Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: G1 jak się połaczyć z PC

  1. #21

    Dołączył
    05 2009
    Posty
    69
    Telefon
    g1
    Sieć
    Era
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie Re: G1 jak się połaczyć z PC

    Kliknąć na powiadomieniu, które w telefonie wyskakuje
    Voiceless it cries, Wingless flutters, Toothless bites, Mouthless mutters.
    :: http://grizz.pl :: http://galeria.firlej.org ::

  2. #22

    Dołączył
    02 2009
    Posty
    27
    Telefon
    HTC Magic Orange
    ROM
    Android 1.5
    Sieć
    Era
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie Re: G1 jak się połaczyć z PC

    Na laptopie mam tylko Linuxa - łączy w moment (po zaakceptowaniu w telefonie) i na 1.5 i na 1.1. Wszystkie dane z karty widać jak na podłączonym pendrivie, można kopiować na kompa i odwrotnie bez problemów. Polecam...

  3. #23

    Dołączył
    08 2009
    Posty
    1
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie Re: G1 jak się połaczyć z PC

    u mnie po podłaczeniu kabla trzeba wejsc w menu do "notifications" i wlaczyc usb

  4. #24
    Awatar darekmer

    Dołączył
    06 2009
    Skąd
    Kraków
    Posty
    20
    Telefon
    Xperia Neo
    ROM
    2.3.3
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    21

    Domyślnie Re: G1 jak się połaczyć z PC

    Witam wszystkich
    A ja mam trochę inny problemik :
    mam 2 kompy z Vistą.
    Na jednym kompie (w pracy) karta SD działa >> mogę kopiować,usuwać >> wszystko jest OK
    Na drugim w domu po podpięciu i klikasz podłącz w powiadomieniasz wiesza mi się komp a stery do USB podegrałem z SDK (próbowałem też inne> wszystkie wieszają kompa),reinstalka systemu też nie pomaga na czystym systemie jest to samo .
    ma ktoś jakiś pomysł ?

    P.S. tego kompa z pracy nie mogę sobie wziąść do domu
    G1/Xperia Neo

  5. #25

    Dołączył
    03 2009
    Posty
    56
    Telefon
    Samsung Galaxy S2
    Sieć
    mBankMobile
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie Re: G1 jak się połaczyć z PC

    Cytat Zamieszczone przez darekmer
    Witam wszystkich
    A ja mam trochę inny problemik :
    mam 2 kompy z Vistą.
    Na jednym kompie (w pracy) karta SD działa >> mogę kopiować,usuwać >> wszystko jest OK
    Na drugim w domu po podpięciu i klikasz podłącz w powiadomieniasz wiesza mi się komp a stery do USB podegrałem z SDK (próbowałem też inne> wszystkie wieszają kompa),reinstalka systemu też nie pomaga na czystym systemie jest to samo .
    ma ktoś jakiś pomysł ?

    P.S. tego kompa z pracy nie mogę sobie wziąść do domu
    Spróbuj może jakiegoś Linuks LiveCD odpalić i pod nim (ubuntu np.). Jak znowu się zawiesi, to płyta główna do wymiany?

  6. #26
    Awatar darekmer

    Dołączył
    06 2009
    Skąd
    Kraków
    Posty
    20
    Telefon
    Xperia Neo
    ROM
    2.3.3
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    21

    Domyślnie Re: G1 jak się połaczyć z PC

    jak płyta do wymiany ?
    płyta intelowska socket 775 procek core duo 3 gb ramu .nowy sprzęt .
    pod linuxem mi chodzi,mam na drugiej partycji ale tu chodzi o wingrozę częściej jednak (chyba jak każdy kto ma 2 systemy) siedzę na windzie i mnie to wku.... jak nie mogę normalnie podmontować dysku.

    myślcie dalej,w między czasie googluję ten temat.ale nie mogę jak na razie znaleźć .
    G1/Xperia Neo

  7. #27

    Dołączył
    01 2009
    Posty
    632
    Sieć
    .
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    96

    Domyślnie Re: G1 jak się połaczyć z PC

    Cytat Zamieszczone przez darekmer
    pod linuxem mi chodzi,mam na drugiej partycji ale tu chodzi o wingrozę częściej jednak (chyba jak każdy kto ma 2 systemy) siedzę na windzie i mnie to wku....
    Zdecydowanie nie jak każdy, a nawet nie jak większość - większość osób, które mają win i lin, win włączają tylko i wyłącznie do gier.

    Co do Twojego problemu to żadne sterowniki Ci nie są potrzebne (stery są tylko dla programistów, żeby mogli debuggować swoje aplikacje na telefonie - no i dla niektórych po to żeby można było robić screenshoty ;]).
    Jeśli w G1 dałeś podłącz to w jakimkolwiek (windows/linux/solaris/macos/bsd...) systemie gdzie działają pendrive powinno działać (telefon udostępnia kartę jak pendrive i dokładnie jak pendrive karta jest widziana przez system)... więc jeśli nie działa (a telefon działa na innym komputerze, a nawet na tym samym porcie w komputerze tylko pod innym systemem) to winny jest tylko uszkodzony system operacyjny (brak sterowników do obsługi dysków przenośnych w tym pendrive) - lub wirus, który ukrywa takie urządzenia.

  8. #28
    Awatar darekmer

    Dołączył
    06 2009
    Skąd
    Kraków
    Posty
    20
    Telefon
    Xperia Neo
    ROM
    2.3.3
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    21

    Domyślnie Re: G1 jak się połaczyć z PC

    skoti po części masz rację (z tym do gier). Ale :

    przede wszystkim w windzie można wyłączyć wykrywanie pendrive >> dla tych co nie wiedzą HKLM/system/currentcontrolset/services/usbstor wartość start zmieniamy z 3 na 4.

    Wirusów nie mam,mam 2 peny 2gb i 8gb działają.system jest świeżo po reinstalce ) .jeśli chodzi o inne urządzenia USB to aparat,kamerka,drukarka działają.
    Tak jak pisałem wcześniej jak podepnę G1 do kompa jest OK >> jak kliknę "połączenie przez USB" w powiadomieniach zwiecha windowsa .
    G1/Xperia Neo

  9. #29

    Dołączył
    03 2009
    Posty
    56
    Telefon
    Samsung Galaxy S2
    Sieć
    mBankMobile
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie Re: G1 jak się połaczyć z PC

    Co to jest te "połączenie przez USB"? Czy nie powinien się pojawić jako dysk w "Mój komputer" po połączeniu z USB hosta? U mnie tak jest w każdym razie.

  10. #30
    Awatar darekmer

    Dołączył
    06 2009
    Skąd
    Kraków
    Posty
    20
    Telefon
    Xperia Neo
    ROM
    2.3.3
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    21

    Domyślnie Re: G1 jak się połaczyć z PC

    owszem pojawia się ale dopiero jak klikniesz połączenie przez USB masz dostęp do plików
    G1/Xperia Neo

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone