Fajny i prosty sposóbdziała przyśpieszyło trochę Market nowy
Ale i tak zostaję przy starym
Możesz w punktach napisać tutorial dla "laików" bo znając życie będzie mnóstwo spamu typu ' Bo mi nie działa '
Prosty sposób jak przyspieszyć działanie nowego Marketu (na starym też może działać, ale nie testowane).
1. Pobieramy https://market.android.com/details?i...e.setDNS&hl=en
2. Włączamy aplikację SetDNS
3. I dajemy Apply (zalecam zostawić na GoogleDNS). I już po wszystkim.
U mnie to przyśpieszyło o jakiś 90% ładowanie głównej strony marketu i ogólnie jakoś wszystko się szybciej ładuje. Uwaga, zalecane jest posiadanie root-a (aplikaja w przyszłości zostanie pozbawiona funkcjonalności bez root-a.
Źródło: Set DNS – Speed Up Android Market Using WiFi | xda-developers
Ostatnio edytowane przez dragonn ; 02-11-11 o 18:38
Jezu, jak ktoś by tego nie zrozumiał to już nie wiem. Ale poprawiłem
.
xManyx : No wiesz są różni ludzie![]()
Ostatnio edytowane przez xManyx ; 02-11-11 o 18:59
O tego mi bylo trzeba!nowy market strasznie zamulal
Dzieki, zara sprawdzam
Jak zadziala, masz piwo!
Edit:
Wow! Naprawde dziala! Otwiera sie znacznie szybciej niz wczesniej!obiecane piwo bedzie jak wejde na komp
Wytapatane z Galaxy Ace
CM 7.1 OFFICIAL![]()
Ostatnio edytowane przez Bartas18 ; 02-11-11 o 18:54
| Mój Twitter: Barthos18 | Mój Instagram: bartas18 | O mnie |
| Asus Transformer TF300T | Samsung Galaxy Ace | Sony Xperia Neo V | Samsung Galaxy 551 |
Faktycznie, jest wyraźnie szybciej - a było bardzo irytująco/wkurzająco.
Dzięki
Potwierdzam, faktycznie działa![]()
SAMSUNG GALAXY S ADVANCE i9070
ROM: I9070XXLQE [JB][4.1.2][Deodexed]
Kernel: CoCore-E 6.2, Launcher: Apex
SG Spica -> HTC Wildfire -> SG ACE -> SGS Plus -> SGS ADV
Działa! W ten sposób DNS powinien domyslnie ustawić Google, bo nowy Market strasznie zamulał. jest nowszy od starego, a pod tym względem gorszy. Jak się okazuje sprawa rozbija się o DNS.
Można również zainstalować najnowszy market :http://lts.cr/BDW_ (w tej wersji poprawiono m.in:ładowanie marketu,aktualizowanie tylko po wifi) Link do xda :[App]New Android Market 3.3.11 - xda-developers
"Złoto- dla gospodyni, srebro zaś dla sługi, miedziakami się pokryje wszelkie drobne długi.Tak jest - powiedzial baron - do wojny się szykuję, A zimne żelazo nad wszystkim panuje!"
Ale jest to beta
Wytapatane z Galaxy Ace
CZY CM 7.1 OFFICIAL WYJDZIE?![]()
| Mój Twitter: Barthos18 | Mój Instagram: bartas18 | O mnie |
| Asus Transformer TF300T | Samsung Galaxy Ace | Sony Xperia Neo V | Samsung Galaxy 551 |