Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Przenoszenie kontaktów z sim na telefon

  1. #1

    Dołączył
    07 2012
    Posty
    3
    Telefon
    Galaxy Ace
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie Przenoszenie kontaktów z sim na telefon

    Witam, jak przenieś kontakty z sim na telefon, trzeba zsynchronizować z google,? Teraz jak chcę ustawić grupy kontaktów, rodzina, przyjaciele itp. to nic nie znajduje.

  2. #2
    Awatar przemo0380

    Dołączył
    06 2011
    Posty
    208
    Telefon
    LG G Flex ,Samsung SGS 4
    Tablet
    iPad 2 16GB 3G / Nexus 7 16GB
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    2
    Piwa (Otrzymane)
    4

    Domyślnie

    Najlepiej polaczyc z kontem googla pozniej bedzie wiecej opcji dzialan. Wrazie co mozna jeszcze szybko edytowac przez komputer na contact google z przegladarki. Czy zmienisz telefon zawsze bedzie szybki dostep do kontaktow przez synchronizacje. Kazdy dodany nowy sam sie synchronizuje.

    Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

  3. #3
    npt
    npt jest nieaktywny

    Dołączył
    06 2012
    Posty
    169
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    9
    Piwa (Otrzymane)
    27

    Domyślnie

    O ile w tle włączysz autosynchronizację i będziesz się często łączył z internetem (lub po wpisaniu nowych kontaktów, które domyślnie muszą się zapisywać na wybranym koncie google).

  4. #4

    Dołączył
    07 2012
    Posty
    3
    Telefon
    Galaxy Ace
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Aha, dziękuję, konto google już mam.

  5. #5
    Awatar sirmordzia

    Dołączył
    08 2011
    Skąd
    stamtąd
    Posty
    212
    Telefon
    Iphone5s
    ROM
    na początku jest 7 a to chyba dobrze...
    Tablet
    czy laptop to to samo?
    Sieć
    z dużymi oczkami
    Piwa (Postawione)
    12
    Piwa (Otrzymane)
    28

    Domyślnie

    Czy synchronizacja z googlem ma wpływ na przeniesienie kontaktów z sim na telefon? Przecież jest opcja importuj z karty sim i powinny się owe wyświetlić bez żadnego ale, a w opcjach wyświetlania dostosować wyświetlanie kontaktów...? Czy się mylę...?

  6. #6
    Awatar driftking12

    Dołączył
    07 2011
    Skąd
    Opole, Poland
    Posty
    465
    Telefon
    Sony Xperia Z
    ROM
    4.4.4
    Tablet
    Dell Venue 7
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    3
    Piwa (Otrzymane)
    37

    Domyślnie

    wchodzisz w kontakty, przycisk menu, później importuj/eksportuj, importuj z karty SIM. Do tego nie musisz mieć żadnej synchronizacji, nie potrzebny ci internet.

  7. #7

    Dołączył
    10 2013
    Posty
    4
    Telefon
    S5830
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Witam. Mam podobny problem, z tym że na odwrót. Chcę zapisać kontakt na SIM. W stokowym systemie dało się bez problemu wybrać wyświetlane (zapisywanie kontaktów). Po zmianie ROMu na CM-10.1.0-RC4... Brak mi tej opcji.
    Importować z SIM można, ale zapisać jedynie na koncie google. Ewentualnie eksportować do SD.
    Dorze mieć kontakty typu xxx@xxx.pl na koncie google. (nie są mi potrzebne na telefonie) a numery tel. na telefonie.
    Czy na tym ROMie da się jakoś ustawić zapisywanie konktów na SIM??
    Z góry dziękuję za pomoc.

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone