Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 80

Wątek: Tasker - ciekawe zastosowania

k.t
    k.t jest nieaktywny
    Awatar k.t

Piwa (Postawione)
    6
    Piwa (Otrzymane)
    2

Domyślnie

A że również wtrącę, po co instalować kilkanaście aplikacji, jeśli takim taskerem można zastąpić bardzo wiele aplikacji, a wyżej wymieniony przykład to kropla w morzu jego zastosowań.

Sent from my Milestone using Tapatalk

Awatar Bieniu

Piwa (Postawione)
    58
    Piwa (Otrzymane)
    126

Domyślnie

k.t dokładnie tak samo myślę.

Piwa (Postawione)
    48
    Piwa (Otrzymane)
    82

Domyślnie

W tym wypadku się zgodzę ale pojedyncze aplikacje jeśli sa dopracowane to sa lepsze i mają więcej opcji. Ok, koniec offtopica.
    Siemens C35i --> SE K300i --> K750i --> C702 --> i5700 :/ :F + TF101 32gb+dock

http://forum.android.com.pl/f271/zaostrzenie-walki-z-baa-aganem-i-spamerami-92775/ Lubie To!

lem
    lem jest nieaktywny

Piwa (Postawione)
    4
    Piwa (Otrzymane)
    1

Domyślnie

Chciałbym uzyskać możliwość nagrywania rozmowy, np odbieram połączenie, naciskam klawisz głośności "-" i nagrywa, nagrywanie kończy automatycznie po zakończeniu połączenia. Próbowałem coś wymyślić, ale bezskutecznie, może komuś się udało.
    link referencyjny do dropboxa + 250MB

Piwa (Postawione)
    8
    Piwa (Otrzymane)
    8

Domyślnie

Koledzy proszę o pomoc. W necie znaleźć można sporo aplikacji na taskera dla początkujących z łopatologicznym wyjaśnieniem co po kolei przyciskać. Ja jednak nie mogę z wielu skorzystać, ponieważ mój ekran wejściowy zgłasza się jako "Profiles/Flat". Zamiast flat mogę wstawić contex lub coś tam jeszcze. Nie mogę jednak uzyskać "czystego" Profiles, mimo licznych prób. A tam, jeśli dobrze rozumiem, zaczyna się pierwsza selekcja. Czy ja źle to pojmuję, czy też z moim taskerem, normalnie kupionym jest coś nie tak?

Awatar Bieniu

Piwa (Postawione)
    58
    Piwa (Otrzymane)
    126

Domyślnie

Ech prosiłem, żeby dyskutować o programie i prosić o pomoc w wątku Tasker - jak i z czym to się je... Zwyczajowo robi się bałagan.

@jadja Zajrzyj do powyższego wątku, tam Ci odpowiem.

---------- Post dołączono o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat Zamieszczone przez lem Zobacz posta
    Chciałbym uzyskać możliwość nagrywania rozmowy, np odbieram połączenie, naciskam klawisz głośności "-" i nagrywa, nagrywanie kończy automatycznie po zakończeniu połączenia. Próbowałem coś wymyślić, ale bezskutecznie, może komuś się udało.
    Może to Ci pomoże Setup Call Recording With Android App Tasker On Nexus One | Shantanu's Technophilic Musings

Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

Domyślnie

Czy ktoś ma już może takie rozwiązanie:

1. Telefonik w sieci Play
    2. Wracam do domu gdzie mam kiepski zasięg Playa i telefon dosyć dłuższy czas przełącza się na Plusa i tak w kólko, raz Play raz Plus (czasem trace dużo przez to połączeń bo z tym przełączaniem chwile mu schodzi)
    3. Jak ustawić żeby automatycznie w domu był na Pusa ustawiony a poza domem wybór sieci automatyczny lub tylko Play (potrzebuje Playa do PlayOnline)?

Awatar Bieniu

Piwa (Postawione)
    58
    Piwa (Otrzymane)
    126

Domyślnie

Niestety nie da się z poziomu Taskera zmieniać operatora. Może przełączenie na 2G gdy jesteś w domu pomoże?

Piwa (Postawione)
    6
    Piwa (Otrzymane)
    3

Domyślnie

Można chyba użyć jakiegoś pluginu do Locale (Tasker je obsługuje), ale jak dokładnie to nie wiem.

Awatar Bieniu

Piwa (Postawione)
    58
    Piwa (Otrzymane)
    126

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez t4r Zobacz posta
    1. Automatyczne włączenie wifi gdy jesteśmy w domu i wyłączenie gdy się od niego oddalimy.
    Proponowałbym Ci zamiast Location zastosować Cell Near. Mniej żre prądu, a dokładność jest praktycznie ta sama. Poza tym autor Taskera zaleca przy Location Net promień minimum kilometr chyba, że się mieszka w terenie gęsto usianym nadajnikami.
    Może na szybko napiszę jak ja mam to rozwiązane. Moim celem było zmniejszenie zużycia energii, zachowanie połączenia WiFi gdy telefon przeskoczy na jakiś bardziej oddalony nadajnik i jak najbardziej zmniejszenie obszaru działania profilu DOM.
    A więc mam 3 profile.
    Pierwszy o nazwie WIFI ZONE, który ma kontekst Cell Near i Airplane Mode z zaznaczoną opcją invert (żeby nie kombinował jak telefon jest w trybie samolotu) włącza WiFi i ustawia zmienną %WIFIZONE na 1. W tasku wyjściowym wyłącza WiFi i zmienną %WIFIZONE na 0 ale tylko wtedy gdy zmienna %WIFIC jest różna od 1 (o tej zmiennej za chwilę).
    Drugi profil o nazwie DOM ma kontekst Wifi Near z podanym SSID mojego Wifi i kontekstem Variable sprawdzającym czy zmienna %WIFIZONE jest równa 1. Ten profil wyłącza mi wibracje i ścisza trochę dzwonek, przy wyjściu włącza wibracje i zwiększa głośność dzwonków.
    Trzeci profil WIFI CONNECTED z kontekstem WiFi Connected zmienia zmienną %WIFIC na 1, a przy wyjściu na 0. Dzięki temu WiFi nie zostanie wyłączone gdy np. telefon na chwilę straci zasięg. W moim przypadku gdy schodzę do piwnicy telefon mimo, że traci zasięg nadal ma włączony profil DOM i połączenie WiFi.
    Kolejnym atutem takiego rozwiązania jest to, że można do profilu WIFI ZONE dodać więcej "miejsc" gdzie WiFi ma być włączone i dodawać tylko profile np. PRACA.
    Jakby ktoś chciał z powyższego przepisu skorzystać i miał problemy to niech da znać to rozpiszę szczegółowo.

11. Piwa b postawił(li) piwo(a) za posta.
Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów