Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: ACE - brak zasiegu

  1. #1

    Dołączył
    12 2011
    Posty
    22
    Telefon
    Samsung Galaxy Ace, Samsung Galaxy S2
    ROM
    XXMS1
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie ACE - brak zasiegu

    Witam,

    Moim problemem jest sytuacja w której owy telefon całkowicie "zgubił" sieć. Otóż będąc na imprezie telefon rozładował mi się, gdy wczoraj wróciłem do domu podładowałem go, włączyłem i wszystko było cacy. Jednak, po paru minutach telefon zgubił zasięg. Pomyślałem że wina leży po stronie karty sim, ale ta działa poprawnie w innym telefonie. Również sam telefon (ACE) czyta kartę sim, ale po prostu przez cały czas ma "brak usługi".
    Wchodziłem w:
    1. Komunikacja
    2. Ustawienia sieci telefonii komórkowej
    3. Operatorzy sieci
    Wyszukiwałem ręcznie dostępnych operatorów i żaden mi się nie pojawił, a po naduszeniu na "automatycznie" wyskakuje napis "sieć zapisana", jednak to i tak nie pomaga.
    Nie wiem co dalej zrobić, a telefon muszę mieć do jutra sprawny :/ Przeczytałem gdzieś, że całkowite przeinstalowanie ROM'u pomaga..
    Pomóżcie proszę

  2. #2
    Awatar Face

    Dołączył
    12 2011
    Skąd
    Bydgoszcz
    Posty
    1,504
    Telefon
    HTC One S Gray S4
    ROM
    2.3.6/2.3.6/2.3.3
    Tablet
    GoClever TAB A73
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    98
    Piwa (Otrzymane)
    256

    Domyślnie

    spróbuj zaznaczyć tylko tryb 2G i wyłącz tryb danych pakietowych jeśli masz włączony i potem znów spróbuj automatycznie wybrać operatora.
    Możesz też się spróbować dowiedzieć u operatora czy nie mają jakichś problemów, bo czasami i tak się zdarza.
    Nie jestem już moderatorem. Proszę do mnie nie pisać w sprawach dotyczących moderacji! Wszystkie wiadomości poruszające tą kwestię będą ignorowane i usuwane bez czytania.
    Od tego macie teraz nową ekipę

  3. #3

    Dołączył
    12 2011
    Posty
    22
    Telefon
    Samsung Galaxy Ace, Samsung Galaxy S2
    ROM
    XXMS1
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez FaceBDG Zobacz posta
    spróbuj zaznaczyć tylko tryb 2G i wyłącz tryb danych pakietowych jeśli masz włączony i potem znów spróbuj automatycznie wybrać operatora.
    Możesz też się spróbować dowiedzieć u operatora czy nie mają jakichś problemów, bo czasami i tak się zdarza.
    Robilem tak jak napisales, efekt ten sam. Plus nie ma obecnie problemow w mojej miejscowosci.

    @Edit - probuje wgrac nowy rom i ciagle odin staje mi na punkcie: <1> odin mode.. check plcatform verification.
    Rady ?
    Ostatnio edytowane przez LeCezar ; 12-08-12 o 17:37

  4. #4
    Awatar shakur91

    Dołączył
    05 2012
    Skąd
    Dominowo
    Posty
    51
    Telefon
    Galaxy Ace
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    3

    Domyślnie

    Spróbuj go wgrać przez cwm

    Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2

  5. #5
    Awatar Dragon16

    Dołączył
    12 2010
    Skąd
    Tarczyn, Poland
    Posty
    1,064
    Telefon
    Samsung Galaxy Ace
    ROM
    CyanogenMod 7.2
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    321
    Piwa (Otrzymane)
    370

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez shakur91 Zobacz posta
    Spróbuj go wgrać przez cwm

    Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
    stocka przez CWM? a wszedłeś w download mod?

  6. #6
    Awatar cvxcvx

    Dołączył
    06 2010
    Skąd
    Krasnystaw
    Posty
    289
    Telefon
    I9100 & I5700
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    19
    Piwa (Otrzymane)
    81

    Domyślnie

    LeCezar

    Sprawdź imei czy jest prawidłowy.
    Simlock kodem, zdalnie, naprawa imei / EFS , naprawa bootloadera http://forum.android.com.pl/f239/unb...80/#post911425
    GG 9832515

  7. #7

    Dołączył
    12 2011
    Posty
    22
    Telefon
    Samsung Galaxy Ace, Samsung Galaxy S2
    ROM
    XXMS1
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    1. Przez CWM nie wgram nowego ROM'a
    2. Tryb download był/jest cały czas włączony.
    3. Nie bardzo wiem w jaki sposób mam sprawdzić imei skoro obecnie telefon się nie włącza co napisałem wyżej.

    Kręci mi się w kółko od napisu startowego plus do samsung. Czyli wg mnie trzeba wgrać nowy ROM i byłoby dobrze, ale przez odina nie chce iść.
    Pozostaje kies ?

  8. #8
    Awatar mora17a2

    Dołączył
    05 2010
    Posty
    2,022
    Telefon
    Galaxy SIII
    ROM
    4.3
    Tablet
    Acer Iconia A500
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    52
    Piwa (Otrzymane)
    234

    Domyślnie

    Ściągnij od nowa odina i soft. odinstaluj sterowniki usb i zainstaluj ponownie i próbuj na różnych portach usb. Kies chyba tu nie pomoże.

    Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2

  9. #9

    Dołączył
    12 2011
    Posty
    22
    Telefon
    Samsung Galaxy Ace, Samsung Galaxy S2
    ROM
    XXMS1
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez mora17a2 Zobacz posta
    Ściągnij od nowa odina i soft. odinstaluj sterowniki usb i zainstaluj ponownie i próbuj na różnych portach usb. Kies chyba tu nie pomoże.

    Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
    Poszło jakimś cudem na innym kompie obecny problem to taki sam jak na początku, czyli "brak usługi" aka zasięgu sieci plus. Pomysły jak to rozwiązać ?

    Wgrałem wersję: S5830XWKTM_S5830OXXKT3_S5830XWKT7_HOME. Zastanawiam się czy nie wgrać wieloplikowca, ale wątpię, że rozwiąże to mój problem z siecią. Pomóżcie, bo czekam na ważny telefon w sprawie pracy, a ACE nie chce mi pomóc

  10. #10
    Awatar playboy

    Dołączył
    06 2011
    Skąd
    Lublin
    Posty
    1,447
    Telefon
    iPhone 5, Sony Xperia Z2
    Tablet
    niepotrzebny mi
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    38
    Piwa (Otrzymane)
    115

    Domyślnie

    Wgranie wieloplikowca kpo napewno nie zaszkodzi asowi.

    Ps.
    Powodzenia w sprawie pracy
    pawelsierzega72 ---> zielony chłopak lami w wota ;)
    snapchat ---> paweleczek
    ig ---> paweleczek333

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone