Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Android System Recovery -> System padł?

  1. #1

    Dołączył
    08 2011
    Posty
    18
    Telefon
    HTC Wildfire S
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie Android System Recovery -> System padł?

    Witam, mam Galaxy ACE od 3 dni, miałem zainstalowane wyłączenie appki z marketu i GOLauncher (też z marketu). Dziś co chwile włączał mi manager zadań co jakąś minutę, który pokazywał aktywne aplikacje. Później się rozładował, podłączyłem do ładowarki i uruchomiłem. Już się nie włącza, jest ekran na którym jest napisane:
    Android system recovery <3e>
    Android system recovery utility
    DO WYBORU(przyciskami głośności można przeskakiwać z opcji, ale nie wiem którym klawiszem się coś akceptuje, bo na fizyczny z dołu nie reaguje, ani na żaden inny):
    reboot system now
    apply update from sdcard
    wipe data/factory reset
    wipe cache partition
    test redbend fota [FS]

    Na dole jeszcze:
    -- Appling Multi-CSC--
    Can`t access to '/system/csc/PLS/system'.

    Co mam zrobić?

  2. #2
    Awatar Drizzt

    Dołączył
    11 2010
    Skąd
    Wyszków
    Posty
    1,378
    Telefon
    Sony Xperia Z1
    Tablet
    JXD S80
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    8
    Piwa (Otrzymane)
    169

    Domyślnie

    Możesz spróbować wgrać ROM przez ODINa.

  3. #3

    Dołączył
    08 2011
    Posty
    18
    Telefon
    HTC Wildfire S
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Przepraszam, ale w ogóle się nie orientuje w takich tematach. ROM, czyli wersja oprogramowania? ODIN?
    Znalazłem coś takiego:
    http://♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥/forum/galaxy-s-(g...odin-i-kies-)/
    Wiem, że na S, ale analogicznie pewnie jest podobnie? Tylko jak mam podpiąć go do tego portu COM?

    Tak myślę, to co napisałem, że jest do wyboru, to pewnie można jakoś wybrać, tylko JAK? Ja klikałem i przytrzymywałem klawisz włączenia/wyłączenia, to się chyba zwyczjanie resetował i znów to samo. Jakaś kombinacja może klawiszy? Na ten fizyczny pod ekranem raczej nie reaguje.
    Ostatnio edytowane przez dudoslav ; 08-10-11 o 17:15

  4. #4
    Awatar Drizzt

    Dołączył
    11 2010
    Skąd
    Wyszków
    Posty
    1,378
    Telefon
    Sony Xperia Z1
    Tablet
    JXD S80
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    8
    Piwa (Otrzymane)
    169

    Domyślnie

    Klawisz wybory to klawisz HOME (ten pod ekranem).
    Tu masz opis jak wgrać ROM. http://forum.android.com.pl/f303/fle...-do-ace-66047/

  5. #5

    Dołączył
    08 2011
    Posty
    18
    Telefon
    HTC Wildfire S
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Dziękuję bardzo za pomoc, chwilowo (mam nadzieję, że na zawsze) obyło się bez, bo telefon nie wiadomo dlaczego po chwili, jak był wyłączony, normalnie już włączył się i dalej działa. Tymczasem dalej co jakiś czas wyskakuje mi okienko z managerem zadań. Przykładowo leży telefon z wygaszonym wyświetlaczem, nagle się zapala (wyświetlacz) i jest to okienko. Wcześniej ten objaw skłonił mnie do wyłączenia i włączenia jeszcze raz telefonu, teraz będę tego oczywiście unikał, ale nie wie ktoś, co może być powodem? Zaznaczam, że mam zainstalowany GO Launcher, skanowałem antywirusem i nic nie wykrył.

  6. #6
    Awatar mora17a2

    Dołączył
    05 2010
    Posty
    2,090
    Telefon
    Galaxy SIII
    ROM
    4.3
    Tablet
    Acer Iconia A500
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    52
    Piwa (Otrzymane)
    238

    Domyślnie

    ja na twoim miejscu wgrałbym na spokojnie oryginalny soft od samsunga przez Odin, jak się poprawi to będzie wiadomo że była to wina softu, jak nie to może coś z przyciskami.. albo ekranem.. który coś sobie sam wybiera.. Był taki jeden przypadek na Spicy..

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone