Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Komunikat com.google.proces.gapps!

  1. #1

    Dołączył
    11 2011
    Posty
    2
    Tablet
    Eee Pad
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie Komunikat com.google.proces.gapps!

    Witam,
    Od tygodnia posiadam Eee Pada, a od wczoraj po uruchomieniu przeglądarki wyświetla mi się komunikat " Proces com.google.process.gapps został niespodziewanie zatrzymany Spróbuj ponownie. Wymuś zamknięcie".
    Czy ktoś miał podobny problem? Jak to wyłączyć?
    Zaznaczę, że nie usuwałam orginalnie wgranych aplikacji.

  2. #2
    Awatar mico11

    Dołączył
    05 2010
    Skąd
    Wawa
    Posty
    263
    Telefon
    Sony Xperia T
    ROM
    stock JB 4.3
    Tablet
    iPad mini
    Sieć
    Plus
    Piwa (Postawione)
    14
    Piwa (Otrzymane)
    18

    Domyślnie

    Pamietasz co zmienialas zanim pojawil sie ten komunikat? Ustawienia przegladarki, jakies nowe aplikacje?

    Sent from my Transformer TF101 using Tapatalk

  3. #3

    Dołączył
    11 2011
    Posty
    2
    Tablet
    Eee Pad
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    Tak, dodałam stronę do zakładek. Ale wcześniej już to robiłam, więc nie sądzę aby to było powodem.

    Ale już pozbyłam się dręczącego komunikatu - przywróciłam ustawienia fabryczne!
    Utraciłam niektóre z ustawień, fotki itp., ale zainstalowane wcześniej aplikacje same się wgrały.

  4. #4
    Awatar Duke

    Dołączył
    07 2010
    Skąd
    Warszawa, Poland
    Posty
    388
    Telefon
    Sony Xperia Z Ultra
    Tablet
    ASUS Nexus 7 32GB 3G
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    12
    Piwa (Otrzymane)
    19

    Domyślnie

    Może wystarczył restart urządzenia

  5. #5
    Awatar Sotom101

    Dołączył
    11 2011
    Skąd
    Warszawa
    Posty
    224
    Telefon
    Xperia Z1
    ROM
    Stock
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    13
    Piwa (Otrzymane)
    11

    Domyślnie

    Mialem taki sam problem. U mnie pomogło ponowne zainstalowanie Google Serices

    Sent from my Transformer TF101G using Tapatalk

  6. #6

    Dołączył
    07 2011
    Posty
    13
    Telefon
    LG
    Tablet
    Asus Transformer
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    2
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    ^^ Jak można ponownie zaisntalować google services?

  7. #7

    Dołączył
    04 2011
    Skąd
    Ruda Śląska
    Posty
    145
    Telefon
    Samsung Galaxy Note 3 SM-N9005
    Tablet
    Asus Transformer TF101 + dock
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    12
    Piwa (Otrzymane)
    10

    Domyślnie

    Spróbuj odinstalować (jeśli masz) i ponownie zainstalować Google Talk. Miałem ten sam błąd na SGSie i to pomogło.

  8. #8

    Dołączył
    01 2011
    Posty
    81
    Telefon
    Samsung Galaxy S2
    Tablet
    ASUS TF101
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    7
    Piwa (Otrzymane)
    3

    Domyślnie

    Problem pojawia się przy konfiguracji stockowej przeglądarki a dokładnie przy synchronizacji zakładek. Sam na to wpadłem a potem jeszcze znalazłem to na XDA.
    Rozwiązaniem jest nie robić synchronizacji zakładek a gdy już się to zrobiło to trzeba to odznaczyć a potem wyczyścić dane i cache w ustawieniach aplikacji - XDA

  9. #9

    Dołączył
    02 2013
    Posty
    23
    Telefon
    Xperia Neo V
    Tablet
    Funtab 7.0
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    3
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    słuchajcie pokasowałem parę apk, z list wg których no można było kasować te apki, teraz jak wchodzę np na sklep play to nie odpala się i nie wiem co mam zrobić? pokazuje się też com.google.process.gapps został niespodziewanie zatrzymany

  10. #10
    Awatar Torres9

    Dołączył
    08 2011
    Skąd
    Gdańsk
    Posty
    1,129
    Telefon
    LG G2
    ROM
    4.2.2
    Tablet
    Asus Transformer Pad TF300T
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    810
    Piwa (Otrzymane)
    416

    Domyślnie

    Spróbuj zaktualizować Google Apps. Tylko że do tego musisz mieć zainstalowane Custom Recovery.


Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone