Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Wątek: Nie łączy mi wifi w telefonie z routerem

  1. #1

    Dołączył
    06 2011
    Posty
    4
    Telefon
    Samsung Galaxy Ace
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie Nie łączy mi wifi w telefonie z routerem

    Witam,
    mam problem z podleczeniem wifi do mojego samsung galaxy ace.Niedawno działał wyszedkem z domu przychodze patrzę a tu nie chcę się połączyć.Mam router Tp-link FEAECC .Pomocy!!!

  2. #2
    Cachorro

    Domyślnie

    [WARNT]WiFi[/WARNT]

    Jaki rom, jakie zabezpieczenia masz ustawione na sieć, co się dokładniej dzieje...

  3. #3

    Dołączył
    12 2010
    Skąd
    Szczecin
    Posty
    30
    Telefon
    Samsung Galaxy Ace
    ROM
    2.2 Froyo
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    3

    Domyślnie

    Sprawdź na kompie/laptopie czy się łączy , bo nie koniecznie wina telefonu musi być. a jak nie to reset telefonu albo dodaj ta sieć od nowa , wpisz hasło(chyba że masz bez hasła) i połącz

  4. #4

    Dołączył
    06 2011
    Posty
    4
    Telefon
    Samsung Galaxy Ace
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Internet mam na kopie nawet na ps3 sprawdzałem i mam.Mam neostrade router neostrady jest podlaczony do tp linka.Co się dokładniej dzieje?Poprostu właczam wszystko ładnie ale nie mam neta.Próbowałem wyłączyć telefon ,resetowac neta router wszystko i nic

  5. #5
    Awatar PLANETA

    Dołączył
    12 2010
    Skąd
    Jastrzebie-Zdrój
    Posty
    3,541
    Telefon
    LG L90
    ROM
    4,4,2 Kit Kat
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    133
    Piwa (Otrzymane)
    228

    Domyślnie

    A masz w tym routerze ,wi fi tak w ogóle pytam?.

  6. #6

    Dołączył
    06 2011
    Posty
    4
    Telefon
    Samsung Galaxy Ace
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    No pewnie.Mam ps3 nie podłaczałem kablem i mam neta.

  7. #7
    Awatar PLANETA

    Dołączył
    12 2010
    Skąd
    Jastrzebie-Zdrój
    Posty
    3,541
    Telefon
    LG L90
    ROM
    4,4,2 Kit Kat
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    133
    Piwa (Otrzymane)
    228

    Domyślnie

    To ja zaproponuję tyle ,iż weż swój tl i sprawdz gdzieś u kolegi np czy ci wi fi działa w telefonie ,bo ic innego to ja tu nie widzę raczej.

  8. #8

    Dołączył
    04 2011
    Posty
    4
    Telefon
    Samsung Galaxy Ace
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    1. jeśli masz filtrację mac, to musisz dodać mac swojego telefonu do tablicy dopuszczanych urządzeń.

    2. Inna możliwość - ja miałem akurat taki problem - podłączyłem telefon do sieci wifi i było wszystko ok. próbuje go podłączyć za jakiś czas i już jest problem, nie da rady... w czym tkwił problem? W tym, że router przyznawał adresy IP dynamicznie, a telefon sam przydzielał sobie adres IP (który był mu przydzielony kiedy pierwszy raz połączył się z tą siecią), który był używany już w sieci, przez co występował konflikt IP. Sposób na to, to zresetowanie ustawień połączenia z danym punktem dostępowym - w ustawieniach wifi wybierasz daną sieć i wybierasz opcje zapomnij

  9. #9

    Dołączył
    06 2010
    Skąd
    Toruń
    Posty
    94
    Telefon
    S5830->I8160->GT-i9195
    Tablet
    NavRoad Nexo Free
    Sieć
    Play/Aero2
    Piwa (Postawione)
    5
    Piwa (Otrzymane)
    10

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez Adninon Zobacz posta
    Witam,
    mam problem z podleczeniem wifi do mojego samsung galaxy ace.Niedawno działał wyszedkem z domu przychodze patrzę a tu nie chcę się połączyć.Mam router Tp-link FEAECC .Pomocy!!!
    Czy resetowałeś telefon po fakcie nie możności połączenia?
    Pytam bo niestety i mój telefon często łapie jakiś błąd połączenia wifi i dopiero włączenie i wyłączenie telefonu pomaga. Już z I5700 na 2.1 miałem podobny problem.
    Sygnatura niezgodna z regulaminem forum usunięta przez moderatora @marcinowozniako

  10. #10

    Dołączył
    06 2011
    Posty
    4
    Telefon
    Samsung Galaxy Ace
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Resetowałem to nic nie daje.Próbowałem zapomnieć też nic.Jest jeszcze jakis sposób?

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone