k.t dokładnie tak samo myślę.
A że również wtrącę, po co instalować kilkanaście aplikacji, jeśli takim taskerem można zastąpić bardzo wiele aplikacji, a wyżej wymieniony przykład to kropla w morzu jego zastosowań.
Sent from my Milestone using Tapatalk
k.t dokładnie tak samo myślę.
W tym wypadku się zgodzęale pojedyncze aplikacje jeśli sa dopracowane to sa lepsze i mają więcej opcji. Ok, koniec offtopica.
Siemens C35i --> SE K300i --> K750i --> C702 --> i5700 :/ :F + TF101 32gb+dock
http://forum.android.com.pl/f271/zaostrzenie-walki-z-baa-aganem-i-spamerami-92775/ Lubie To!
Chciałbym uzyskać możliwość nagrywania rozmowy, np odbieram połączenie, naciskam klawisz głośności "-" i nagrywa, nagrywanie kończy automatycznie po zakończeniu połączenia. Próbowałem coś wymyślić, ale bezskutecznie, może komuś się udało.
link referencyjny do dropboxa + 250MB
Koledzy proszę o pomoc. W necie znaleźć można sporo aplikacji na taskera dla początkujących z łopatologicznym wyjaśnieniem co po kolei przyciskać. Ja jednak nie mogę z wielu skorzystać, ponieważ mój ekran wejściowy zgłasza się jako "Profiles/Flat". Zamiast flat mogę wstawić contex lub coś tam jeszcze. Nie mogę jednak uzyskać "czystego" Profiles, mimo licznych prób. A tam, jeśli dobrze rozumiem, zaczyna się pierwsza selekcja. Czy ja źle to pojmuję, czy też z moim taskerem, normalnie kupionym jest coś nie tak?
Ech prosiłem, żeby dyskutować o programie i prosić o pomoc w wątku Tasker - jak i z czym to się je... Zwyczajowo robi się bałagan.
@jadja Zajrzyj do powyższego wątku, tam Ci odpowiem.
---------- Post dołączono o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------
Może to Ci pomoże Setup Call Recording With Android App Tasker On Nexus One | Shantanu's Technophilic Musings
Czy ktoś ma już może takie rozwiązanie:
1. Telefonik w sieci Play
2. Wracam do domu gdzie mam kiepski zasięg Playa i telefon dosyć dłuższy czas przełącza się na Plusa i tak w kólko, raz Play raz Plus (czasem trace dużo przez to połączeń bo z tym przełączaniem chwile mu schodzi)
3. Jak ustawić żeby automatycznie w domu był na Pusa ustawiony a poza domem wybór sieci automatyczny lub tylko Play (potrzebuje Playa do PlayOnline)?
Niestety nie da się z poziomu Taskera zmieniać operatora. Może przełączenie na 2G gdy jesteś w domu pomoże?
Można chyba użyć jakiegoś pluginu do Locale (Tasker je obsługuje), ale jak dokładnie to nie wiem.
Proponowałbym Ci zamiast Location zastosować Cell Near. Mniej żre prądu, a dokładność jest praktycznie ta sama. Poza tym autor Taskera zaleca przy Location Net promień minimum kilometr chyba, że się mieszka w terenie gęsto usianym nadajnikami.
Może na szybko napiszę jak ja mam to rozwiązane. Moim celem było zmniejszenie zużycia energii, zachowanie połączenia WiFi gdy telefon przeskoczy na jakiś bardziej oddalony nadajnik i jak najbardziej zmniejszenie obszaru działania profilu DOM.
A więc mam 3 profile.
Pierwszy o nazwie WIFI ZONE, który ma kontekst Cell Near i Airplane Mode z zaznaczoną opcją invert (żeby nie kombinował jak telefon jest w trybie samolotu) włącza WiFi i ustawia zmienną %WIFIZONE na 1. W tasku wyjściowym wyłącza WiFi i zmienną %WIFIZONE na 0 ale tylko wtedy gdy zmienna %WIFIC jest różna od 1 (o tej zmiennej za chwilę).
Drugi profil o nazwie DOM ma kontekst Wifi Near z podanym SSID mojego Wifi i kontekstem Variable sprawdzającym czy zmienna %WIFIZONE jest równa 1. Ten profil wyłącza mi wibracje i ścisza trochę dzwonek, przy wyjściu włącza wibracje i zwiększa głośność dzwonków.
Trzeci profil WIFI CONNECTED z kontekstem WiFi Connected zmienia zmienną %WIFIC na 1, a przy wyjściu na 0. Dzięki temu WiFi nie zostanie wyłączone gdy np. telefon na chwilę straci zasięg. W moim przypadku gdy schodzę do piwnicy telefon mimo, że traci zasięg nadal ma włączony profil DOM i połączenie WiFi.
Kolejnym atutem takiego rozwiązania jest to, że można do profilu WIFI ZONE dodać więcej "miejsc" gdzie WiFi ma być włączone i dodawać tylko profile np. PRACA.
Jakby ktoś chciał z powyższego przepisu skorzystać i miał problemy to niech da znać to rozpiszę szczegółowo.
b postawił(li) piwo(a) za posta.