dołączył
    01 2011
    Posty
    1,083
    Telefon
    ZTE Blade
    Sieć
    Heyah
    Piwa (Postawione)
    89
    Piwa (Otrzymane)
    222

    Domyślnie

    A jaką metodą robiłeś gen2 (bo od tego zależy, czy w ogóle jest sens odpalać tpt).
    Jeśli nie ruszy download mode, to chyba rzeczywiście zbirckowałeś blade'a.

  3. #83
    Awatar Kornel

    Dołączył
    01 2011
    Skąd
    Dąbrowa Górnicza, Poland
    Posty
    1,983
    Telefon
    Nokia Lumia 820
    ROM
    Windows Phone 8
    Tablet
    Tracer OVO
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    314
    Piwa (Otrzymane)
    367

    Domyślnie

    ruszy ruszy.
    Nie naruszył bootloadera bo telefon się włącza. A że system i recovery się nie włączają to wiemy dlaczego.

  4. #84

    Dołączył
    10 2011
    Posty
    8
    Telefon
    htc magic 32b
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Dzięki za pomoc, download mode ruszył, a ja ide dalej po tutorialu.

  5. #85

    Dołączył
    12 2011
    Skąd
    Tarnobrzeg
    Posty
    9
    Telefon
    ZTE blade
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    6
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    witam mam podobny problem co shaqal tylko ze ja wgrałem tego z playa i gdy włączam telefon wyświetla się zielony robot , dodam też ze kupiłem go na allegro z gwarancją i nie jestem pewny czy mam gen 2 CyanogenMod 7 . Czy pomoże ktoś ? jestem zielony w te klocki i nie wiem co to jest tpt ? znalazłem cos na forum o przywracaniu i nie wiem czy to jest dobre http://forum.android.com.pl/f277/zte...e-phone-64858/

  6. #86
    Awatar oksymoron

    Dołączył
    01 2011
    Posty
    1,083
    Telefon
    ZTE Blade
    Sieć
    Heyah
    Piwa (Postawione)
    89
    Piwa (Otrzymane)
    222

    Domyślnie

    A dlaczego wybrałeś tę metodę? Od wczoraj jest dopisane w pierwszym poście:
    Posiadacze telefonów z Play mogą w prostszy i pewniejszy sposób przywrócić stan fabryczny poprzez wgranie oficjalnej aktualizacji do 2.2 Oficjalne Froyo 2.2.2 od PLAY + alternatywna metoda instalacji
    A czy miałeś gen2 trzeba było sprawdzić przed, bo to jest bardzo ważne... Włącza Ci się ftm po wyłączeniu tel. i włączeniu z przytrzymaniem "vol -"?

    ---------- Post dołączono o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

    Spróbuj najpierw wrócić do gen1 pierwszą lub drugą metodą Alternatywna metoda przejścia do Gen2 i na odwrót . Bezpieczna , szybka i prosta

  7. #87

    Dołączył
    12 2011
    Skąd
    Tarnobrzeg
    Posty
    9
    Telefon
    ZTE blade
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    6
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    raczej miałem gen2 ale nie wiedziałem że trzeba zmieniać mój błąd . No tak jak napisałem nie da sie włączyc tego trybu z przyciskaniem (-) i włącznika

  8. #88
    Awatar oksymoron

    Dołączył
    01 2011
    Posty
    1,083
    Telefon
    ZTE Blade
    Sieć
    Heyah
    Piwa (Postawione)
    89
    Piwa (Otrzymane)
    222

    Domyślnie

    Spróbuj najpierw to tpt zrobić, co podałem linka wyżej, a następnie sprawdź, czy pojawi się clockworkmod recovery.
    W ostateczności zrobisz ten tutorial, co podałeś linka.

  9. #89

    Dołączył
    12 2011
    Skąd
    Tarnobrzeg
    Posty
    9
    Telefon
    ZTE blade
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    6
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    jeszcze zebym sie nie pomyslił tą metodą ""Metoda pierwsza: Przejście z gen 1 do gen2 oraz automatyczna istalacja ClockworkMod ""? doddam tez ze chciałbym oddać go później na gwarancje dlatego ze przy obciążeniu mi sie wyłącza tzw przy graniu . ?

  10. #90

    Dołączył
    05 2011
    Skąd
    Kalisz
    Posty
    4,530
    Telefon
    Samsung Galaxy S
    ROM
    CyanogenMod 11
    Tablet
    Samsung Galaxy Tab 2 7.0 P3100
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    195
    Piwa (Otrzymane)
    810

    Domyślnie

    Wylaczal Ci sie pewnie dlatego ze za bardzo podkreciles procesor. Jakie miales ustawione taktowanie??

    Sent from my Blade using Tapatalk

Strona 9 z 13 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone