Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Jak skutecznie podłączyć ten tablet do PC??

  1. #1
    Awatar MroziQ

    Dołączył
    07 2010
    Skąd
    Gdańsk, Toruń, Zielona Góra
    Posty
    1,244
    Telefon
    ⇒S3 LTE™ i9305⇐
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    137
    Piwa (Otrzymane)
    174

    Domyślnie Jak skutecznie podłączyć ten tablet do PC??

    Witam serdecznie.
    Dzisiaj pierwszy raz zaszła potrzeba przekopiowania plików z tabletu na PC, niestety nic z tego nie wyszło. Walczyłem z tym tabletem dobre 2h. Otóż po podłączeniu urządzenia do komputera (win xp) system znajdował urządzenie, ale sterowników do niego już nie. Przewertowałem całe Google, próbowałem problem naprawić wszędzie polecany programem Motoroli (nazwy nie podam bo nie pamiętam a piszę spod kołdry z telefonu ). Nie pomogło. Ktoś tam w którym temacie napisał, że trzeba mieć Windows Media Player w wersji 11, zaktualizowałem więc go, pojawiła się w końcu inna ikona w menedżerze urządzeń, ale stery dalej się nie instalowały, więc na nowo reinstalacja składników driverów owym programem od Motoroli - bezskutecznie. Znalazłem gdzieś tam post, że wymagany jest Service Pack 3 do XP, ja miałem 2 więc wygrałem sp3, nie pomogło. Próbowałem różnych sposobów i w trybie debugowania i bez i nic z tego nie wyszło. Co może być przyczyną? Kupując ten tablet liczyłem na to, że będzie rozpoznawalny jako dysk zewnętrzny, a tu guzik z pętelka, nawet plików zrzucić nie mogę. Jakieś propozycje co tu jeszcze można by wykombinowac? Urządzenie wykrywane jest przez system, ma ikonę tego urządzenia multimedialnego jednak ni wuja sterów winda nie widzi. Pobierałem stery także wyszukiwane w google, podawane na forach, wskazywałem nawet ich ścieżkę, nadal nic z tego. Ktoś miał podobny problem? Co z tym fantem zrobić?

    Wysłane z mojego HTC Vision za pomocą Tapatalk
    Wildfire>Blade>X8>P500>X10i>ChaCha>DesireZ>Evo3D>
    RAZR>IdeosX3>XperiaU>XperiaArcS>S3>One>G2>N5>ChaCh a>Desire606w>S4ZOOM>S3LTE

  2. #2

    Dołączył
    09 2010
    Skąd
    Kraków
    Posty
    354
    Telefon
    Samsung Galaxy i5700 Spica, Samsung Galaxy S II
    Tablet
    Motorola Xoom
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    10
    Piwa (Otrzymane)
    10

    Domyślnie

    Powiem tak - zapomnij o kablach. Sprawdź to:

    https://market.android.com/details?id=com.sand.airdroid

    Zakochasz się w tej aplikacji

  3. #3

    Dołączył
    07 2011
    Skąd
    Łódź
    Posty
    407
    Telefon
    Samsung Galaxy S II
    Tablet
    XOOM
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    3
    Piwa (Otrzymane)
    32

    Domyślnie

    Mroziq, znaczy widzisz nie dysk/dyski tylko urządzenie multimedialne? Jeżeli tak, to je klikasz... i powinieneś te dyski zobaczyć - ja tak mam . W każdym razie Xoom jest bez problemy widoczny w systemach Windows i taki problem wskazuje raczej na jakieś problemy z Twoimi Windowsami niż na Xooma. Żadne dodatkowe sterowniki tez nie powinny być potrzebne. Możesz też pobawić się różnymi managerami plików - większość bez problemu wykorzysta dyski udostępnione w sieci.

  4. #4

    Dołączył
    09 2010
    Skąd
    Kraków
    Posty
    354
    Telefon
    Samsung Galaxy i5700 Spica, Samsung Galaxy S II
    Tablet
    Motorola Xoom
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    10
    Piwa (Otrzymane)
    10

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez maol Zobacz posta
    Możesz też pobawić się różnymi managerami plików - większość bez problemu wykorzysta dyski udostępnione w sieci.
    Polecam do LAN ten https://market.android.com/details?i...gs.android.pop (ES File Explorer, darmowy).

