Jak wspominałem od wersji 0.1(ona działała) nie bangla z win 7 x64... jakbym lepiej znał się na object pascal to bym postarał się pomóc.
Oficjalna strona programu
http://androidcommander.com
Strona i forum programu są chwilowo martwe, ale download działa dalej.
Siema!
Android Commander to aplikacja dla windows mojego autorstwa do zarządzania plikami i aplikacjami twojego urządzenia z androidem z poziomu komputera. Jest to mały, szybki i bardzo intuicyjny program. Jeżeli chcesz go wytstować, śmiało, ale pamiętaj że robisz to na własne ryzyko! Ja nie jestem profesjonalnym programistą, ten program to tylko moje hobby
Wymagania Programu
Przed instalacją programu powinieneś to przeczytać:
Android Commander powinien działać z każdym urządzeniem na androidzie, tu jest lista wszystkich urządzeń potwierdzonych przeze mnie i użytkowników.Wymagania od telefonu:
- ADB ROOT Access
- BusyBox
- „Settings->Applications->Development->USB debugging” musi być włączone
- kabel USB
Wymagania od komputera:
- Windows XP/Vista/7
- sterownik ADB USB
- Java JDK
- Minimalna rozdzielczość 800×600
Zanim zgłosisz do mnie jakikolwiek problem odnośnie programu przeczytaj FAQ.
Pełna lista możliwości programu.
Screeny:
Galleria screenshotów
Jeżeli lubisz mój program, rozważ proszę dotację!
Download jest tu
Changelog:
Pełna lista zmian w programieWersja 0.7.9.11:
- zaktualizowane adb i aapt
- działa lepiej z JB
- lepszy system sprawdzania aktualizacji (domyślnie wyłączony)
- poprawione wyświetlanie rozmiarów plików i partycji
- więcej poprawek
Pozdrawiam!
Jak wspominałem od wersji 0.1(ona działała) nie bangla z win 7 x64... jakbym lepiej znał się na object pascal to bym postarał się pomóc.
A ja znalazłem błąd poprzez screenProsty i nie przeszkadzający w działaniu programu. "Operation complete" a nie "Operation compilte"
![]()
Qujav postawił(li) piwo(a) za posta.
volgar mi wciąż nie bangla, sprawdzam każdą wersje mam nowe sdk r4 niby już widzi urządzenie kilkam ok i nic, proces jest gui nie ma.
[sygnatura usunięta przez administratora - Regulamin 6.5]
volgar myślałeś może nad wersją pod linuksa?
Pomoglem? Kliknij
@laszlo: :/ w końcu coś wymyśle z tym, na pewno się nie poddam.
@dawsio: nie planuję takiej wersji w ogóle, program by musiał zostać napisany tak w zasadzie od nowa, jako że używa on mnóstwa bibliotek systemowych. zapewne linux ma ich swoje odpowiedniki, ale jestem stanowczo zbyt "zielony" w tym temacie, aby próbować z tym coś robić.
pozdrawiam!
volgar, trzymam Cie za słowo bo program z opisu i wyglądu jest genialny, ma podobny interfejs do adb manager no i wziełeś pod uwage moje sugestie przez co jak dla mnie jest idelany.
Nie rozumiem dlaczego nie działa, inne explorery, adb, programy pc do obsługi androida działają u mnie, a apk manager ni chu.
===========
Gdy jestem w recovery mode i odpale apkmanager to widze:
Postęp?
Ostatnio edytowane przez Laszlo ; 15-12-09 o 15:55
[sygnatura usunięta przez administratora - Regulamin 6.5]
Laszlo jesteś genialny.
To że wywaliło błąd jak odpaliłeś w recovery to całkowicie normalne, bo w recovery karta sd jest domyślnie odmontowana.
I to olbrzymi!!!Postęp?Zrobiłem takiego samego testa jak ty i odpaliłem fona w recovery z tym że najpierw wklepałem w wierszu poleceń "adb shell mount sdcard"
czego efektem jest to że program działa, znaczy się w połowie bo wyświetla pliki z karty sd ale nie pokazuje listy aplikacji (ale to nie wina programu, w wierszu poleceń też mi /system/sd/ nie widzi nie wiem czemu). Dodatkowo wyłączyłem w kodzie tę funkcję która powodowała ten błąd, dzięki czemu program odpala i zamyka się bez plucia błędami.
U mnie wygląda to tak:
![]()
Tu jest wersja programu z której pochodzą screeny, wytestuj jak to poleci.
Android Commander 0.5 beta for Laszlo:
Jeżeli to poleci u ciebie to znaczy że mój program działa poprawnie i że masz poprawnie zainstalowane SDK. Więc co pozostaje, może to wina czegoś wgranego w telefon? Jak byś miał moment to może walnął byś nadroida, potem wipe i wytestował czy ci działa na świeżym systemie please!Kod:http://www.mediafire.com/?w0t1mzetmxg
Laszlo jesteś Wielki!!! Pozdrawiam!!!