Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 70

Wątek: Wyszukiwarka leków refundowanych i zamienników leków na Androida

s0l
    s0l jest nieaktywny

Telefon
    SGS2
    Sieć
    Era
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    19

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viteq Zobacz posta
    Działa idealnie na Acer Iconia, jednak na HTC hero (oryginalny 2.1, jedynie zrootowany) wywala przy każdej próbie odpalenia FC i nie da się używać.
    Być może wylatuje OutOfMemory. Nie miałem niestety okazji przetestować aplikacji na słabszych konfiguracjach. Dzisiaj właśnie siedzę nad optymalizacją pamięciową i czasową. Wieczorem wystawię kolejną wersję. Może to pomoże.
    Sprawdź jeszcze czy wyczyszczenie danych aplikacji nie pomoże (Menu > Ustawienia > Aplikacje > Zarządzaj aplikacjami > Lista Leków Refundowanych > Wyczyść dane).

mam pytanie jeszcze czy byłaby możliwość filtrowania zamienników bardziej przyjaznego pacjentom (z mojego punktu widzenia)? Chodzi o to że wyszukuje np lek polprazol 20mg w opakowaniu 28 kapsułek, a w zamiennikach pokazują się wersje również 40mg, czy 10 mg i w różnych ilościach sztuk/opakowanie. Dało by się wstawić opcję zawężenia listy zamienników do identycznej dawki i wielkości opakowania?
    Planuję dodać filtrowanie po dawkowaniu i postaci. Farmaceuta może zamienić leki tylko na te w tej samej postaci i dawce, więc takie filtrowanie jest sensowne. Algorytm będzie trochę skomplikowany bo bazujący na rozpoznawaniu tekstu, ale myślę, że poradzę sobie z tym w ciągu 2 do 3 dni. Nie wiem jak z ilością tabletek w opakowaniu. To już chyba nie ma takiego znaczenia. Tak czy siak pomyślę o tym.

Awatar Viteq

Telefon
    XperiaP
    Tablet
    Iconia a501
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    80
    Piwa (Otrzymane)
    74

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez s0l Zobacz posta
    Kolejne rzeczy do zrobienia to uwzględnianie dawkowania i postaci leku na liście zamienników, obniżenie wymagań aplikacji i stronnicowanie leków. Jak na razie obniżyłem tylko wymaganą wersję Androida do 1.6. Czas wziąć się za optymalizację
    Nie wiem jak mogłem przegapić tą część postu :/

Sprawdź jeszcze czy wyczyszczenie danych aplikacji nie pomoże (Menu > Ustawienia > Aplikacje > Zarządzaj aplikacjami > Lista Leków Refundowanych > Wyczyść dane).
    Nawet nie mogę tego zrobić. Opcja jest nie aktywna, pewnie dlatego że aplikację wywala na samym początku ładowania.

Planuję dodać filtrowanie po dawkowaniu i postaci. Farmaceuta może zamienić leki tylko na te w tej samej postaci i dawce, więc takie filtrowanie jest sensowne. Algorytm będzie trochę skomplikowany bo bazujący na rozpoznawaniu tekstu, ale myślę, że poradzę sobie z tym w ciągu 2 do 3 dni. Nie wiem jak z ilością tabletek w opakowaniu. To już chyba nie ma takiego znaczenia. Tak czy siak pomyślę o tym.
    Fajnie że są nad tym prace. Czekam z niecierpliwością na wyniki. Co do ilości tabletek to pewny jestem jedynie tego że w przypadku braku ilości na recepcie farmaceuta musi wydać najmniejsze dostępne opakowanie. Nie wiem co w przypadku kiedy np. zamiennik nie jest wypuszczony w opakowaniach z ilością taką jak lek wpisany na receptę.

Awatar darek50439

Telefon
    Xperia Ray
    ROM
    4.0.4 root + CWM
    Sieć
    orange heyah play
    Piwa (Postawione)
    4
    Piwa (Otrzymane)
    13

Domyślnie

Chłopie dla cukrzyków ta aplikacja to zbawienie przy tym co ten pajac wyprawia paski które były za 1 grosz teraz są za 50 złoty a opakowanie starcza na tydzień dwa. Teraz bynajmniej mogę sprawdzić co i jaj wygląda tylko aktualizuj bazę a będzie to naj lepszą tego typu apka jesteś wielki

Wysłane z mojego ST18i za pomocą Tapatalk
    Sony Ray 4.0.4 .587 CWM+ROOT
    XRay Kernel 431 Smartass V2 / sio 134MHz/ 1.1GHz
    Baseband 83
    Na baterii 4-5 dni

Telefon
    HTC Desire HD
    Sieć
    Orange
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    0

Domyślnie

Sprawa ciekawa. Jeśli chodzi o leki refundowane, to pojawiła się też inna aplikacja na Android Market. Działa troche jakby od drugiej strony - czyli tylko onlnie, i tylko poprzez odczyt kodów kreskowych. Jest to skaner produktowy, nazywa się "Mobit GS1". W zakresie leków jest połaczony z Krajową Bazą Produktów a w ramach nich przezentuje leki, zamienniki i ceny leków refundowanych - a właściwie ceny ustalone i tzw. limity cen. Soft całkiem ciekawy.