    Ale to rozwiązanie wyżej (AirDroid) uważam za znacznie wygodniejsze

  5. #5
    Awatar MroziQ

    Dołączył
    07 2010
    Skąd
    Gdańsk, Toruń, Zielona Góra
    Posty
    1,244
    Telefon
    ⇒S3 LTE™ i9305⇐
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    137
    Piwa (Otrzymane)
    174

    Domyślnie

    System widzi podłączone urządzenie, informuje o problemie z jego instalacją i że może nie działać prawidłowo. Nie ma dodatkowego dysku w Mój Komputer, ale w menedżerze urządzeń w urządzeniach multimedialnych widnieje ikona MTP czy tam MZ601, ale z żółtym znakiem zapytania :banghead: Zaraz wygrzebię się z łóżka to przetestuję Wasze programy

    Wysłane z mojego HTC Vision za pomocą Tapatalk
    Wildfire>Blade>X8>P500>X10i>ChaCha>DesireZ>Evo3D>
    RAZR>IdeosX3>XperiaU>XperiaArcS>S3>One>G2>N5>ChaCh a>Desire606w>S4ZOOM>S3LTE

  6. #6

    Dołączył
    09 2011
    Posty
    209
    Telefon
    nexus 4 stock 4.4
    Tablet
    XOOM wifi 4.1.2 US
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    2
    Piwa (Otrzymane)
    18

    Domyślnie

    wejdz na strone motoroli i sciagnij sterowniki do xoom'a


    http://www.motorola.com/Support/US-E...arging-Drivers

  7. #7
    Awatar MroziQ

    Dołączył
    07 2010
    Skąd
    Gdańsk, Toruń, Zielona Góra
    Posty
    1,244
    Telefon
    ⇒S3 LTE™ i9305⇐
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    137
    Piwa (Otrzymane)
    174

    Domyślnie

    O właśnie o tym programie pisałem w pierwszym poście, to również nie pomogło

    Wysłane z mojego HTC Vision za pomocą Tapatalk

    ---------- Post dołączono o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

    Przetestowałem AirDroid, całkiem fajne narzedzie niestety jak dla mnie tylko w domu, bo w akademiku nie mam wifi (a jutro tam wracam).
    A taki jest rezultat instalacji sterowników:



    A tak pokazuje mi Xoom w menedżerze urządzeń:



    I co z tym zrobić?
    Wildfire>Blade>X8>P500>X10i>ChaCha>DesireZ>Evo3D>
    RAZR>IdeosX3>XperiaU>XperiaArcS>S3>One>G2>N5>ChaCh a>Desire606w>S4ZOOM>S3LTE

  8. #8

    Dołączył
    12 2011
    Skąd
    w-wa
    Posty
    1
    Telefon
    nokia n97 iphone 3g
    Tablet
    motorola Xoom
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

    Domyślnie

    mam ten sam problem na viscie pomocy

  9. #9

    Dołączył
    11 2010
    Skąd
    Wrocław
    Posty
    340
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    10
    Piwa (Otrzymane)
    13

    Domyślnie

    ja mam ten sam problem w w7. a jeszcze tablet ten jest z niemieckiego t-mobile i musze czym predzej pozbyc sie tego softu bo nie moge na nim nic zrobic bez karty sim niemieckiej. Wiadomo coś jak go rozwiązać?

  10. #10
    Awatar MroziQ

    Dołączył
    07 2010
    Skąd
    Gdańsk, Toruń, Zielona Góra
    Posty
    1,244
    Telefon
    ⇒S3 LTE™ i9305⇐
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    137
    Piwa (Otrzymane)
    174

    Domyślnie

    Tablet bez problemu podłączyłem do mojego netbooka, również z win XP. Wina więc leży po stronie PC, nie wiem w czym jest problem.
    Wildfire>Blade>X8>P500>X10i>ChaCha>DesireZ>Evo3D>
    RAZR>IdeosX3>XperiaU>XperiaArcS>S3>One>G2>N5>ChaCh a>Desire606w>S4ZOOM>S3LTE

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Windows Phone :: Android :: Forum Windows Phone