Telefon
    HTC Desire
    Sieć
    Era
    Piwa (Postawione)
    0
    Piwa (Otrzymane)
    3

Domyślnie

Spokojnie możesz brać kasę za swój program. Sam zapłacę jeśli taka wersja będzie w markecie, bo zwróci mi się to w aptece.

Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk

s0l
    s0l jest nieaktywny

Telefon
    SGS2
    Sieć
    Era
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    19

Domyślnie

Może kiedyś wypuszczę wersję pro. Na razie zamierzam porządnie dopracować wersję darmową.

Telefon
    i9300
    ROM
    jeszcze testuje różne romy :)
    Sieć
    T-Mobile
    Piwa (Postawione)
    13
    Piwa (Otrzymane)
    24

Domyślnie

popieram wersję pro płatną, najzwyczajniej w świecie należy się zapłata !,
    nie jestem lekarzem/farmaceutą tylko pacjentem , dla mnie przydatną funkcją (w wersji płatnej może być) opis leku (chyba jest jakaś baza w której są informację na co i ile zjeść, czasem ulotki się gubią), ale to taki bajer na przyszłość

s0l
    s0l jest nieaktywny

Telefon
    SGS2
    Sieć
    Era
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    19

Domyślnie

Wrzuciłem do Marketu aktualizację (2.2).
    Nowości w tej wersji:
    - Optymalizacja dla słabszych urządzeń (trzykrotnie mniejsze wymagania pamięciowe - to powinno wyeliminować problemy z brakiem pamięci na najsłabszych telefonach... jestem ciekawy czy jest to odczuwalne dla użytkowników)
    - Ekran ładowania i ładowanie bazy leków w osobnym wątku (rozwiązuje to problem z "zawisaniem" aplikacji na starcie)
    - Poprawiony wygląd (poprawione kilka niedociągnięć, odrobinę zmniejszona czcionka... nie jest teraz zbyt mała?)
    - Poprawki drobnych usterek (nawias w cenie detalicznej przez zł, zbędna opcja w menu szczegółów leku itp)
    - Zmiana nazewnictwa wersji (z chromowatej (1.0, 2.0, 3.0) na normalną (2.2.1) tj pierwsza cyfra - rewolucja, druga update, trzecia hotfix)

Rano przyszedł raport błędu od jednego użytkownika związany właśnie z ładowaniem bazy leków w osobnym wątku i równoczesnym skanowaniu kodów. Analizowałem to i jestem w kropce bo nie wiem jak do takiej sytuacji mogło dojść. Szkoda, że nie mam od tego użytkownika jakiegoś opisu co robił krok po kroku. Zamiast tego tylko goły stack trace. Dodałem więc trochę na ślepo kilka zabezpieczeń (synchronizacja na dostępie do bazy itp) i wrzuciłem hotfix do Marketu (2.2.1).

Awatar Viteq

Telefon
    XperiaP
    Tablet
    Iconia a501
    Sieć
    Play
    Piwa (Postawione)
    80
    Piwa (Otrzymane)
    74

Domyślnie

Po dzisiejszej aktualizacji na Hero dalej mi wywala ciągle FC, tylko ciut dalej. Do tej pory po tapnięciu ikony pokazywał się czarny ekran i zaraz komunikat o FC. Teraz pojawia się czarny ekran, po chwili okno główne programu i w tym momencie wywala FC, czyli jakby lepiej ale wciąż nie da się użyć.

s0l
    s0l jest nieaktywny

Telefon
    SGS2
    Sieć
    Era
    Piwa (Postawione)
    1
    Piwa (Otrzymane)
    19

Domyślnie

Nexus 7 w Polsce!
    Po dzisiejszej aktualizacji na Hero dalej mi wywala ciągle FC, tylko ciut dalej. Do tej pory po tapnięciu ikony pokazywał się czarny ekran i zaraz komunikat o FC. Teraz pojawia się czarny ekran, po chwili okno główne programu i w tym momencie wywala FC, czyli jakby lepiej ale wciąż nie da się użyć.
    A da się wysłać jakiś raport błędu (powinien być dialog z pytaniem o wysłanie)? Do mnie wtedy trafia tylko stack trace z konkretną linią w kodzie, w której jest problem więc dla mnie jest to bardzo cenne. Nie ma tam żadnych innych informacji o użytkowniku.
    Problem z htc hero polega prawdopodobnie na bardzo małej ilości dostępnej pamięci i jest to na 90% błąd rzucany z wirtualnej maszyny a nie z samej aplikacji, ale wolałbym mieć pewność. Nie chcę wprowadzać sztucznych ograniczeń dla słabszych urządzeń - zamiast tego wolę zoptymalizować aplikację tak, żeby bezproblemowo się na nich uruchamiała.

W domu mam tylko SGSa 2 do testowania, który jest o tyle fatalnym urządzeniem do testów, że na nim wszystko chodzi i to do tego bardzo płynnie, więc nic problematycznego nie da się wyłapać. Kolega testuje to jeszcze na GT540, który ma podobną konfigurację, ale on nie zgłasza żadnych problemów.
    Ostatnio edytowane przez s0l ; 27-01-12 o 17:40

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów